Русия планира да засили военното си присъствие в Крим

Предвижда се пращане на бовбардировачи, подводници, хеликоптероносач
26 мар 2014 14:28, Елка Василева
82
Русия планира да засили военното си присъствие в Крим
Снимка: Reuters

Русия иска да засили военното си присъствие на Кримския полуостров, след като го анексира от Украйна, предаде ДПА.

Според Интерфакс, която цитира неназован представител на министерството на отбраната, планът включва разполагане на бомбардировачи с голям обсег "Туполев" Ту-22М3 до 2016 г., както и самолети за въздушни и морски патрули и подводници.

Хеликоптероносач ще бъде разположен до 2017 г.

"Винаги е имало нужда от такива самолети на юг, но сега е подходящото време те да се върнат там", казал източникът на Интерфакс.

Междувременно украински военнослужещи и семействата им напускат полуострова, който стана част от Русия, след като мнозинството от местните жители подкрепиха това на референдум по-рано този месец. Войниците изоставят оръжията си. Според украински официални лица около половината украински войници в Крим са преминали на страната на Русия, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия и Лазурня бряг да анексира, също ще превърне в казарма !
55
0
 
1
 
! Отговори
UK forever преди 10 години
Според мен човека няма предвид, че сте ***, а по-скоро визираше факта, че китарата е много по-благозвучна що се отнася за музикално оформление на Гари Мур. Аз бих казал същото и за вокалите. Някак си просто испанският, италианският и английският са си много по-благозвучни езици. Иначе и гайдата и балалайката не са за изхвърляне. Тя и чалгата не е за изхвърляне, ако питате повече от половин България предполагам.
54
0
 
4
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Музиковед значи и ние щом неможем да исвирим парче на гари мур на гайда сме *** такалие,абе *** всеки народ си има фолклор,а сащ си нямат тъкъв,техният е збор от цял свят.да вземеш да си смениш нинейма
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кои прави в момента единствените пилотируеми полети в космоса А? Русия !!! Ето и отговора ! Небето ПОМНИ!
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С отношението си към конфликта в Крим и Украйна България за пореден път избра страната на губещите. Вече на всички е ясно че Крим ще си остане руски и санкции няма да има. обаче ние ще си поемем негативите от нашата позиция. Интересно Чехите не бяха ли в европейското семейство та решиха да имат по различна позиция към събитията. Сигурно защото много харесват руснаците
51
4
 
17
 
! Отговори
до юар преди 10 години
Не пиши глупости.Само лаици могат да мислчт,че РУСИЯ няма технологии...През 90-те години,Елцинразреши продажбата на технологията за производство на ракетни двигатели ,разработена през 70-те години на ХХ век.Никоя USA фирма не успя да произведе ...и един ракетен двигател.Върнаха производството в РУСКИ ЗАВОДИ И СЕГА РУСИЯ ВЛАДЕЕ КОСМОСА...ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТОВА,ЧЕ СЕГА ПРОИЗВЕЖДАТ НАЙ-СИГУРНИТЕ И ЕВТИНИ АТОМНИ РЕАКТОРИ В СВЕТА....АМА НАЛИ ПАК СМЕ НА ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ ЕU и USA ЩЕ ЯДЕМ ТРЕВА.....
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До От ЮАРНе дай си боже ,но при необходимост,Босфора и Дарданелите може да се разширят-жална им майка на хорицата ,които живеят там.
49
28
 
7
 
! Отговори
От ЮАР преди 10 години
Каквото и да правят руснаците, никой няма да ги пусне да припарят до Средиземно Море! Чрез Турция, Англия и Америка държат Босфора и ако нещата загрубеят, черноморския флот ще си остане в Черно Море! Русия е регионална сила, но няма нито икономика, нито финанс, нито военни средства сравними с Америка. Икономиката на Русия - това са две Холандии съставени от износ на суровини. Да сте видели един поне продукт на наука и технологии с руски произход? Само свободни хора творят нови неща.
48
24
 
5
 
! Отговори
От ЮАР преди 10 години
Русофилията е психично болестно състояние. Русия е причината поради която България губи половината изконно български територии при т.нар. Освобождение. СССР е който налага престъпния болшевишки режим и ни праща в категорията на бедни роднини като държава. Аз като българин, си искам националния архив, заграбен от московците през 1944! Газ и петрол има навсякъде по света и цените са международни без значение от къде идват тези неща! Русия е източник на мизерия за страните които са и близки!
47
3
 
17
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
В ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ТОВА КОЕТО СИ ПИСАЛ ЗА ПЛАН-2020Г. ВЪВ ЧЕРНОМОРСКИЯТ ФЛОТ НА РУСИЯ СПОРЕД ГЛАВКОМ АДМИРАЛ ВИКТОР ЧИРКОВ ЩЕ ПОСТЪПЯТ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ ОЩЕ 20 НОВИ БРЕГОВИ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСА <<БАСТИОН>> И <<БАЛ>>(БАЛ-Е) ТАКТИЧЕСКИ КОМПЛЕКС СЪС ДОЗВУКОВА РАКЕТА Х-35. МИСЛЯ ЧЕ БЯХ ДОСТАТЪЧНО ИЗЧЕРПАТЕЛЕН, АКО ИМА НЕЩО ЩЕ СЛЕДИМ ТЕМАТА ЗА НОВО РАЗВИТИЕ.
46
2
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
КОЯТО В САМОТО НАТО Е ИЗВЕСТНА КАТО ,,УБИЕЦ НА АВИОНОСЦИ''. ТА ТЕЗИ КАМАЗИ СЕ ОКАЗАХА НЕ 16 КАКТО БЯХ ПИСАЛ А 64 БРОЯ В КРИМ. ОБХВАТА НА ,,КЛАБ-М'' Е 300КМ ВАРИАНТА ЗА ИЗНОС И 450-500 КМ ТОЗИ ЗА РУСКАТА АРМИЯ.ВААБЩЕ ,,С РУСКИЕ ШУТКИ ПЛОХИ''!
45
1
 
12
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Влади-Мир ВЛАДО, ПИСАХМЕ ПО ВСИЧКИ ТЕЗИ ВЪПРОСИ НО Е ХУБАВО ДА ИМ СЕ НАПОМНЯ НА ЕВРОКИТКИ КАТО ШОПА.АЗ ЗНАМ ЗА ТЕЗИ ПОДВОДНИЦИ И ФРЕГАТИ ПО 6 БРОЯ ЧЕ ТРЯБВА ДА СА В ЧЕРНОМОРСКИЯТ ФЛОТ ДО СРЕДАТА МАКСИМУМ КРАЯ НА 2016Г. КАТО ЗА ЦЕЛТА ,,ФАЛИРАЛА'' РУСИЯ УВЕЛИЧАВА ОФИЦИАЛНИТЕ СИ РАЗХОДИ ЗА ОТБРАНА С ЕДНИ 30 МИЛИАРДА $ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ САМО 3 ГОДИНИ.РАЗРУШИТЕЛЯ ИЗБЯГА ОТ ЕДНИ КАМАЗИ КОИТО НОСЕХА КОНТЕЙНЕРИ НО АЗ СБЪРКАХ В БРОЙКАТА.ОКАЗАХА СЕ ТОЧНО Ч ПЪТИ ПОВЕЧЕ КАМАЗИТЕ СЪС ТОПРАКЕТАТА ,,КЛАБ-М''
44
1
 
13
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
КРИМСКИТЕ БОЙНИ ДЕЛФИНИ-АФАЛИНИ И МОРСКИТЕ КОТКИ/ТЮЛЕНИ ПРЕМИНАЛИ ТРЕНИРОВКИ ВЪВ СЕВАСТОПОЛСКИЯТ ОКИЕНАРИУМ, ЩЕ БЪДАТ ПРИЕТИ В СЪСТАВА НА ВМФ НА РУСИЯ.ПРЕЗ 2012Г. ВМС НА УКРАЙНА ПОДНОВИХА ТРЕНИРОВКИТЕ НА МОРСКИ ЖИВОТНИ ПО СЪВЕТСКИ ПРОГРАМИ И С ОТДАВНА ОСТАРЯЛО ОБУРУДВАНЕ.СЕГА СЛЕД СЪЕДИНЕНИЕТО НА КРИМ С РУСИЯ ДЕЛФИНИТЕ ЩЕ ТРЕНИРАТ ПО НОВА РУСКА ПРОГРАМА.ПЛАНИРА СЕ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ОСНОВНО ЗА ТЪРСЕНЕ НА ПОТЪНАЛИ ПРЕДМЕТИ,ВОЕННА ТЕХНИКА А СЪЩО И ЗА ОТКРИВАНЕ НА БОЙНИ ПЛУВЦИ НА ПРОТИВНИКА.
43
1
 
17
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Русия планира да засили военното си присъствие в" Русия--------------Къде тук е новината??? Има си план 2020 обнародван отдавна, в който се включват 6 фрегати 11356, 6 подводници(които се строят в момента),...е имаше проблеми с предишния суверен на Крим относно обновяването на ЧФ, но за новия субект на РФ, проблема е решен;-))пп Бе нещо се изгуби краварския разрушител(като този на снимката) в Черно море;-)) Шопе, да знаеш на къде е побягнал?!?
42
2
 
24
 
! Отговори
до Шоп 48 преди 10 години
Тази година руски православен лагер в Странджата,догодина в Константинупол на Босфора.
41
0
 
19
 
! Отговори
... преди 10 години
Все другите гледаме и много знаем, а нас си не виждаме на какво дередже сме. По-точно за българите няма НИЕ, тук всеки се дели: ***, турци, арменци, българи, софиянци, селяни, от нашия град мразим другите, левскари, цесекари, полицаи, протестиращи, сини, комунисти и какво ли още не. Какво се бъркат нашите политици във световната политика и икономика, ние не сме фактор за нищо, а те оправиха България, че света тръгнаха да оправят, не виждат мизерията тук и разединението. Май така им отърва.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СИГУРНО ЩЕ РАЗПОЛОЖАТ И БОИНИ САМОЛЕТИ СУ 34-СУ 35С СЪС ПВО С-400 ПРИ ТОЛКОВА ВОЕННИ БАЗИ НА НАТО НОРМАЛНО Е НАИ ВЕРОЯТНО НАТО ЩЕ СЕ НАСТАНИ И В УКРАИНА
39
1
 
12
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Нед ПО-СКОРО ИМАТ НЕЩО В ПОВЕЧЕ-НАДПИСЪТ: ,,СДЕЛАНО В СССР/РОССИЯ''. ВОТ В ЧЕМ БЕДА!
38
0
 
16
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен51 НЕГОВА СИ РАБОТА ЗА КОГО Е ЖЕНЕН ВИЖ РЕАКЦИЯТА НА СЪБИТИЕТО.ТОВА Е ПО-ВАЖНОТО ВЪВ СЛУЧАЯ, НИКАКВО ДОПУСКАНЕ НА АЛТЕРНАТИВНА ГЛЕДНА ТОЧКА.СУПЕРДЕМОКРАЦИЯ ПО АМЕРИКАНСКИ ИЛИ НЕ ЗНАМ КАКЪВ ОБРАЗЕЦ? ТИ КАК БИ ГО ОХАРАКТЕРИЗИРАЛ?
37
0
 
21
 
! Отговори
ЮДОМАСОН преди 10 години
КОЛКО СА САЩ- КИТЕ ВОЕННИ БАЗИ И ВОЕННО СИЛИ В ЕВРОПА ГОСПОДА И ДАМИ ПРОДАЖНИЦИ