БТР-и с руски знамена в Краматорск и Славянск

Проруски сепаратисти превзеха градския съвет на Донецк
Обновена: 16 апр 2014 14:35 | 16 апр 2014 11:07, Елка Василева
499
БТР-и с руски знамена в Краматорск и Славянск
Снимка: Reuters

Бронетранспортьори с руски знамена влязоха в източните украински градове Краматорск и Славянск, където проруски активисти окупираха държавни обекти и срещу които украинските власти започнаха вчера "антитерористична операция".

Вероятно става въпрос за украинска военна техника, превзета от демонстрантите, или за преминаване на подразделения на украинската армия на страната на сепаратистите.

Пет или шест бронетранспортьора влязоха в Славянск, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Първият от тях е с руско знаме.

На всеки от бронетранспортьорите са се качили по петнайсетина мъже във военни униформи. Те махат на местните жители.

Още по темата

Според репортер на Асошиейтед прес мъжете носят зелени камуфлажни униформи и са въоръжени с автомати и гранатомети.

Най-малко един от тях си е сложил лентата на Свети Георги, която се превърна в символ на проруското сепаратистко движение в Източна Украйна.

Според друг от въоръжените мъже, представил се като Андрей, бронетранспортьорите са от подразделение в състава на 25-а въздушнодесантна бригада на украинските въоръжени сили, което е преминало на страната на проруските активисти, посочва АП.

Три леки бронетранспортьора и камион, превозващ въоръжени мъже без отличителни знаци и носещи руско знаме, се движеха тази сутрин в Краматорск, предаде Франс прес, като се позова на свой фотограф на място.

След това колоната се насочи към Славянск, на няколко километра на север. За момента не се знае какви точно са бронетранспортьорите, отбелязва АФП.

Според агенция Интерфакс-Украйна, цитирана от Франс прес, бронираните автомобили са участвали в "антитерористичната операция", влезли са в Краматорск, но са били блокирани и превзети от проруските активисти.

Украинското министерство на отбраната увери, че нито един украински военен бронетранспортьор не е бил превзет на украинска територия. От министерството на вътрешните работи за момента не коментират въпроса, пише БТА.

Междувременно най-малко 20 проруски сепаратисти превзеха градския съвет на източния украински град Донецк, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на съвета.

Окупаторите са въоръжени. Те не са отправили никакви искания.

Въоръжените мъже не пречат на служителите да влизат и излизат от сградата, предаде Франс прес, като цитира своя кореспондентка на място.

Според нея окупаторите имат само едно искане: да бъде организиран референдум за федерализация на Украйна.

Проруски сепаратисти са окупирали от 6 април сградата на областната администрация на Донецка област. Те обявиха създаването на Донецка народна република.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 424 преди 10 години
Знаеш ли какво ви издава, че сте още с жълто около човките. Речника. Тебе те разкри game over. Други пишляци ги издават думички като "***" и "***". Пораснете малко и тогава се правете на мислещи и знаещи, давайте акъл. Все още го нямате. Малко сте чели. Промили са ви мозъците! Та значи АКО немците бяха минали Урал...В историята "ако" няма! Акото мирише. Сега си пусни от Ютуб "Вставай страна огромная" и другите песни, които ще изскочат. Може и да разбереш защо Русия е велика и непобедима!
381
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 10 години
Кой си ти бе BIG AL дори украинците разбраха, че фашистите взеха властта с преврат и армията им доброволно се присъединява към демострантите и вдига руско знаме. Ти си болен русофоб, *** се лекувай и не замърсявай форума.
380
1
 
3
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
До Анонимен453Аз наистина имам 1/4 руска кръв и 1/4 полска, а жена ми пък 1/8 немска, ама и двамата сме си българи. А да вдигаш знамето на противника и да се преобличаш в негова униформа в зоната където има някакви бойни действия наистина си е подлост. Да казвам ли кой е използвал най-широко това и е имал специално подготвени за целта части през последната голяма война? Докато жена ми не гледа:)))
379
18
 
8
 
! Отговори
BIG AL ... преди 10 години
Урааа...-изреваха руските агенти в България ..Източна Украйна е ...наша !!??Ами търсят се КПСС- партийни секретари - за там ..:) И за совхозите , и за фабриките ...Кога комуноид е различавал НАШИТЕ , българските - от руските интереси ??Кога в България ще буде заловен ПОНЕ един руски агент ?? Поне един !!??Добре че , е ЕС и НАТО - да се грижит за НАШИТЕ интереси ..ТУК советската агентура се грижи - за съветско- руските ..)ВЪН руснаците от България !!!ТУК не е Крим , нито Източна Украйна !!!
378
15
 
3
 
! Отговори
BIG AL ... преди 10 години
Трябва да сме наистина *** народ , неандерталци , някакво СТАДО - за да си дадем ЗЕМЯТА - без пари на джуджето от масква - и да се РАДВАМЕ - за това !!??Шизофрения някаква- за другарите от атака и БКП-БСП- добре , обяснимо е , а за другите ??? Гражданите ???Трябвало Путин да ни ПАЗИ от НАТО и ЕС !!??Дали и в ПСИХИАТРИЯТА има някой - който да твърди и иска ТОВА ????За Атаката и БСП - знаем .., но в ПСИХИАТРИЙТЕ ???Има ли ?? :))BIG AL
377
18
 
4
 
! Отговори
BIG AL ... преди 10 години
В три месечен СРОК- всички руски фирми и собствениците на недвижими имоти - да ЛИКВИДИРАТ , се освободят от собствеността си в България !!!Да им се отнемат паспортите или разрешенията за временен престой !!След изтичане на срока - ако не са ликвидирани - от правна гледна точка- се КОНФИСКУВАТ от държавата !!!Да ни съди джуджето в Межд, съд :)))За нови кандидати - нов ред - един по един !!ТУК е България , европейска СВОБОДНА страна , заплашена от руския империализъм , шовинизъм, грандомания, апетити за завладяване , от Империята на ЗЛОТО и нейната ненаситна паст ..!!!BIG AL
376
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОРИ УКРАЙНА ДА СЕ РАЗПАДНЕ ТОВА НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИ!!!!РУСКАТА НАЦИЯ Е НАПЪТ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАЙ-НЕЖЕЛАНАТА НА СВЕТА! и ЗАСЛУГАТА ЗА ВСИЧКО СЕ ПАДА НА ЛЬОСЬОГНЬОМ!
375
2
 
22
 
! Отговори
до45 преди 10 години
ами какво очакваш нкогато това са руски офицери и войничета които са се клели за вярност пред славянството , а не пред гей инстанциите и фашугите..
374
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ER_DrАко наистина украински части са сложили руски знамена за заблуда, това си е доста подло--------------Хахаха:))) Руснак да говори за подлост! Е това е наглост!
373
4
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Ето малко истински новини да вдигнем информационната мъгла: *** .rusvesna.su
372
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската "Стройтрансгаз", чийто собственик е близък приятел на президента Владимир Путин, е отправила оферта към закупуване на дял от Българския енергиен холдинг (БЕХ), съобщиха правителствени източници на Mediapool. А вие ближете з...а на ***!
371
22
 
3
 
! Отговори
гледащ преди 10 години
Очаквайте скоро украйнският флаг да се вее над Кремъл, добре че Меркел още пази Путин, иначе е свършено с Русия.
370
4
 
16
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
Ако наистина украински части са сложили руски знамена за заблуда, това си е доста подло, при положение че униформите и техниката и на двете страни са еднакви. Ама те украинците открай време развяват това знаме което за момента им изнася.
369
1
 
33
 
! Отговори
хахааа преди 10 години
хайде сега да видиме какви са ви ви коментарите , това е украйнски БТР изпратен от Киев обаче воените са предпочели да си се присъединят към побратимите , даже призидента им Турчинов призна че войската дезертира
368
3
 
34
 
! Отговори
тя преди 10 години
Украинската армия под руски знамена ! Кво ще кажат американците? жалко за " инвестираните" им 5 милиарда долара. За кво платиха , а то кво стана?
367
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само така окупатори са само Гей съюза с баш гейвоте от Брюксел е то те са платени на всички е ясно и кукловодите от америка
366
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви сепаратисте бре ?? Та то цяла Украина е въстанала против окупаторите от гей съюза и хамерика :))
365
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ова трябва да се унищожава от въздуха.
364
0
 
3
 
! Отговори
пенко преди 10 години
Браво Пламене много сте умен -такива като вас пишат историята на света отново!
363
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 439Абе Пламне,воини може са се водили,но никога не е имало украйнска армия.Русия е водила много воини,но те са били срещу Турция,Полша,Западна Европа,но никага не е имало държава Украйна,малко попрочети история и се образоваи.