НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница

Москва: Снимките са от август 2013 г.
Обновена: 10 апр 2014 21:55 | 10 апр 2014 21:46, Елка Василева
159
НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

НАТО показа пред репортери сателитни снимки, които според Алианса показват, че Русия е разположила около 40 000 войници край украинската граница, дълги колони танкове, БТР-и, артилерия и самолети, готови за действие, предаде Ройтерс.

"Това е една много добре подготвена и готова за бързи действия сила. Както сочат снимките, тя е разположена близо до пътища и комуникационни линии", каза британският генерал Гари Дейкин на брифинг в натовския военен щаб в Монс, Южна Белгия.

НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

"Тя има ресурсите да навлезе бързо в Украйна, ако й бъде заповядано", добави той. Според него, ако руските политически лидери вземат решения да изпратят войски в Украйна, предните руски части могат да тръгнат до 12 часа.

От натовските снимки личало, че руските сили са разположени на над 100 различни площадки на разстояние от 40 до 150 км от украинската граница. Тези площадки били по-скоро полеви, отколкото военни бази. Снимките били направени между 22 март и 2 април.

Още по темата

Висш представител на генералния щаб на руските въоръжени сили заяви обаче, че сателитните снимки на НАТО, за които се твърди, че показват струпани край границата с Украйна руски войски, са направени през август 2013 г., съобщи Ройтерс, позовавайки се на руската осведомителна агенция РИА Новости. Изявлението бе направено часове след като НАТО показа снимките, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Положението нажижава дано да няма война лошо е войната мирни хора да страдат сега малко страно изглежда но и при нас може да скочи това.Миналия месец колко пъти шетаха северна България и крайморието.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До xМдаа, представи си! В края на февруари си приключих договора. За 4 месеца - 16К. Пак бих отишъл, ако си намеря договор. Парите са почти като в СА и Дубай, но културната бариера липсва!Впрочем в Англия, Испания и Германия плащат около 2 пъти по-малко за същата работа.
63
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сниманите войски, доколкото разбирам, са руски и са разположени на руска територия!Това проблем ли е за УСА, УК и ЕС?Защото сателитни снимки показват войски на УСА, УК и ЕС в Либия, Ирак, Афганистан и на много други места по света, като тези места не са територия на изброените УСА, УК и ЕС.Това май е проблем!
62
25
 
8
 
! Отговори
Флютин преди 10 години
Руските гъзоблизци тук в форума не си дават сметка, че ако стане една война и алкашите ни нападнат и тях ще ги стрелят и убиват. Или си мислите веднага да сваляте гащите и да се надупвате за по 5 рубли, а?
61
5
 
11
 
! Отговори
до 105 преди 10 години
Може да си прав приятел не съм специалист по военна техника ,нито знам кой с какво разполагта в подробности ,но нека не забравяме ,че в днешно време войната не е като през 1940 когато броят на танковете и самолетите и бил решеващ.Тактическите действия са много по-важни и напреднали от онова време.В днешно време добре командвана ескадрила от няколко самолета може да обърне хода на дадена война.
60
5
 
27
 
! Отговори
До asd преди 10 години
САЩ могат ако щат и 10 пъти повече пари да заделят, но има и нещо друго. Техниката им може и да е по-скъпа и по ефективна, но в условия на война, просто поради факта, че руската военна техника е по евтина и по проста за конструиране, руснаците ще могат да произвеждат нови и нови танкове, самолети и прочее, в пъти по бързо от американците, както и да поддържат повече от тях със значително по малко парични загуби. В съотношение цена-качество, руската техника превъзхожда американската.
59
20
 
10
 
! Отговори
асд преди 10 години
И за всички които говорят против евреите ще ви кажа няколко думи за тях.Когато вие сте били на 6 сте играли пред блока ,а еврейчета на същата възраст ги карат да смятат и учат чужди езици.Това че се най-богатите не означава ,че е напразно.Нормално е когато учиш и си научен да се трудиш от малак да си успешен човек.
58
19
 
12
 
! Отговори
asd преди 10 години
Напълно разбирам про-руските настроения , но не бъдете слепи и не забравяйте ,че САЩ за година отделят 700 милиарда за армията си което е 9 пъти нашият БВП и 4 пъти повече отколкото Русия.И за тези които говориха ,че Американците са злото нека сега да видят откъде тръгва раздора.Вместо да се обединяваме все повече се разделяме.Няма зли държави , евреи и всякакви глупости каквито пишете.ИМА ИНТЕРЕСИ.
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До xБате, пии си хапчетата и не се тревожи...
56
13
 
4
 
! Отговори
x преди 10 години
Вижда се ясно. Руснаците са ни приготвили Су и Ми-28 с някакъв "пълнеж" за да ни избиват....
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АМоме, спри наркотиците и алкохола и ще ги видиш. :)
54
1
 
16
 
! Отговори
Незаспал преди 10 години
Абе, то вече в къщи си не можеш и да пръднеш, ще отровиш някай чужд "демократ" и ще те осъдят!?
53
5
 
23
 
! Отговори
Гарибалди преди 10 години
Руснаците ще напълнят дъното на Черно море с джелязо и апумин за мангапите ни.Ще има да се далдисват в морето да вадят ценните мета ли на хамериканците!!!
52
7
 
7
 
! Отговори
x преди 10 години
Някой да е чувал руснаците да дават визи на българи да работят в Русия?
51
1
 
34
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
А нашата армия НИКОЙ не може да я снима,защото за20 секунди може да се скрие в асансъора ахахахаххахахах
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте са и едни НАТОвски снимки на турските сили до българската и гръцка граници и да си дойдем на думата.
49
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И КАКВО ВИЖДАТ НА ТАЗИ СНИМКА ? АМИ В КЪЩИ СА СИ И МОГАТ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. А МОЖЕ ЛИ ДА ПОПИТАМ ЧИХ ГО ТЪРСЯТ ХАМЕРИКАНЕТАТА НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА ОТ ТЕХНИЯТ ОСТРОВ? И НЯКОЙ ОТ НАШИТЕ СЕЛЯНЧЕТА У ПАРЛАМАТА ПИТАХА ЛИ НАРОДА ДА ЛИ ИСКА ДА Е В НАТО И ЕС? АМА ПЛЕМЕТО Е ЗА .ане ЗАЩОТО Е ПО ПРОСТО И ОТ АФРИКАНСКОТО ПЛЕМЕ КУРУЛУМБО. НЕ СЛЧАЙНО ПЕТ ВЕКА СА ГИ Е.АЛИ ТУРЧЕТАТА. А СЕГА ГЛЕДКАЙТЕ И СИ БЪРКАЙТЕ У НОСО ДА ВАДИТЕ ЗЛАТО.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЕ, маи това е имал предвид агронома, че за някои по данни на САЩ в северната част на умерения пояс дърветата се разлистват през януари. Не знаем пич ли си или както очаквам от третия пол, но като си толкова "грамотен патриот" се опитвай на кирилица и не се притеснявай, че нивото ти е на четвъртокласник, ще пораснеш...
47
12
 
3
 
! Отговори
x преди 10 години
До АлександърЧе като са ти много присърце, ходи да живееш в Русия.Да ама руснаците няма да ти дадат даже и виза да отидеш до там.
46
24
 
7
 
! Отговори
Хо преди 10 години
До Александър - Саша : Военната статистика показва друго и опорната ти точка се клати....понимаиш? Ти си от тези заблудени българчета останали все още в плен на мита за съветската военна мощ, разработена от пропагандната машина на комунизма.......