Обявиха Донецка народна република

Ще правят референдум за влизане в Русия, искат войски от Путин
Обновена: 7 апр 2014 15:25 | 7 апр 2014 13:35, Елка Василева
750
Обявиха Донецка народна република
Снимка: Reuters

Депутатите от Донецкия областен съвет обявиха държавната независимост на Донецката народна република, съобщи ИТАР-ТАСС. Актът за това беше прочетен на заседанието на областния съвет.

„Републиката ще гради отношенията си в съответствие с международното право и на основание равенството и взаимната изгода“, се казва в документа.

„Територията в пределите на признатите граници е неделима и неприкосновена“, се подчертава в изявлението.

Още по темата

Депутатите приеха също така решение за провеждане на референдум за влизане на региона в състава на Русия не по-късно от 11 май. „Тази дата е съгласувана с Луганска и Харковска област“, каза участник в заседанието.

Депутатите се обърнаха към руския президент Владимир Путин с молба да изпрати временен миротворчески контингент.

Франс прес отбелязва, че заседанието в областната администрация е било организирано от демонстрантите, които от вчера окупират сградата. На журналистите не е било позволено да влязат в сградата, но представител на демонстрантите е обявил пред входа, че е създадена "суверенна република". Качен в интернет видеоклип, представен като отразяващ заседанието, показва мъж, който заявява: "Обявявам създаването на суверенната държава Донецка народна република."

Пред сградата на Донецката областна администрация се провежда митинг. Събралите се скандират „Русия, Русия!“. Окаченото вчера на сградата знаме на Русия беше заменено с по-голямо.

В неделя в Харков, Луганск и Донецк се проведоха митинги под руски знамена в подкрепа на федерализирането на Украйна.

В Харков над сградата на областната администрация беше издигнато руското знаме. Преди това демонстрантите свалиха знамето на Украйна от покрива на сградата. В Донецк демонстрантите превзеха сградата на областната администрация. През нощта митингуващи в Донецк завзеха и сградата на областния отдел на Службата за сигурност на Украйна.

В понеделник привърженици на федерализацията и противници на настоящата власт в Украйна издигнаха барикади пред входа на сградата на Харковската областна администрация, като използваха включително и автомобилни гуми. Това съобщават местни медии, като уточняват, че влизането на служители на администрацията остава частично ограничено. В Луганск неизвестни лица, които се намират в сградата на областното управление на Службата за сигурност на Украйна, превзеха стая, в която се е съхранявало оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
32
 
! Отговори
до 34 преди 10 години
"С отделянето на източните области от Украйна ,самата Украйна става по-силна !"Тогава значи Путин ще направи услуга на Киев, ако анексира цяла Украйна. :)
30
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре и нашите рубладжии могат да обявят независимата Болгарская ССР и да искат от руснаците да ни спасят :( Гледам и не вярвам как за първи път от края на Втората Световна Война една държава безнаказано може да анексира чужди територии :( Жалко, че отново вместо да развиваме бизнеса ще трябва да се въоражаваме :(47450
29
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав ви ПУТин, Азия ви чака !
28
3
 
31
 
! Отговори
БТ преди 10 години
Време е в България да се направи един референум за присъединяване към Швейцария
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците много думи сложиха в устата на баба ВангаАз съм чел всичко за нея и такова нещо за Европа нямаА пророците са дадени да предупреждават за да се поправяме , а не да казват какво ще се случиВ библията е казано че не е дадено на човек да знае дните които БОГ е положил в своя власт!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сед първите 500 километра ракетата е набрала достатъчно скорост и височина и е много трудна за сваляне.
25
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С отделянето на източните области от Украйна ,самата Украйна става по-силна ! Руският елемент става все по-нищожен в общата картина на нещата и Украйна има шанс да се оправи! След като Хърватите се изчистиха от муслимани и сърбомани, виж ги де са ! Словенците също . Чехите - и те ! Само национална държава може да просперира, ето ние заради огромното турско и *** население си стоиме на едно място ,че даже се и връщаме.
24
7
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
нещо като съединението на Българияр ама явно не ти е известно, че твойте братушки са против
23
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майдана беше нужен на САЩ за да разположи противоракетната отбрана максимално близо до ракетните площадки. Така процента на свалените ракети ще е по - голям, защото скоростта на ракетите в началото на траекторията е по - ниска и шанса да бъдат свалени нараства значително.
22
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех Донецк!
21
55
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Крайно време е САЩ и НАТО да изпратят войски в Украйна.
20
8
 
35
 
! Отговори
Христов преди 10 години
Абе дайте да правим един референдум и ние че искаме да сме към Швейцария или Германия :)
19
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво и успех!
18
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво правим Брюксел сега,а какво правим?40 000 души,които окупираха сградата на европарламента,еврокомисията успяхте с полиция и вода да разгоните!тези НОВИ РЕПУБЛИКИ как ще се справите?Такава гражданска война ви натресе Америка,че не успяхте да се осъзнаете и предотвратите БРЮКСЕЛСКИ КАВАЛДЖИЙ!!!Сега и санкции няма да помогнат,а цената на газта ще расте ли,расте!Плевнелиев,Вигенин,Орешарски,Борисов,Станишев,Местан КЪДЕ СТЕ???Имате ли финансов ресурс за справяне с ПОСЛЕДИЦИТЕ от НОВИТЕ ЦЕНИ???
17
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето, обещах да се смея много ако Източна Украйна се отдели без нито един руски войник, и изпълнявам обещанието си- ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАСега да видим какво ще съчини западната пропаганда за руския "агресор".
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бре, и за тазвечершната почерпка се намери повод.
15
46
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типично в стила на кагебишкото джудже в кремъл - този пуч очевидни е споснсориран от КГБ с цел отвличане на вдниманието. Доверието в Путин вътре в страната се срива, рейтингът му пада, Русия е пред фалит, икономиката не работи, безработица, престъпност, олигарсите на Путин грабят народа. Затова сега Путин търси начин да отклони вниманието от проблените и да печели време. Но вече е пътник.
14
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нещо като съединението на България, браво братушки с вас съм. Протурско настроените да ми цъкат минуси, всякаква плява има право да даде негатив при обединение на народа.
13
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво им е тъпият ЕС на хората. За да купуват безумно скъпи айфони правени в Китай, да ядат ГМО и макдоналдс, да нямат здравеопазване, да нямат собствено производство на храни, да носят ба гръб милиони паразитиращи ***, да строят магистрали дето на следващия месец са затворено за ремонт, да карат 20 годишни коли нов внос, да работят за мафията. Какво ние дал ЕС откакто сме в него освен шанса да избягаме на запад за да работим нископлатени професии.
12
42
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото повече рашъни се разкарат от Украина, толкова по-добре за нея. И за нас. Щото скоро украинците ще пътуват без визи ,а руснаците ще им спрат издаването на визи . По-малко руснаци в България на море- по-добре за нас. И без това си имаме 250 000 агенти на КГБ тука, не ни трябват още.