Пхенян ще осъди на смърт 200 високопоставени чиновници

Те били лоялни на екзекутирания чичо на Ким Чен Ун
2 апр 2014 11:20, Елка Василева
90
Пхенян ще осъди на смърт 200 високопоставени чиновници
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея ще осъди на смърт 200 високопоставени чиновници, лоялни към екзекутирания през декември заместник-председател на Националния комитет за отбрана Джан Сон Тхек. Това съобщава днес южнокорейският в. "Чосон илбо", предаде Интерфакс.

След екзекуцията на Джан Сон Тхек Комитетът за държавна сигурност организира операция, при която "бяха установени 200 основни негови привърженици и 1000 последователи", разказва източник на изданието.

Още по темата
Според него Върховният съд в КНДР е разрешил на комитета да проведе съдебни процеси при закрити врата, по време на които привържениците на Джан Сон Тхек ще получат смъртни присъди.

Близо 1000 членове на семействата им, обвинени в съучастничество, ще бъдат пратени в концлагери без съд.

Осъдени на смърт ще бъдат 200 чиновници от апарата на Корейската трудова партия, правителството и армията, получавали заповеди лично от Джан Сон Тхек. Екзекуциите ще се състоят на стрелбището на военната академия "Кан Кон" в присъствието на високопоставени партийни функционери, правителствени служители и военни командири, посочва събеседникът на вестника.

Чичо на днешния севернокорейски лидер Ким Чен Ун, Джан Сон Тхек бе изключен от партията и екзекутиран през декември м. г. като виновен в антидържавна и антипартийна дейност, подготвял по-специално държавен преврат. Той бе смятан за втория човек в държавата, отговаряше за икономическото развитие на Северна Корея, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
ПРЕДАН ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА КРЪВОЛОЦИТЕ ЛЕНИН И СТАЛИН!
71
1
 
0
 
! Отговори
някой преди 10 години
абе ти да не си Пако ДеЛусия??
70
1
 
2
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Абсолютна дезинформация е статията ..... "Това съобщава днес южнокорейският в. "Чосон илбо", предаде Интерфакс. "
69
1
 
3
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Аз никого не карам да ми вярва, всеки е свободен да отиде и да види. Не е толкова страшно, не се плашете от приказките по медиите. Иначе разбирам колко е трудно да се повярва, че в Северна Корея не разстрелват всеки втори по улиците и че по тротоара не се търкалят трупове на умрели от глад хора. Пропагандата в днешно време е сигурно най-мощната откакто свят светува. Отчасти и аз бях притеснен първия път като ходих, но бързо ми мина .. и там са хора като нас, не са чак толкова промити мозъци.
68
1
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Браво на Пако. Един човек който не е зомбиран от американската пропаганда, а използва горният участък от тялото си както трябва.Най-лесно е да се живее в сладки фантазии че моделът на САЩ е правилният и който въведе американския модел в страната си, хората ще живят свободно, богато и безгрижно!А всичко е една голяма лъжа и измама от началото до края. Отворете в Youtube клипове със скрити камери от туристи в Пхенян и сравнете как изглеждат хората там и как в София.Няма нито 1 зле изглеждащ човек.
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък нямам никаква историческа представа защо са южна и северна Корея
66
0
 
6
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Това най-много ми харесва в тая държава - няма *** :)
65
0
 
0
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Едва ли ще имам възможността да му предам думите ти, но ако имам възможност непременно ще го направя :) Ти за моя бизнес не се тревожи, напълно си е легален и няма нищо общо с оръжия. Тия приказки, че нямали телефони и коли, ги забравете - произвеждат си сами достатъчно от всичко, че даже и внасят.
64
1
 
1
 
! Отговори
www преди 10 години
до Пако:Пако, следващия път като идеш на бизнес среща в Сев.***., предай много поздрави от мен на Цун Кай Х*й от мен. Кажи му, че ще го снабдим с бг калашници за екзекуциите, че не могат да смогнат с техните. Също така му предай да си оправи неопънк прическата, че не е модерен ... а и не на последно място му кажи да отслабне, че прилича на розовото прасенце в кошарата на село.А ти Пако внимавай къв бизнеш правиш там, че да не те четем и теб по новините, че си на военния полигон в Пхенян ...
63
0
 
1
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Аз че съм си комунист спор няма (но не стар, едва на 30 години съм), но това няма нищо общо с посещенията ми там, които са били чисто и просто заради бизнес срещи. И ако си мислите, че Северна Корея е изолирана значи много вярвате на американската пропаганда. Държавата си търгува стабилно, особено с балканските страни (включително България).
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който иска да стигне американците да се наведе и те ще го намерят ако иска да бъде предприемач може да изтиска от шпека на Барак мляко и да го продава на приятели и познати и така ще бъде свободен демократ. Ако нямате възможност да ходите до САЩ за мляко аз ще услужа.
61
2
 
0
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Tuka e tochka na sgustiavane na bolsheviki (fenove na besnovatia i jultoglazia diavol lenin), stalinisti, prosti furajki i t.n.
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 66...продължаваш да спиш коньо, сам си противоречиш, когато се образоваш икономически тогава ще спориш, тук не става въпрос за леви-десни а за растеж на мизернатата държава и е такава от 25 годишната ви псевдо демокрация, стигнахме да внасяме месо, домати, картофи и много други неща които ако се произвеждат в Бг ще има и работа и ниски цени, и какви предприемачи бе ти наясно ли си накъде отива Европа и че следва пак "криза" за да спасим потъващите американци, с най-голям дълг в целия свят..
59
3
 
4
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Само дето там няма пияници и мързеливци :) Пожелавам ти да посетиш тази държава някой ден, защото наистина е трудно за вярване докато не го видиш сам.
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пако"всички са равни и живеят щастливо"Пако, аз няма да живея щастливо, ако съм равен с пияниците и мързеливците!
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен62, ти си заспал кон!Комунистическият начин на производство свърши! Никога повече няма да има огромни пушещи гигантски заводи, които да гълтат хиляди тонове газ и да произвеждат продукция за половината свят. И слава Богу, че няма да има!Де що имаше десни правителства в българия, опитваха и донякъде успяваха, да създадат условия (УСЛОВИЯ!) за предприемачите, започващи модерни производства.За съжаление, много от тия усилия бяха проваляни от постоянно връщащите се на власт леви коне
56
2
 
3
 
! Отговори
gtf преди 10 години
добре, де ...на човек му трябва покрив, земя и някой инструмент да я обработва. Били гладни, голи, боси... то пък голямото богатсво, да имаш аифон, дръгел дето трови теб и околните и комп, да се зомбираш ден и нощ...Не, че одобрявам подобни действия, *** като се огледам в нашия "развит" свят ...
55
5
 
6
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Ходил съм в Северна Корея неколкократно и трябва да ви кажа, че там хората са в пъти по-добре от нас, българите. И като отношение, и като материално благосъстояние, и като държавно управление. Е да, не могат да разказват вицове и да си псуват ръководителите, ама ние като можем какво? Цъфнахме и вързахме ли? Нямат просяци, нямат си пикльовци с коли за 100 бона - всички са равни и живеят щастливо. А ние хванали айфона на изплащане цъкаме из фейсбук и си мислим, че сме свободни ха-ха-ха.
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трай бе комунистически ***. 70 години ни стигат с мръсната съветска ***. Качвай се на летящата чиния на Бузлуджа и отлитай за Северна Корея.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе стига с тоя Борисофффф бе, какви сте вие пубери, платени или просто ***, коне с капаци не си ли мислите за бъдещето, въобще ориентирането ни към ЕС и САЩ е пагубно, не може всички да сме собственици на ВЕИ-та да сме вносители а без производители, как ще се вдигне тая държава, нужна е тотална промяна на начина на управление, производство това е решението, защо не направихте протест когато Нюланд се превръщаше с президентчето или ви харесва да ви псуват... заспали коне.