Руските сили укрепват позициите си в Крим

Превзети са ракетна база и военна болница
Обновена: 10 мар 2014 18:07 | 10 мар 2014 15:50, Елка Василева
256
Руските сили укрепват позициите си в Крим
Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
12
 
! Отговори
do 154 ot Germania преди 10 години
Krim e ruski ot 18-ti vek. Chrushchov go podari na Ukraina prez 1954. Cheti malko istorija predi da komentirash.
137
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не пишете че Кличко си отменя митинга в Харков заради 10 хиляден митинг в подкрепа на Русия, а на другия ден са го замеряли с яйца?
136
3
 
7
 
! Отговори
до Крим преди 10 години
А Украинците не бяха ли братя, или ги дебнахте когато са слаби и : Дайте си ни Крим , пък войната е за вас ?Война между руснаци и украйнци е зверско престъпление.Нека бъде мир, мир в Украйна
135
1
 
15
 
! Отговори
архангел преди 10 години
предлагам да се внесе законопроект за браковете между хора и животни. Така нашите "неолиберали" ще блеснат пред сатанинските слуги в Брюксел, ще ги потупат приятелси по рамото и ще им дадат като специален подарък от "рогатия шеф" мускалче с парфюм, миришещ на сяра. Обаче да внимават в текста, защото и животните имат полове, тааа....жребец с мъж...да се еднополов брак:):):):)а пес с жена- двуполов! Връх на свободата и демокрацията...и правата....:):):):)
134
2
 
36
 
! Отговори
Крим преди 10 години
До анонимен 153. Руските сайтове няма думи на омраза към българите. Българските сайтове , за да се стичат омраза към Русия. Спрете, братя! Нашата омраза ще се върне при нас.
133
3
 
17
 
! Отговори
архангел преди 10 години
Дугин -Само световен Кръстоносен поход срещу САЩ, Запада, глобализацията и техния политико-икономически израз може да бъде адекватен отговор. Идеологията на този кръстоносен поход безусловно е задача на Русия, но не изолирана от другите световни сили, които по своему се противопоставят на американския век. Във всички случаи тази идеология трябва да започва с признаването на фаталната роля на либерализма, начертал пътя на Запада от момента, когато той се отказа от ценностите на Само световен Кръстоносен поход срещу САЩ, Запада, глобализацията и техния политико-икономически израз може да бъде
132
2
 
26
 
! Отговори
за 149 преди 10 години
До КримИ аз знам колко са изстрадали братята-руси през вековете и от все сърце им желая Мир. Не на войната! Да пребъде Православието!
131
2
 
7
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Не разбрах защо ми свалиха поста, или толерирате разпалването на ядрена война?
130
2
 
2
 
! Отговори
JoKo преди 10 години
а този с архангелите му препоръчвам да си прегледа главата при професионалист, преди да стане късно
129
5
 
6
 
! Отговори
JoKo преди 10 години
абе вие нормални ли сте всички... само наивник може да си мисли, че Русия, САЩ или която и да е от великите сили им пука за България, Украина или подобни локални герои, значи или е много *** или много наивен!Много сте ми смешни като почнете да ги защитавате, все едно гъзелата да защитава лъва или пантерата?! WTF??
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименсмешник
127
3
 
14
 
! Отговори
Крим преди 10 години
До Райна 145 Скъпи българи, бъдете спокойни, Русия не иска чуждите територии и чуждите хора. Но земята си и хората му няма да даде на никого. Да бъде живи и здрави, братя-българи, Русия не ви докосва, наистина!
126
2
 
23
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ ДО ЛИБЕРАСТ преди 10 години
Скъпи либерасти - разберете, че западът е сатанинската армия, това са мордорските сили, зомбита, заразени от сатана. Православието - истинското Християнство - то винаги е било трън в очите на сатана. Така кръстоносците унищожиха Византия, за да пуснат после турците да завладеят половин европа. Така направиха и с нас- през 1878, 1913, 1919, 1990,1997 и 2007! Понеже Русия се връща към православието и слугите на дявола веднага започнаха новото си настъпление! Обаче Путин не е нито елцин, нито желю
125
3
 
17
 
! Отговори
Ловец преди 10 години
Ситуацията в Украйна може да се онагледи по следния начин: Сърничката (Украйна) е захапана от Лъва (САЩ) за гърлото (Киев) и я иска цялата за себе си и свойте лъвчета (корпорации). Не смее да пусне, защото я е пуснал, ще я (Украйна) разкъсат хиените (Полша, Унгария, Румъния и Турция). Едно от крачетата (Крим) е захапан от една много едра бяла мечка (Русия) и не пуска. Както и да погледнем на ставащото сърничката (Украйна) е сдала багажа. Мир на праха и!
124
10
 
6
 
! Отговори
Райна преди 10 години
Москва срещу Киев ... какво следва... да се готвят за съветската обич Белград,София...
123
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това което се случва в момента е жалко. Само крепостни селяни може да подкрепят нещо подобно. Едно самозабравило се КГБ джудже да нахлува и превзема друга държава... Като човешкия живот за него няма никаква стойност. Броя на изчезналите хора в Крим постоянно расте, и те не са руснаци... Друга песен ще запеете ако Турската армия изведнъж окупира Родопите, и близките ви не си вдигат телефоните. Лесно е да седиш пред компютъра и да коментираш, но имайте предвид, че това не е компютърна игра...
122
5
 
25
 
! Отговори
Крим преди 10 години
До Анонимен 129Ако Русия ще бъде унищожена(не дай Боже), след това ще бъде унищожен целия православен свят, включително и България. Това е наистина все още неясно, братя?
121
3
 
15
 
! Отговори
архангел преди 10 години
УГО ЧАВЕС пред ОА на ООН - "ТУК МИРИШЕ НА СЯРА! ДЯВОЛЪТ Е БИЛ ТУК"!
120
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 125Ами да ги почва бе плъх.Защо не ги почва? Май само на приказки е силен *** и може да се дърви на слаби държавици като Афганистан и Ирак.
119
4
 
21
 
! Отговори
морски преди 10 години
Целия свят разбира че това в Киев не е правителство,а терористи и главорези дошли на власт с кървав превратпреврат.