Партията на Ердоган води на местните избори в Турция

Тя печели над 48% от гласовете
Обновена: 30 мар 2014 22:41 | 30 мар 2014 21:56, Красимир Ангелов
82
Партията на Ердоган води на местните избори в Турция
Снимка: БТА

Партията на премиера Реджеп Тайип Ердоган е начело след днешните местни избори в Турция, сочат първите резултати, съобщавани от турските телевизии, предаде ДПА.

Партията на справедливостта и развитието води в Истанбул и Анкара, където сега държи властта, докато опозиционната Републиканска народна партия си запазва град Измир.

На национално ниво, при преброени около 12 процента от  бюлетините, Партията на Ердоган печели около 48,5 на сто от гласовете, информира Си Ен Ен - Тюрк. 

Още по темата


23% са за кандидатите на опозиционната Народнорепубликанска партия. Представители на Партия национално действие събират 14%, а 7.5% са за кандидатите на прокюрдската Партия на мира и демокрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМИ СЕГА НЯМА ДА ИМ СПРЕ ФЕЙСА И ТУБАТА А НАПРАВО ЩЕ ИМ ИЗКЛЮЧИ НЕТА. ТЕ И БЕЗ ТОВА СИ ОБИЧТ ШАЛВАРИТЕ И ФЕСЧЕТАТА И МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СИ ВЪРНАТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.ДАЖЕ ЩЕ СИ ПРИСЪЕДИНЯТ И НЯКОГАШНИТЕ ВИЛАЕТИ. ГОТВЕТЕ СИ ШАЛВАРИТЕ И ФЕСОВЕТЕ С ПИСКЮЛЧЕТАТА И СИ ПРИГОТВЕТЕ ПИШ.ИТЕ ЗА ОБРЕЗВАНЕ. И БЕЗ ТОВА ОТ ВАС ЕВРОПЕЙЦИ НЕ СТАВА. ВИЖ ЗА ОСМАНЦИ СТАВАТЕ ПЕТСТОТИН ГОДИНИ СТЕ БИЛИ ОСМАНЦИ ТАКА ЧЕ ИМАТЕ ОПИТ.
13
9
 
17
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
До Бедни ми народеНека да затвори и Фейсбука Реджеп! няма да правят турците на маймуни, както нас ни правят тези Туитър, Ютуб и Фейса. Да ги затвори и забрани и в пандиза да хвърля всеки който ги използва. Това са чужди агенти и предатели на страните си.
12
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я,направо да вземе да спечели с 99,99% ! Какви са тия мижави 48?
11
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ердоган е като тиквата - разчита на най простите и изостаналите, а и там е важно кой брои гласовете. Но му се клати столчето. Много го обърна на религия и мераци по имперското минало. Махалото и там ще смени посоката.
10
17
 
14
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Това е радостна новина! Аз като българин приветствам победата на Реджеп Ердоган. Той най-добре управлява турците от времето на Ататюрк досега. При него постигнаха големи успехи във всички области.
9
10
 
18
 
! Отговори
Бедни ми народе преди 10 години
1. Ердоган затвори Ютуб и Туитър.2. 8 убити по време на изборите. Това е всичко друго, но не и демократични избори.3. Ердоган иска "културно" възстановяване на Османската империя и държи ключа към Близкия изток.4. Това никак не се харесва на ционистите в Израел. 5. Путин иска "културно" възстановяване на Руската империя и притежава всички видове залежи на света.6. Това, никак не се харесва на ционистите в САЩ.В тази ситуация ние сме с президент и правителство огъзени на Запад.Бог с нами
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 8Затова ли им сваля самолетите като зрели круши?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗА 6Аре бе сериозно?;)
6
7
 
22
 
! Отговори
Добра новина !!! преди 10 години
Процентът на *** в Турция е по-висок от колкото процента на *** в България.Вярно по идиотизъм сме първи в ЕС, но все пак има страни извън съюза, които може би даже ни задминават.
5
3
 
15
 
! Отговори
* преди 10 години
Някой да се е съмнявал в резултата
4
6
 
16
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Maшала приятелю!Като дойда сега на власт пак ще направя нова джамия в центъра на София(и не само)да видиш че съм пич и ми дреме за религиите.Аз съм глобалист който иска само власт и пак власт.
3
9
 
14
 
! Отговори
Явно... преди 10 години
Турският Костинброд яко е работил :)
2
8
 
27
 
! Отговори
Добре е за нас преди 10 години
Добра новина! Значи скоро Турция няма да види Европата :)
1
5
 
16
 
! Отговори
ВятърЕчиБалканПъшка преди 10 години
Ся някой като пита как така той спечели? ходил съм в турция и толкова хубаво беше какви са тези ислямисти няма такова нещо. Ще го пратим да брой бюлетините и няма да си хабим думите!