Парламентът на Крим прие декларация за независимост

Русия подготвя законовата основа за приемането му
Обновена: 11 мар 2014 14:07 | 11 мар 2014 14:07, Елка Василева
100
Парламентът на Крим прие декларация за независимост
Снимка: Reuters

Парламентът на Крим прие декларация за независимост на автономната република Крим и Севастопол. Това се съобщава на сайта на парламента. Одобреният от депутатите документ ще позволи юридически да бъде оформено влизането на Кримския полуостров в състава на Русия, а също провеждането на 16 март на референдум за статута на Крим, посочва Lenta.ru.

Още по темата
Ако решението за присъединяване към Русия бъде подкрепено от жителите на Крим на референдума, Кримският полуостров може да бъде обявен за независима и суверенна държава. След това Република Крим ще се обърне към Русия с молба да бъде включена в състава на страната.

Междувременно в Русия се подготвя обсъждането на законопроект, който ще  позволи в състава на страната да бъдат приемани нови територии въз основа на проведен в тях референдум. Тази норма ще действа, ако в контролиращата територията държава няма „ефективна суверенна държавна власт, задължена да защитава своите граждани, да спазва техните права и свободи“.

Киев не признава за законна инициативата за референдум в Крим и обвини руските власти в интервенция на територията на полуострова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До НЕ ЗАЩИТАВАШ ЗАПАДА А ПОЛЗВАШ НЕГОВАТА ПРОПАГАНДА. КАКЪВ ТИРАНИН Е СТАЛИН, ТА ТОЙ ЧИСТО И ПРОСТО НА ЦЕЛИ ТРИ ПЪТИ ПЪТИ Е ОБЪРКАЛ ПЛАНОВЕТЕ НА ЖИДОМАСОНЕРИТЕ И ЗАТОВА СА ГО ОКЛЕПАЛИ ЯКО. НЕ ЧЕТЕШ ЛИ ЕДИН ОТ НАЙ-УВАЖАВАНИ И ЕРУДИРАНИ РУСКИ ИСТОРИЦИ И ПУБЛИЦИСТИ-АНДРЕЙ ФУРСОВ? СЪВЕТВАМ ТЕ ДА ГО НАПРАВИШ. ПУТИН ЦЕЛИЯТ СВЯТ МУ СЕ ВЪЗХИЩАВА НЕ Е ШМЕКЕР КАТО ГНУСНИЯТ ЗАПАД А ДЕЙСТВА И ГИ РАБОТИ ПО ЗАКОНА!ТЕ СЪЩО ЛИ СА КОМУНИСТИ?ДА СИ ЧУВАЛ СЛУЧАЙНО ЕДНА АКТУАЛНА НА ЗАПАД ДУМИЧКА-АНТИГЛОБАЛИСТ?
46
6
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 10 години
Не им обяснявай на промитите мозъци в този форум.Те си знаят Путин, а че е имало избиване на руската интелигенция от Сталин. Сигурно така им се е падало. Той промития мозък не може да разсъждава.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Единственият начин да се избегне разпадът на Украйна е да стане федерация, а и източните, и южните области да излязат в самостоятелна конфедерация - Източно-южна Украйна
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!Очаква ги руска действителност.Разбирай- като българската.Но, *** народ- слаба държава.Клиширано, но факт (гледайте България)
43
9
 
3
 
! Отговори
хохо преди 10 години
без военно - техническата помощ на САЩ в края на Втората световна война надали руснаците щяха да победят, те са били съюзници и е било нормално да си помагат, така че заслугата за краха на Хитлер не е само руска
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Единственото занапред решение е мобилизация и въоръжаване на източните области и Крим, създаване на анклави на съпротива срещу неонацизма сред русините и в Западна Украйна. Москва трябва директно да подкрепи Изтока и Крим и да осигури свободата им, както подкрепи Южна Осетия и Абхазия през 2008 г. при конфликта с Грузия
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Започва най-трудният етап - нацистка диктатура, която ще бъде подкрепена от Запада, подобно на поддръжката им на уахабитите в Саудитска Арабия. Ще последва отговор от Изтока. Точката, от която няма връщане, е премината. Страната ще бъде разчленена.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Украйна практически е пред фалит. Русия има достатъчно лостове да притисне Украйна и да я смачка, ако пожелае. Украйна преживя емоционална победа от отстраняването на Янукович. Прагматичният процес за присъединяване към ЕС обаче е дълъг....
39
3
 
8
 
! Отговори
хохо преди 10 години
американците са същите като руснаците, няма разлика в действията им
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ако някой е достатъчно глупав, за да си мисли за борба срещу Русия, просто трябва да си спомни какво се е случи с двамата - Наполеон и Хитлер. Руснаците няма да бъдат победени. Това не е Ирак. Това не е полковник Кадафи в Либия. Това са руснаци.Те са въоръжени до зъби, те са технически грамотни, и те няма да се оттеглят и на сантиметър. Аз не вярвам, че политиците или военните ще се осмелят да заплашват да тръгнат на някакъв вид въоръжен конфликт с Русия, защото ако го направят, това ще постави началото на Трета световна война.
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А хАмериканцитекакво правят в Гуантанамо?!И как се настаниха там?!С референдум на "местните хАмериканци"?!А?!Що не питат "миротворката" Меркел!Или другите отворковци от ЕС!
36
10
 
6
 
! Отговори
хохо преди 10 години
ако говорим за Русия, то това е държавата избила повече свои граждани чрез Сталин от Хитлер
35
13
 
5
 
! Отговори
Мечтая си ... преди 10 години
НАТО да освободи от "руската "независимост" крим и да поставят Путин в мавзолея на Ленин.Има място за още един
34
5
 
15
 
! Отговори
Баро Швепса преди 10 години
Ае честито ! Путин тънко ги плъзна по бобслея западняците :)
33
14
 
5
 
! Отговори
хохо преди 10 години
и никъде не съм писал че защитавам запада, а осъждам руснаците, защото и във Варна има много руснаци и утре ще пишат на Путин че им нарушават правата и той ще реши да се намеси, ти тогава предполагам ще го посрещнеш с хляб и сол ТОДОР ХРИСТОВ
32
6
 
5
 
! Отговори
хохо преди 10 години
а значи изплю камъчето, не че русите са прави, а щото ще са победители сте с тях, това се казва продажници, хамелеони без принципи, тоест принципа на комуниста е да си пази животеца
31
8
 
3
 
! Отговори
хохо преди 10 години
ето във форума трябва да се пише на български, а Референдум 2014 явно не е българин а руски продажник
30
4
 
7
 
! Отговори
Референдум 2014 преди 10 години
Данные исследования политических настроений жителей Крыма и Севастополя были опубликованы во вторник на портале Референдум 2014. Согласно им три четверти респондентов (77%) на момент опроса планировали отдать свой голос за вхождение Крыма в состав России. Только 8% участников опроса предполагают проголосовать за восстановление действия Конституции Республики Крым 1992 года.
29
12
 
15
 
! Отговори
xoxo преди 10 години
много руски тоя форум, брей ако така защитавахте и интересите на България както на Русия, друго щеше да е, вървете си в Русия - място има много там
28
11
 
6
 
! Отговори
трезвен преди 10 години
Кърджали е следващият Крим, така че не се радвайте много-много на руснаците. То и Косово беше "сакрално" място за сърбите, ама го изгубиха.Всеки прецедент води до рецидив.Нека бъдем разумни, а не емоционални.