НАТО застава зад Украйна

Меркел и Ердоган смятат референдума за "незаконен"
Обновена: 9 мар 2014 21:30 | 9 мар 2014 18:02, Александър Попов
653
НАТО застава зад Украйна

НАТО е на страната на Украйна и настоява Русия да изпълни международните си ангажименти, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в интервю, което ще бъде публикувано утре в германския вестник "Билд".

"Когато се срещнах с премиера Яценюк в четвъртък, аз го поздравих за ангажимента му към мирно решение. Уверих го, че НАТО е на страната на Украйна, казва Расмусен за "Билд", цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Очакваме Русия да изпълни международните си ангажименти, да изтегли войските си и да не се меси в други райони на Украйна. На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници", добавя генералният секретар на НАТО.

Подкрепа за Украйна бе обявена от Германия и Турция.

Германският канцлер Ангела Меркел и турският премиер Реджеп Тайип Ердоган са се съгласили в телефонен разговор днес, че суверенитетът, териториалната цялост и политическото единство на Украйна трябва да бъде защитено на всяка цена, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Меркел и Ердоган са на мнение, че рискът от конфронтация в Крим трябва да бъде премахнат и че планираният за 16 март референдум за присъединяване на Крим към Русия е "изключително съмнителен" и "незаконен", съобщава Ройтерс, като цитира прессъобщение на германското правителство.

Двамата са подчертали важността от изпълнение на международните задължения за преодоляване на кризата и са
посочили, че усилията за формиране на "международна контактна група" и на комисия, която да разследва инцидентите с насилие от последните седмици, са важни.

Ердоган е казал, че Турция е готова да помогне за международна контактна група, тъй като има близки отношения с
Украйна и Русия, както и специални отношения и контакти с кримските татари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
469
0
 
1
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До Лора--602; Лорче внимавай да не ядеш опашката.Абе "ТОЯ ХУБАВ КОМУНИЗЪМ ЗАЩО ГО РАЗВАЛИХТЕ ? Още ми е мъчно за него.
468
0
 
1
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До Да хванем автоматите--600 ; Ще хванеш на маика си това от си излязъл.
467
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Западът смята референдума за Крим незаконен, но референдум за преминаване към турция на североисточна България ще е законен.
466
0
 
8
 
! Отговори
Хан Кубрат преди 10 години
Много му здраве на ЕР Доган, че кримските татари са ,,турци,, Това е едно от старите мои племена и имат български корен,На този му кажете,греши като нарича всички мюсюлмани турци,той вместо да се извини на България за робството ,предявява още претенции къмбългарските мюсюлмани и помаци
465
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАфганистан...
464
2
 
10
 
! Отговори
pimen преди 10 години
България да дава мнения по въпроса е повече от несериозно.Каквото нареди амерканския посланник- това ще е мнението на външно.А това,че не може да се създават нови държави в Европа е смешно- ами какво е Косово.Едни могат да разскрояват карти,а други не.........
463
4
 
10
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Много ми се иска да знам,каква е официалната позиция на България,ние къде заставаме? Където ни кажат каубоят и баба Меркел? Постоянно чета, как щяло зле да ни се отрази всичко това на туризма, ами то освен евтина туристическа дестинация друго от тази държава не остана. От нашите природни ресурси милиардчета си гушкат чуждите фирми, а ние само дълбоко дишаме и издишаме балкански въздух. И колко само се горди, че чужди фирми инвестират у нас, а ние им бачкаме за жълти стотинки.
462
4
 
20
 
! Отговори
Да хванем автоматите преди 10 години
Дойде време май да хванем оръжието и да застанем на страната на справедливостта. Вън от Украйна НАТО, САЩ и всички терористи.Да живее Русия.
461
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО застава зад Украина?!Не НАТО провокира нова световна война и ако държавното и политическо ръководство на Русия беше като американската администрация и васалния ЕС досега можеше и да няма живи хора.
460
26
 
4
 
! Отговори
гецата преди 10 години
ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ СРЕЩУ РУСКИТЕ АГРЕСОРИ - САМО НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ *** НЕ ПРОГЛЕЖДАТ
459
3
 
4
 
! Отговори
гецата преди 10 години
До БЕРИЯсамия факт че си се кръстил берия - един от касапите на руския народ говори какво неграмотно нищожество си
458
5
 
13
 
! Отговори
БЕРИЯ преди 10 години
До ЦЕЦО,БРАВО ЦЕЦО ,СИНТЕЗИРАНО И ТОЧНО КАЗВАШ ВСИЧКО НА НЕГРАМОТНИТЕ ПОКЛОННИЦИ НА САЩ И ПОЛУДЯЛАТА ЕВРОПА . КАКЪВ УЖАС ЩЕ ПРЕЖИВЕЕМ ВСИЧКИ ЗАВИСИ ОТ САЩ НЕ ОТ РУСИЯ.
457
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е в изолация
456
1
 
21
 
! Отговори
цеко преди 10 години
Англия има 450 милиарда стокооборот годишно с Русия, били си вкарала автогол????
455
1
 
0
 
! Отговори
tih. velikan 681 преди 10 години
USA NATO DE TURCIA UK.POLSHA LITVA ZASEGA V ZASHTITA NA UA.RUSIA VEROYATNO CHINA SHTE ZAEMAT OPOZICIA UGOVORENI SA I KAZAHSTAN I BELARUS ZARADI PETROLA I DURVENIA MATERIAL ZA VOINA.KAKVA E POZICIATA NA BG??????
454
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересна снимка. Хайл?
453
4
 
37
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Зад коя Украйна? Щото по-голямата част май не ще да е с НАТО. Само *** от Киев се натискат.
452
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"НАТО застава зад Украйна"- сега остава Украйна да се наведе и да я опънат отзад!
451
7
 
54
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 10 години
НАТО ЗАСТАВА ЗАД УКРАЙНА,ЗАЩОТО МНОГОГОДИШНИТЕ ИМ МРЪСНИ СМЕТКИ ,СА ПРАВЕНИ БЕЗ КРЪЧМАР ! ТИЯ *** ,НЯМАТ РАБОТА ДО ГРАНИЦИТЕ С РУСИЯ ,ЗАТОВА , МАРШ ОТ УКРАЙНА ,ДОСТАТЪЧНО МИЛИОНИ МИРНИ ХОРА ИЗБИХТЕ В АРАБСКИТЕ И ДРУГИ БЕЗПОМОЩНИ СТРАНИ ! ПРИКАЗКИТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ГИ РАЗПРАВЯЙТЕ НА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА - НА СВЕТА МУ ПИСНА ОТ АМЕРИКАНЦИ И НАТОВЦИ ! ПРЕДАТЕЛЯТ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК ОТ РУСИЯ ЗАКРИ СССР,ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР , РАЗСИПА ИКОНОМИКИТЕ , НО ВИЕ СИ ОСТАНАХТЕ СЪЩИТЕ-"БАШ ДЕМОКРАТИ"!
450
6
 
47
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
С ПРИЯТЕЛИ КАТО НАТО ВРАГОВЕ НЕ ИМ ТРЯБВАТ!