НАТО: Не виждаме изтегляне на руските войски

Расмусен отново призовава руснаците да се оттеглят от границата с Украйна
1 апр 2014 14:45, Елка Василева
143
НАТО: Не виждаме изтегляне на руските войски
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че по данни на пакта не се наблюдава изтегляне на руските войски от украинската граница. Не мога да потвърдя, че се изтеглят, не виждаме такова нещо, посочи той в отговор на въпрос преди началото на двудневното заседание на външните министри от Алианса в Брюксел.

Тези войски не допринасят за успокояване на обстановката по начин, по който би ни се искало. Отново призовавам руснаците да се оттеглят, да се придържат към международното право и да започнат двустранен диалог, посочи Расмусен.

Още по темата
По неговите думи най-добрият път напред в украинската криза е политическият и дипломатическият диалог. „Едва ли някой наистина би искал военен сблъсък в Европа. Най-важно е светът да разбере, че сме напълно решени да предоставим ефективна защита на нашите съюзници, ще предприемем необходимите стъпки общата ни сигурност да бъде ефективна“, заяви той.

Според него колкото повече Русия се намесва в Украйна, толкова повече ще се изолира, а НАТО ще реагира по съответния начин в двустранните отношения с Москва.

Руската агресия в Украйна поставя пред изпитание изобщо виждането за цялостна, свободна и мирна Европа, заяви Расмусен.

По неговите думи тези действия променят изцяло обстановката на сигурност на континента, като създават несигурност по границите на НАТО. По думите на Расмусен днес Алиансът ще покаже на света, че никоя заплаха срещу пакта и държавите от военнополитическия съюз не би успяла.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Почти взех да си мисля, че руснаците са превзели Киев.........То бива лъжи, бива писания, но такава НАГЛОСТ, не бях виждал!! Гадовете съсипаха Ирак, Либия, търсят майка си в Афганистан, НАПЪЛНИХА ЧЕРНО МОРЕ С КОРАБИ, а говорят за Русия?????????????? На 10 000 км. от САЩ??????????? Леля си ли търсите бе нахалници??? РУСНАЦИТЕ СА СИ НА СВОЯ ЗЕМЯ И МОГАТ ДА СИ ПРАВЯТ ТАМ КАКВОТО ПОИСКАТ!!!!!! Чакаме ги и ние в България, но за сега няма да стане. Нищо, ще почакаме. Ще дойде и нашият ден!!!!!!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който се е захванал с Русия, добър край не е видял. Това го знаят много добре западните смешковци.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Натовците настоявали войските да се изтеглят. То това да не им е Ирак или Либия. Путин ще си го премести от другата страна на борда, но добре че не им се хваща на акъла още.
87
3
 
1
 
! Отговори
нетрол преди 10 години
Ей, много ***, много нещо. Абе ще разорите платците си или ще ви падне надника. Поспрете се малко с мазната си русофилия.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Когда России намекнули на возможность конфронтации, из России намекнули на то, что эта конфронтация продлится 20 минут. И после этого все проблемы принадлежности Крыма быстро исчезли"...
85
2
 
14
 
! Отговори
бореца преди 10 години
Най-накрая блесна истината за какво служи НАТО ами срещу и единствено срещу Русия и никого друг!И както винаги ние заложихме отново на губещ кон защото ако има някакви санкции срещу Русия ние ще глътнем най-много загуби и никой ама никой няма да ни даде и долар без заем това трябва да разберат всички русофоби и американофили а между впрочем това тях не ги касае техните пари са много и са на Запад или някъде по Кайманите!Да му мислят тия с гайдите те ще го отнесат!Справка - югоембаргото!
84
0
 
8
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
По покривите на къщите растат слънчогледи.Слънцето сипе жаравата си.Никакво движение, никакъв полъх на вятър, нито човек, нито дявол в това запокитено сред камънаците селце.Пред заключеното кметство, през цялата ограда с големи полуизтрити червени букви пише: "Американци, вървете си у дома!"
83
0
 
5
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Селцето е на десетки и десетки километри от най-близкия град, запокитено в този джендем, откъснато от света.Хляб, мляко, колбаси, вестници - всичко идва с една газка два пъти в месеца.Тежка мараня е налегнала пустото село. само две-три бабички седят пред каменните огради и нещо правят.Нижат, изнизват, намотават, размотават, ръцете им не спират.Цял живот не са спирали, просто не могат да спрат.Между проядените дървени стълбове висят парчета електрическа жица.
82
0
 
2
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Куцо куче се притиска до оградите и ни чака да отминем.Прахоляк, мухи, изсъхнали върби, не се вижда жив човек.В коритото на пресъхналата река се търкалят стари автомобилни гуми, изтърбушени пластмасови бидони, счупена детска количка, бели като кости късове от дървета, обелени и лежащи тук отпреди потопа.Слънчасали и замаяни, със съвършено безумен вид, между гумите и пробитите тенджери бродят гъски, препъвайки се в *** и в спомените си за вода.Потънали до колене в прах, неподвижно стоят магарета.През изкъртената врата на селската фурна се виждат израсналите по тезгяха
81
0
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Куцо куче се притиска до оградите и ни чака да отминем.Прахоляк, мухи, изсъхнали върби, не се вижда жив човек.В коритото на пресъхналата река се търкалят стари автомобилни гуми, изтърбушени пластмасови бидони, счупена детска количка, бели като кости късове от дървета, обелени и лежащи тук отпреди потопа.Слънчасали и замаяни, със съвършено безумен вид, между гумите и пробитите тенджери бродят гъски, препъвайки се в *** и в спомените си за вода.Потънали до колене в прах, неподвижно
80
1
 
5
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Пущинакът е невъобразим.Огромни каменисти скатове, голи и прашни, зарязани каменни кариери, изровени пътища, изхвръкнал чакъл, бурени.Изпосечени гори наоколо.Прегоряла, побеляла от суперфосфата земя.Пресъхнали чешми.Запуснати обори, рухнали складове, пустеещи стопански постройки.Заковани с дъски прозорци на къщи.Потънали в двуметрови бодили дворове с разкапващи се огради.Под дърветата - гниещ аромат от падналите и полуразложени плодове
79
6
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
RUSOFILSKITE PODLOGI PRODALJAVAT DA PLACHAT. KATO TOLKOVA VI HARESVA ARE BEGAITE NA IZTOK RENEGATI!!!! SHTOTO SASHTITE DUPEDAVCI KATO VAS SA NA VLAST V BG.... PRODAJNA SGAN
78
1
 
9
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен ;наред е сащ,защото са тръгнали да правят войнички по цял свят,а една голяма война как ще им се отрази,при евентуална война русия няма какво да губи и ще испепели целия свят.един чернобил облъчи половината свят,и още има последици от това.а какво ще стане със хиляди.
77
0
 
3
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
По имигрантите се познава каде се живее по добре.Но, не съм съгласен само един да казва кое е правилно и кое не.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен113 С последният коментар показа ниво---браво....потвърди предположението на 112...
75
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А може би супер глупавия си ти. Мен религии не ме вълнуват, това е промифка за прости мозъци на ниво средновековие. А путин е луд диктатор. Едва след като Русия се отърве от това болно човече и крадливата клика около него и започне да се държи адекватно може да погледна на нея със симпатия.
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен111 Ти или си сляп или супер глупав..
73
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бягай с тоя ятаган на османците, като виждам как живеят в европейска Турция нищо страшно не виждам. Нямам намерение да ме манипулират на религиозна основа с християнство и източно православие и то точно хората, които едно време забраняваха да се влиза в църква.Тва с османците ходи го приказвай на бабите по селата. Путин и обкръжението му са плага и трябва да бъдат изринати. Иначе само простотии от тях.
72
1
 
18
 
! Отговори
РУСИЯ 2014 преди 10 години
Чета и невярвам в това което пишат коментаторите.Русия е единствената страна която може да ни помогне в кризата ни.Но политиците ни и русофобията не могат това да го разберат.Икономиката на страната ни може да се възроди само ако имаме добри отношения с Русия.Лицемерието на запада вече го усещаме 24 години.Не плюйте по Росия коментатори а се молете да възродим добрите приятелски отношения между страните ни.Ако не ни чака ятагана на Османците!Това е болната истина.
71
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 107Стига дрънка глупости.НАТО се намеси в Сърбия заради гражданската война.Много добре се знае от историята какво става с държава която реши да тръгне срещу целия свят... справка втора световна война.Историята е показала че всички дребни сексуално комплексирани лидери са донесли само катастрофи на своите народи-Наполеон, Хитлер, Милошевич... наред е ***.