Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна

Германия праща 6 изтребителя над Балтийско море
Обновена: 16 апр 2014 20:06 | 16 апр 2014 19:58,
288
Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна
Снимка: Reuters

Германия е призовала Русия да изтегли силите си от границата с Украйна и да смекчи тона в руските държавни медии, които според Берлин подклаждат сепаратистки настроения сред етническите руснаци в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Канцлерът Ангела Меркел казала на руския президент Владимир Путин вчера вечерта, че страната му носи "основната отговорност" за успокояване на ситуацията, съобщи правителственият говорител Георг Щрайтер.

"Продължаващото силно присъствие на руски военни по границата с Украйна, и продължаващият подстрекателски начин на отразяване от руските държавни медии, които се гледат и в Източна Украйна, са дестабилизиращ фактор", посочи говорителят. Според него и двете неща се възприемат от проруските сепаратисти като знак, че Москва подкрепя въоръжения им бунт.

Щрайтер отказа да каже дали Меркел споделя оценката на Путин, съобщена от руски медии, че Украйна рискува да затъне в гражданска война. "Германското правителство не е заинтересовано от избор на думи, които биха ескалирали напрежението", каза той.

Междувременно стана ясно, че Германия участва със спомагателни плавателни съдове и патрулни полети в действията на НАТО за укрепването на сигурността по източните граници на алианса. Това съобщи днес говорител на министерството на отбраната в Берлин, цитиран от ДПА.

Лековъоръженият спомагателна кораб "Елбе" от германския боен флот с 45-членен екипаж ще действа като кораб майка в учението на НАТО за прочистване от мини, което ще започне в края на май в Балтийско море, каза говорителят.

По думите му от септември до шест изтребителя "Юрофайтър" от германските ВВС ще бъдат на разположение на НАТО в продължение на четири месеца за патрулни полети над Балтийско море.

Алиансът планира през този период в района да оперират десет изтребителя с патрулни мисии. Португалия ще партнира на Германия в операцията.

През последните няколко дни и двете предложения на Берлин са били одобрени от командването на НАТО, допълни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо от времето на Суворов? Не забрави ли Александър Невски и Чудското езеро?
212
5
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Мераклиике Меркел не забравяй, че от времето на Суворов до първата и втората световни войни мераците ви да превземете Русия са удряли на камък. Всеки опит да ограбите спящата руска мечка се оказва, че като се събуди ви мачка до неузнаваемост с разпрани *** и затова внимавайте и този път да не я събудите защото и бункера ви няма да ви спаси като Хитлер !
211
7
 
7
 
! Отговори
MN ZLE преди 10 години
много *** коментари има в тоя чат,не вярвах че има толкова зле умствени ,, а дано се управят но на да ли
210
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Попа с картечницатаИма, има и по-голям виц: Латвия увеличава военния си бюджет до 2%, което ще накара Русия да се замисли и натъжи.
209
2
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Баба Меркел,ще се "скара" на Путин,ще го "заклейми",после ще омекне и накрая ще получи още по-добра цена на газа и ще запази пазара в Русия!А будалите в България ще се чудят как стават аджеба тия работи.
208
5
 
16
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
6 изтребителя срещу Русия.По голям виц не бях чувал.На тая дърта кобра май и се ядът шамари.
207
3
 
27
 
! Отговори
456 преди 10 години
До баба Меркер-тя Русия си е на своя територия и дето иска там ще си държи армията ,ама ти чии го дириш а?Засърбяло те е май ама ходи при Обамчо да те почеше!!
206
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво му обяснява на това джудже.То разбира само от оръжия и газ.Друго, промитият му мозък не вижда и не може да смели.
205
4
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Интересите на Запад са едни и същи от векове, да превземат Русия но винаги са били побеждавани. Лошото е, че нашия гол *** президента Плевнелиев се бута между шамарите на големите като членки на НАТО да ни вкара в беля против Русия, това и Цар Борис не си позволи да изпрати войска на източния фронт което му костваше живота макар, че бяхме съюзник с Хитлер в пакта Рим, Берлин Токио
204
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ИНАЧЕ КАКВО ...ГОСПОЖИЦЕ МЕРКЕЛ.... "Иначе баба Меркел ще повика журналята от Нашиетед Прес и ще им се оплаче колко нехуманни били Русия и ще промива мозъците на хората от запад. Не е малка заплаха. Даже като го погледнеш отстрани си е престъпление против човечеството промиването на мозъци. Ама бабичката Меркел не е подвластна на съд съдещ за престъпления против човечеството, така че може да си го позволи. Да промива мозъци.
203
2
 
19
 
! Отговори
456 преди 10 години
До Мразя РусияА пък американските *** се друсат с наркотик от Колумбия! Ама то география бе брат,наркотика идва от най близкия производител! Ама не забравяй че те американците и в Афганистан внесоха демокрация! И дрогата им една такава ,демократична:))
202
2
 
8
 
! Отговори
Майорски преди 10 години
Даааа ще стане ..1) .когато Германия спре износа на автомобили в чужбина ....2) когато Германия спре да приема инженери от чужбина ....3) когато Германия спре износа на машини в чужбина ....Вие си имате икономиката ...а те Армията ....айде бийте ги сега
201
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИНАЧЕ КАКВО ...ГОСПОЖИЦЕ МЕРКЕЛ....
200
1
 
4
 
! Отговори
456 преди 10 години
До London callingКато обиждаш българите няма да спечелиш съмишленици никой ли не ти го е казал?? Само ни убеди че си нашмъркано комплексарче и май не си много добре платено!!
199
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна"А в наше село в такъв случай отговарят: "а ху-ху не хо-хо"
198
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна"Съжалявам, госпожо масонски тумор, но в реалността нещата се развиват по начин различен от този начин на събитията развиващи се в главата ви. Във вашата глава може всичко да се развива така, че като го кажете - да се изпълнява, но в реалността е съвсем друго. И това че вие, Меркел, казвате "Русия да се оттегли" не значи че Русия ще се оттегли. Кофти, масон. Ти може и да искаш всички да сме ви роби - ама не сме.
197
6
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Чудя се кога ли ще разпарчетосат и БГ - ние сме в някакъв еврейски план за втора Палестина - защо не кажат колко земя от държавният фонд е купена ?? Бойко доколкото си спомням щеше да продава стотици хиляди декари на еврейски фирми ? има някакъв пъклен план за Бг - ще ни стане ясно след 20 г сигурно
196
5
 
20
 
! Отговори
Русофил преди 10 години
Гледай братушките като не отидат веднъж на 50 години на екскурзия с танкове в европа колко нагли стават тия шваби, се се търпи просто
195
4
 
10
 
! Отговори
аха преди 10 години
Пръдло, и ти ще плащаш един ден че си си продала *** и не отразяваш волята на народа си!
194
2
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Ние сме свидетели на една много интересна история- капитализмът се мъчи да отхапе парче от баницата Украйна - надяваха се че ще стане гражданска война - което е техният модел за разграбване на една държава- но - уви ) никой не иска западните ценности - украйнците видяха какво се случи на БГ и Румъния - глад мизерия безработица и все такива "ценности"- работа по 12 часа и неплащане на заплати фалити на заводи - Украйна ще стане цялата руска територия- горчив хап за дивите алчни капиталисти ))-