Китайски сателити откриха обекти - може да са от изчезналия самолет

Към района са изпратени кораби, единият предмет е много голям
22 мар 2014 13:45,
13
Китайски сателити откриха обекти - може да са от изчезналия самолет
Снимка: БТА

Китайски сателити са забелязали обекти, плаващи в океана, в южната зона на издирване на изчезналия малайзийски самолет, които може да се окажат негови останки, съобщи Ройтерс.

Към района са изпратени кораби, които да проверят информацията, съобщи днес министърът на транспорта на Малайзия Хишамудин Хусеин.

Един от предметите е много голям, с размери 22,5 на 13 метра. Първоначално малайзийската страна съобщи, че размерите са 22 на 30 метра, но бързо след това коригира информацията.

Още по темата
Министърът съобщи също, че следователите не са открили нищо странно в разговора, воден от пилотите на изчезналия самолет, и диспечерите от констролната кула преди изчезването на самолета от радарите. Правителството на Малайзия не може да разпространи съдържанието на разговора, но потвърждава, че той не съдържа  нищо, "отклоняващо се от нормата", предаде ДПА.

Подозрителният предмет, засечен от китайски сателит, плава  на 120 километра от възможните останки от изчезналия малайзийски самолет,за които съобщи вече Австралия, съобщи китайската агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

Предметът се намира в южния коридор, по който може да е поел изчезналият преди повече от две седмици самолет на малайзийските авиолинии. Той е бил забелязан на 18 март, два дни след като Австралия съобщи, че е засекла чрез сателит големи обекти, които може да са останки от самолет.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
А2 преди 10 години
До А1Потресен съм от това,какви брилянтни анализатори живеят сред нас! И как, въпреки чудовищния ни мозъчен ресурс, сме в това положение.1.Единият пилот е убил другия и е отвлекъл самолета.2.В такива случаи задължително свалят самолета с ракета земя-въздух. Никога - с вода - въздух!3. Останките задължително са дребни и потъват веднага.4.В някои случаи разказват на кюрето при изповед.4.1.Авиолиниите огласяват всичко на рекламни билбордове.4.2. уморих се от глупости4.
10
0
 
0
 
! Отговори
А1 преди 10 години
1.Двамата пилоти са отвлекли самолета.2.Като са засечени, че се отклоняват от курса, са свалени от ракета земя-въздух на 10'000м3.На тази височина при взривяване на самолета, се разпадат на голям периметър множество дребни останки4.Това, че е свален никой, никога не би признал.4.1. Авиолинията - трябва да признае,че нейни пилоти са се опитали да отвлекат самолета4.2. Авиолинията - че нищо не са могли да направят4.3. Страната свалила самолета - да дължи обяснение,понесе санкции и кръвнина
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dne.bg izostavat. Zabeliazanite obekti ot kitaiskite sateliti ne sa ot samoleta.................. Prodaljava tarseneto na novi versiiZashto vi e tolkova nepriemlivo che izvan zemni mogat da si "gepiat" edin prepalnin c hora samolet
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dano go nameriat che gorkite rodnini na patnicite vexhe se pobarkaha. Niama da se uspokoiat no pone sate sa na iasno i she se pomachat da preodoleiat bolkata
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Izdignati sa na visochina na koiato lipsva kislorod maskite sa pomognali samo za 15 minuti sled koeto samoleta e prizemin uspeshno i predaden po prednaznachenie. Bolshinstvoto ot patnicite sa bili musulmanis cel da ne popadne otgovornosta varhu Al Kaida
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така така, що изобщо ни занимават с глупости. Не искат разсекратят разговорите с пилотската кабина, защото са ги насочили да преминат границата през зона с военни обекти, заради лоши атмосферни условия. Точно до навлизане на зоната има запис и само се цитират изречение извадени от контекст. Най-вероятно самолета е свален от военни самолети или ракета и сега ще покрият случая като намерят "някакви" отломки в океана. По телевизията един авио инжинер коментира, че е невероятно да не намерят кутиите
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, мушмуроци. Или бълъци, коментиращи тук. Кое ще ви отива повече? Нима ще се вържете на тая партенка? В халетата и работилниците е пълно с части от самолети. Но тоя, който е отвлякал самолета или пък свалил, точно на това разчита - подхвърля уликата и балъците - АМ.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 3Оцелелите ги търсете в коремите на акулите!
3
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е самолета. Вижда се ясно. Дано вътре има оцелели
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АйдуМалка корекция: не завършил, а преподаващ в УНСС! ;-)
1
9
 
26
 
! Отговори
Айду преди 10 години
Ще търсят ще търсят и ще го намерят. Не е като да търсиш логика и познания в главата на някой завършил унсс