НАТО: Не виждаме изтегляне на руските войски

Расмусен отново призовава руснаците да се оттеглят от границата с Украйна
1 апр 2014 14:45, Елка Василева
143
НАТО: Не виждаме изтегляне на руските войски
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че по данни на пакта не се наблюдава изтегляне на руските войски от украинската граница. Не мога да потвърдя, че се изтеглят, не виждаме такова нещо, посочи той в отговор на въпрос преди началото на двудневното заседание на външните министри от Алианса в Брюксел.

Тези войски не допринасят за успокояване на обстановката по начин, по който би ни се искало. Отново призовавам руснаците да се оттеглят, да се придържат към международното право и да започнат двустранен диалог, посочи Расмусен.

Още по темата
По неговите думи най-добрият път напред в украинската криза е политическият и дипломатическият диалог. „Едва ли някой наистина би искал военен сблъсък в Европа. Най-важно е светът да разбере, че сме напълно решени да предоставим ефективна защита на нашите съюзници, ще предприемем необходимите стъпки общата ни сигурност да бъде ефективна“, заяви той.

Според него колкото повече Русия се намесва в Украйна, толкова повече ще се изолира, а НАТО ще реагира по съответния начин в двустранните отношения с Москва.

Руската агресия в Украйна поставя пред изпитание изобщо виждането за цялостна, свободна и мирна Европа, заяви Расмусен.

По неговите думи тези действия променят изцяло обстановката на сигурност на континента, като създават несигурност по границите на НАТО. По думите на Расмусен днес Алиансът ще покаже на света, че никоя заплаха срещу пакта и държавите от военнополитическия съюз не би успяла.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А американците кога ще се оттеглят от хилядата военни анклава, които са окупирали в целия свя?
9
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
12 Ти на това Референдум ли му викаш . По коя Конституция е свикан този Референдум .Как беше организирана разсянителната кампания , как бяха рекламирани отделните отговори . Кой изнбра ЦИК , кой влезе в ЦИК , къде бяха засртъпниците на отделните тези . КОЙ БРОИ ПОДАДЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ , . Знам че нямаш отговри на нито един от тези въпроси
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 6Sluchaia v Syrbia niama nishto obshto s Ukraina prestanete da go davate za primer zashtoto samo pokazvate nevejstvo.
7
3
 
30
 
! Отговори
Слава на СССР преди 10 години
Руснаците са наши братя по оръжие и такива ще бъдат ЗАВИНАГИ
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците трябва да се изтеглят от границата!?!От какъв зор трябва да маха войската си от собствената си граница?Всяка държава би изпратила части за да защити собствената си граница, и американците на които границата не им е там също са пратили войски!!!
5
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2 В нарушение на Международните и Двустранните договори .На този сявт си има ред а Путин иска да пребнесе собственото си безредие в международните отношения . Всички знаем как работи правосъдиетов Русия
4
2
 
38
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Расмунсене, пиле шарено, изтеглете Ал Кайда от пограничните арменски селища, където трепят наред всички християни и Путин ще си помисли дали да не дръпне войските си малко по-навътре. Впрочем, кога Русия се отказа от суверенитета си, та вие да казвате какво трябва да се случва на нейна територия???
3
2
 
17
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
До АнонименВ жестоки бомбандировки без обявяване на война. Опсссссссссссс Извинявай обърках се със Сърбия
2
2
 
17
 
! Отговори
макето преди 10 години
абе те че се изнасят изнасят се ......... в посока брюксел хи хи хи па са им дали двойна дажба водка
1
3
 
29
 
! Отговори
НАТО НА Х..Й преди 10 години
Това е всичко по въпроса