Украйна е на ръба на гражданската война!

Путин обсъди с Меркел предстоящата в Женева среща за Украйна
Обновена: 16 апр 2014 09:32 | 16 апр 2014 09:32, Елка Василева
102
Украйна е на ръба на гражданската война!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел са обсъдили по телефона ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл.  Руският държавен глава е посочил, че „рязката ескалация на конфликта поставя страната по същество на ръба на гражданската война“.

Лидерите на двете страни са отбелязали важното значение на планираните за 17 април четиристранни преговори /Русия, ЕС, САЩ, Украйна/.

„Изразена беше надеждата, че на срещата в Женева ще се успее да бъде подаден ясен сигнал, който да спомогне за преминаване на ситуацията в мирно русло“, добавя пресслужбата на Кремъл.

Още по темата
Путин е припомнил значението на стабилизацията на икономиката на Украйна и обезпечаването на доставките и транзита на руския природен газ за Европа, посочени в неговото послание до лидерите на редица европейски страни от 10 април 2014 г.

Правителството на Германия съобщи, че Меркел „подробно“ е обсъдила по телефона с Путин ситуацията в Украйна. „В центъра на вниманието беше подготовката за планираната за 17 април в Женева среща на външните министри на Русия, Украйна, САЩ и върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността“, добави заместник говорителят на кабинета Кристиане Вирцона.

По думите й разговорът се е състоял „при цялото различие на оценките за случващите се събития“. Разговорът се е провел по инициатива на германската страна.

Владимир Путин е разговарял по телефона и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.  Рязкото изостряне на кризата в Украйна е следствие от безотговорната политика на Киев, който игнорира законните права и интересите на рускоезичните жители на страната, е заявил Путин.

Путин е дал оценка на процесите в Украйна по молба на Нетаняху. Руският президент е подчертал недопустимостта на използването на въоръжени сили за потушаване на протестите на гражданите в югоизточната част на Украйна. Разговорът се е провел по инициатива на израелската страна, пише ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
5
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
четиристранна среща;русия,украйна,еси сащ.защо и сащ а не примерно канада или китай или япония,или сащ се правят на всемогъщи и трябва да се месят на всякъде,но това вече свърши и никой не подкрепя и неиска сащ дори най верните им кучета неса на една позиция с тях
25
7
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
"г-н Путин, много ми е интересно как ще реагирате, ако въоръжени "активисти" превземат летището в Омск,примерно?"Абе момче, излагаш се бе.
24
2
 
12
 
! Отговори
безсилен преди 10 години
Оказва се, че санкционирания Путин носи на болка много повече, от санкциониращият го Обама!Обама е безсилен пред Путин!
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взе си Крим и продължава да си говори с всички, международни срещи, това-онова, иначе Русия е под "тежка изолация" и "санкции" де хахахах
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Judge Dredd Чехия, Словакия, Полша, Холандия, Португалия, Литва, Латвия, Естония, Дания, Швеция - що не са като нас бе? Че даже и Румъния ни задмина.... На калпав "шнур" - "контактите" му виновни!
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
г-н Путин, много ми е интересно как ще реагирате, ако въоръжени "активисти" превземат летището в Омск,примерно?
20
2
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
сред украинците, посещаващи ЕС, неизменно се увеличава желанието да живеят там, а виж у онези, които пътуват до Русия (и всеки социолог ще ви го потвърди), не се увеличава допълнително желанието да се местят там--Много грешиш - милиони украинци живеят и работят в Русия. Отишли са там заради по-високите доходи и добрия начин на живот.
19
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Защо пък САЩ трябва непременно да участват, кво общо имат те с този район. Украйна нито им е съседна държава, нито е член на НАТО. Срещата трябва да е Русия, ЕС и Украйна, къв ще го дирят нахалните янки пак. Я марш
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 17 Знаеш как реагираха когато "Сили за самоотбрана" завзеха учреждения в Грозни през 1994 :)
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Путин, много ми е интересно как ще реагирате, ако въоръжени "активисти" превземат сградата на милицията в Мурманск,примерно?"Е как ще реагира, ще те потупа по рамото за добрия виц.
16
8
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
За нас е важно да се реши проблемът в Украйна, при това без жертви. Предполагам, че и за всички цивилизовани хора това има значение.НО НАЙ-ВАЖНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ Е ДА НЕ ИЗПАДА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПОДОБНА ДЪРЖАВА - НИТО ЕНЕРГИЙНА, НИТО ПОЛИТИЧЕСКА, НАЙ-МАЛКОТО ИКОНОМИЧЕСКА. РУСИЯ, СТОЙ СИ ТАМ!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2 И Беларусь се дистанцира от Русия относно Украйна, но такава е "практиката" - първо се дръпват пуделите... САЩ и Русия са се разбрали и работата вече е "битят - бит,такования - такован, панаира свърши". Щом турчинов чака 5 дена и накрая пусна копоите да "чистят" - значи договорка е имало, иначе нямаше да рискува да го наритат като бъхливо куче! Русия си взе "своето" - Крим. Путин беляза "червена точка" пред СССР носталгиците. А ЕС ще клекне и за Южен Поток и за ПРО на САЩ
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин, много ми е интересно как ще реагирате, ако въоръжени "активисти" превземат сградата на милицията в Мурманск,примерно?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не отидеш лично това да го кажеш на "мегдана"
12
2
 
17
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Ако ЕС, Русия, Израел, БРИКС и т.н. игнорират тотално САЩ ще живеем в един по-добър свят.
11
16
 
1
 
! Отговори
СТ,АНДЖАТА преди 10 години
Няма .и кой да спаси човечеството от това джудже... - ще се на.ожи ста,ият Ст,анджа да отва,я ста,ия сандък и да вади чифтете пищови...
10
3
 
13
 
! Отговори
:) преди 10 години
Краварите са бесни на неутралитета на Израел по въпроса с Украйна.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, колко е лесно да предположиш че като бутнеш някой от 10тия етаж - той ще се пребие при падането.
8
7
 
4
 
! Отговори
хх преди 10 години
Някой ще каже, че и украинците хранят немалко илюзии по отношение на Европейския съюз. Но ето ти проблем - сред украинците, посещаващи ЕС, неизменно се увеличава желанието да живеят там, а виж у онези, които пътуват до Русия (и всеки социолог ще ви го потвърди), не се увеличава допълнително желанието да се местят там.Ето над какво трябва да поработите, братя наши бивши
7
1
 
2
 
! Отговори
никаква грамотност преди 10 години
"че на срещата в Женева ще се успее да бъде подаден" - Абе, журналисти, как се пише и превежда тук? С Гугъл транслейт ли?