Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна

Германия праща 6 изтребителя над Балтийско море
Обновена: 16 апр 2014 20:06 | 16 апр 2014 19:58,
288
Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна
Снимка: Reuters

Германия е призовала Русия да изтегли силите си от границата с Украйна и да смекчи тона в руските държавни медии, които според Берлин подклаждат сепаратистки настроения сред етническите руснаци в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Канцлерът Ангела Меркел казала на руския президент Владимир Путин вчера вечерта, че страната му носи "основната отговорност" за успокояване на ситуацията, съобщи правителственият говорител Георг Щрайтер.

"Продължаващото силно присъствие на руски военни по границата с Украйна, и продължаващият подстрекателски начин на отразяване от руските държавни медии, които се гледат и в Източна Украйна, са дестабилизиращ фактор", посочи говорителят. Според него и двете неща се възприемат от проруските сепаратисти като знак, че Москва подкрепя въоръжения им бунт.

Щрайтер отказа да каже дали Меркел споделя оценката на Путин, съобщена от руски медии, че Украйна рискува да затъне в гражданска война. "Германското правителство не е заинтересовано от избор на думи, които биха ескалирали напрежението", каза той.

Междувременно стана ясно, че Германия участва със спомагателни плавателни съдове и патрулни полети в действията на НАТО за укрепването на сигурността по източните граници на алианса. Това съобщи днес говорител на министерството на отбраната в Берлин, цитиран от ДПА.

Лековъоръженият спомагателна кораб "Елбе" от германския боен флот с 45-членен екипаж ще действа като кораб майка в учението на НАТО за прочистване от мини, което ще започне в края на май в Балтийско море, каза говорителят.

По думите му от септември до шест изтребителя "Юрофайтър" от германските ВВС ще бъдат на разположение на НАТО в продължение на четири месеца за патрулни полети над Балтийско море.

Алиансът планира през този период в района да оперират десет изтребителя с патрулни мисии. Португалия ще партнира на Германия в операцията.

През последните няколко дни и двете предложения на Берлин са били одобрени от командването на НАТО, допълни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
7
 
! Отговори
Ментор преди 10 години
Меркел предава Запада. Няма случайни неща. Тя дължи кариерата си и икономическия подем на Германия на нарочно занижените цени на руския газ и нефт за Германия и на гласовете на путиновата пета колона в ГДР.. И на нещо друго...Това което още американците не казват - записаното в разговорите между Меркел и Путин. Оста Германия - Русия е факт. ОСТАва да видим дали някой трети голям ще се включи. Дребните от оста са същите - Унгария, България..Сега ще делнат Украйна, както Полша и после ОСТАва...???
172
5
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
До vargТакива рокаджии като теб по времето на комунизма, търкаха наровете по концлагерите особено в Белене. Хората се наказваха със затвор и бой от полицията, за това че слушаха упадъчна музика. Замисли се на чия страна заставаш...
171
2
 
12
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 10 години
Тая ГДР баба що не иде на преслушване за някое порно за старци. И без туй западните *** го обожават. Акъл взела да дава на Велика Русия. Фюрера колко шамари яде във ВСВ. Не им дойде акъла на тъпите вурстове!
170
1
 
10
 
! Отговори
Бундес Фрау Меркел преди 10 години
Дойчланд казва НАЙН на Тюркей в ЕС, защото:- Клаус е по-хубаво име от Мехмед.- Щефи е по-хубаво име от Айше.- Мерцедес е по-хубава кола от Тофаш Доган.- Немската бира е по-вкусна от турския айрян.
169
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В този сайт трябва да има филтър срещу триполови,като сър пичук.Не си ли начесохте гъзовете.
168
1
 
3
 
! Отговори
до 202 преди 10 години
Ама разбира се поискали са да ги сложат в по предни позиций И Меркел се уплаши от 27 руски моряка ааааа бива литтакава работа
167
2
 
6
 
! Отговори
193 преди 10 години
бил сам и в русия и в европа не ми дреме мога да бачкам и живея в русия мислете му вие живете си с прясно докараните негрота от вашите кумири сащ и еу и *** поне в русия само азиятците от бивши съветски републики са имигранти там
166
2
 
5
 
! Отговори
НЗОК преди 10 години
До "доктора"Това че едните все се хвалят постоянно,не е фактор че са най силните.Дано не разбереш на практика това твое твърдение.И не рискувай повече.
165
2
 
6
 
! Отговори
456 преди 10 години
До Доктор Сър ПичукКротко чедо ,немой с лошото,то само разтвори бузките и батко Обама ще ти го вкара!
164
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В какво качество г-жа Меркел нарежда какво да правят руските медии и къде да бъдат дислоцирани руските войски. За Германия е разбираемо, но за Русия е меко казано несъобразено.
163
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Твойта мама Меркел и твоят папи Обамчо те доведоха до Мизерията в която живееш разбира се с помоща на Твойте вождове в Българската политика
162
3
 
9
 
! Отговори
до сърп и чук преди 10 години
В следствие на руската акция, 27 американски моряци са депозирали молби за напускане на служба по собствено желание. Войниците да подали рапорти за оставка, като обосновават действието си с това, че нямат намерение да излагат живота си на опасност
161
1
 
13
 
! Отговори
пфааа преди 10 години
Тая па,алоуу нали затова е граница бе деменциооо,на границата от към своята си страна може да си правим ,правят ,правите каквото си искаме/те/...наистинали лидерите на "демакратическия свят''така наречен са токова ***?Граница-затова е граница,да стигаш до там.ахах,бе кво се занимавам..ай сиктир
160
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър Пичук ми да са пробват.Иначе пред клавиатурата е лесно
159
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сърп и чук Че тебе кой те пита
158
4
 
8
 
! Отговори
за 195 преди 10 години
ами живеите си в африканска европа заедно с соросовите роми ха.ха.ха
157
14
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
До Анонимен 192както и да ни агетират нас смрадлива русия не ни трябва
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американската армия е платена и психично неустойчива щом се стрелят между тях си не ми я хвали Пък и Гладни Шпинги колкото искаш за американско гражданство щом влизат в армията не ми ги хвали свикнали са да водят войни на операций тактики от Кал оф Дути колко щеш ама открита ядрена война до сега никой не е Водил всъщност тя ще е само една
155
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не ви агитира махайте се в рф.
154
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
както и да ни агетират нас геи европа и сащ не ни трябват