Украйна е на ръба на гражданската война!

Путин обсъди с Меркел предстоящата в Женева среща за Украйна
Обновена: 16 апр 2014 09:32 | 16 апр 2014 09:32, Елка Василева
102
Украйна е на ръба на гражданската война!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел са обсъдили по телефона ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл.  Руският държавен глава е посочил, че „рязката ескалация на конфликта поставя страната по същество на ръба на гражданската война“.

Лидерите на двете страни са отбелязали важното значение на планираните за 17 април четиристранни преговори /Русия, ЕС, САЩ, Украйна/.

„Изразена беше надеждата, че на срещата в Женева ще се успее да бъде подаден ясен сигнал, който да спомогне за преминаване на ситуацията в мирно русло“, добавя пресслужбата на Кремъл.

Още по темата
Путин е припомнил значението на стабилизацията на икономиката на Украйна и обезпечаването на доставките и транзита на руския природен газ за Европа, посочени в неговото послание до лидерите на редица европейски страни от 10 април 2014 г.

Правителството на Германия съобщи, че Меркел „подробно“ е обсъдила по телефона с Путин ситуацията в Украйна. „В центъра на вниманието беше подготовката за планираната за 17 април в Женева среща на външните министри на Русия, Украйна, САЩ и върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността“, добави заместник говорителят на кабинета Кристиане Вирцона.

По думите й разговорът се е състоял „при цялото различие на оценките за случващите се събития“. Разговорът се е провел по инициатива на германската страна.

Владимир Путин е разговарял по телефона и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.  Рязкото изостряне на кризата в Украйна е следствие от безотговорната политика на Киев, който игнорира законните права и интересите на рускоезичните жители на страната, е заявил Путин.

Путин е дал оценка на процесите в Украйна по молба на Нетаняху. Руският президент е подчертал недопустимостта на използването на въоръжени сили за потушаване на протестите на гражданите в югоизточната част на Украйна. Разговорът се е провел по инициатива на израелската страна, пише ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избивайте проруските терористи........Който иска Русия нека заминава при пияната ***!
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е, че руският окупатор ще плати скъпо за окупирането на чужди територии. Колкото по-бавно, толкова по-гадно!
44
3
 
6
 
! Отговори
до 48 преди 10 години
Явно имаш много въпроси към Путин, затова му пиши писмо. Питай и Обама как ще реагира ако въоръжени лица завземат летището. За да ти спестя усилията и двамата ще пратят спецчастите, а не армията и танковете както направи Турчинов.
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само нашите кутевски *** защитават откъсването на територии от една суверенна държава и искат разпокъсването на Украйна. Толкова ъкъл имат горките червени ***.
42
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалкото икономическо джудже Русия стана за подигравка на цял свят :)Гаврата с руската *** е жестока.
41
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 44Стара ти е информацията. Бандита, който докара Украйна до технически фалит се нарича Янукович и те вече го изгониха.
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каквото и да говорите Русия има всичко голяма територия и неизчерпаеми природни богатстваПутин вдигна пенсиите 14 пъти за 12 години забележетеизведе Русия от 37мо на 6 то място в света по БВП300 000 жилища купени от Руснаци в БългарияВ Русия взимат европейски заплата а цените са ниски бензин 1.50 цигари 2.50 левадори гастарбайтерите в москва не работят за 1000 левакви санкции кви 5 левавсе едно ти да имаш 100 декара нива плодородна ,а комшията ти 5 декара пустиня и да налага санкции смях
39
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано украинците ликвидират всички терористи на тяхна територия и запазят целостта и независимостта си!
38
1
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
много ми е интересно меркел и путин на какъв език говорят, и двамата знаят езика на другия
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"г-н Путин, много ми е интересно как ще реагирате, ако въоръжени "активисти" превземат летището в Хабаровск,примерно?"Русия не е разграден двор управляван от бандити и некадърници като в Украйна, че да се случи това в днешно време.
36
1
 
9
 
! Отговори
До Василев преди 10 години
"Украинците се вдигнаха и свалиха един диктатор олигарх". Мнооого хубаво! И ПОСЛЕ ВЗЕХА ЧЕ СИ НАЗНАЧИХА ЗА ГУБЕРНАТОРИ ДРУГИ! Да се смееш ли, да плачеш ли! Тия били по-големи балъци и от нас. Но я ми кажи, ЗАЩО СЕ БЪРКАТ АМЕРИКАНЦИТЕ? Никой не отговаря на този въпрос. Да си се оправят хората сами! Какво дирят САЩ там, освен че подклаждат гражданска война.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германският концерн BASF, най-голямата химическа компания в света, застана днес зад руския проект за газопровода "Южен поток" и нарече руската държавна енергийна компания Газпром "надежден доставчик на руски газ", информира Ройтерс, цитирана от БТА."Базирайки се на нашия 30-годишен опит от работа с "Газпром", смятаме, че отказът от него изглежда не е добра идея. Ден след ден руснаците изпълняват своите задължения по договорите", подчерта шефът на брюкселския офис на BASF Волфганг Вебер.
34
8
 
5
 
! Отговори
??? преди 10 години
г-н Путин, много ми е интересно как ще реагирате, ако въоръжени "активисти" превземат летището в Хабаровск,примерно?
33
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Води се преди всичко пропагандна война!Не вярвам на никоя от страните!
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отношението на Израел към събитията в Украйна показва че наистина в Украйна са дошли на власт фашаги. Друго обяснение няма.
31
4
 
6
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
Големите европейски компании влязоха в противоречие с политиците от НАТО и ЕС.Вашингтон и Брюксел искат въвеждане на икономически санкции против Русия, а бизнесът е против: та нали европейските концерни са свързани с Русия с милиардни контракти. Кой ще се окаже по-силен?Цялото: bulgarian.ruvr.ru/2014_04_15/Evropejskijat-biznes-protiv-NATO-0393/
30
3
 
7
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До Анонимния с въоръжените активисти. Г-н анонимем, факта че никой не превзема нищо в руски градове сам по себе си говори много. Само че се иска малко акъл да проумееш причините защо това не се случва в руски градове. Американските тъпоъгълници са светнали че там техните методи за дестабилизация на вървят.
29
3
 
2
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
Изпращането на миротворчески сили в Украйна е невъзможно, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун в интервю за мексиканското издание Reforma.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/news/2014_04_16/Ban-Ki-Mun-otkaza-da-izprati-mirotvorcheski-sili-na-OON-v-Ukrajna-7478/
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако има гражданска война, то не може да се проведат избори, а това е целта на Путин! Всичкия газ на Русия за Европа минава през Украйна! Сещате ли се защо Русия се намесва в Украйна?
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевАко си се объркал и за другото както че Украйна е ядрена сила - егати и изявлението правиш!