Украинските войници в Краматорск предават оръжията си

Те ще бъдат пуснати да се приберат
Обновена: 17 апр 2014 05:59 | 16 апр 2014 22:10,
229
Украинските войници в Краматорск предават оръжията си
Снимка: Reuters

Войниците от украинската бронирана колона, която бе блокирана от проруски демонстранти в източния украински град Краматорск, започнаха да предават оръжията си преди да се върнат обратно, предаде Франс прес.

Военните демонтират затворите на оръжията си, които после биват събирани от мъж в униформа без отличителни знаци, който се представи като член на активните в района проруски въоръжени групи. След това украинските военни трябва да се върнат, откъдето са дошли, съгласно постигнато споразумение между двете страни.

Автоколоната от 15 бронетранспортьора бе спряна по-рано днес от проруски демонстранти в Краматорск на път за Славянск, който от събота е под контрола на проруски въоръжени бунтовници. Други шест бронетранспортьора от колоната бяха заловени от проруски бойци и се включиха в отбраната на Славянск с развети руски знамена.

Съгласно сключеното в Краматорск споразумение, след като оръжията бъдат извадени от строя, военните от 25-а Днепропетровска въздушнодесантна бригада ще бъдат пуснати да си заминат.

Някои украински войници плачат, други крият лицата си. "Браво, момчета! Браво, момчета!", викат събралите се хора, съобщиха от място журналисти на АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
14
 
! Отговори
Янаки преди 10 години
Щом ни приеха в НАТО И ЕС , автоматично ни превърнаха във врагове на Русия , без ние да искаме това . Не ни е необходимо да бъдеме врагове и да воюваме . До кога ще продължи експанзията на ЕС и на НАТО ???
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама разбира се Украйнските граждани не са Талибани Всичко беше спровоцирано от НАТО, ООН, и ЕСОния от Киев в най скоро ще се озовът в ДРЪНГОЛНИКА :))
30
1
 
3
 
! Отговори
жоро преди 10 години
До Дидимного тьпо парче си диди срам за твойта неграмотност
29
1
 
10
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 10 години
Не са *** да слушат заповедите на фашистките маймудановци от Киев. БРАВО!
28
0
 
12
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Диди Ако убие и един невъоръжен,това ще му е истинския позор. Сега може да е неудобство,че се е предал,но при такава анархия просто е безмислено да си навлича такъв грях. Все пак е украински воиник,а не наркоманизиран хамерикански блекуотърец
27
0
 
16
 
! Отговори
Фюрера преди 10 години
С руснак бъди само приятел. Иначе жална ти майка.
26
0
 
24
 
! Отговори
мпнение преди 10 години
Накрая ще излезе, че украинците и руснаците са много по-умни от ВСИЧКИ политици в ЕС и САЩ, опитали се да ги вкарат във война.Лакомията им е ненаситна, а народът иска просто спокойствие и работа.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Izredixa se iz Kiev vsi4ki zapadni velomoji narysixa 10000000lyji no nikoi ne dade kioiravo evro ili dolar na zakysalite ukrainci.Samo nqkoi suxar na armiqta .Xorata gladuvat.A babite omesli xlqb naxranili voini4etata i te gorkite ne bili qli cqla sedmica kak da ne se predadat a.Gladna armiq ne voiva
24
7
 
4
 
! Отговори
Диди преди 10 години
Нека да сезираме нещата: на снимката ясно се вижда украински войник с насочен автомат, който може спокойно да покоси трима-четирима демонстранти и другите щяха да се разбягат. Явно войниците са се отказали в последният момент и са предали оръжията си на невъоръжените демонстранти. Срам и позор за такава армия !
23
1
 
32
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Кофти Маккейн, кофти... Кинтите отиват на кино... Кофти.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Брюсселе проверяют слова главы разведки ЕС о непричастности РФ к ситуации на УкраинеРанее адмирал Георгий Алафузофф высказал мнение, что в волнениях принимают участие местные жители, которые недовольны положением дел в стране
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Руската класика е едно... - руската простотия - съвсем друго..."Американската простотия е едно... - американската класика - съвсем същото...
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато в Крим обявили референдум, хората се колебаелиза кого да гласуват: Дали за присъединяване към Русияили към Евросъюза.Но изведнъж от "Deutsche Welle" съобщили, че всеки койтогласува за присъединяване към ЕС, ще получи целувка отАнгела Меркел. И тогава всички гласували за Русия.
19
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво гледайте и запомнете тази снимка,защото именно това ви очаква всички ... руски ботуш и калашников !това искате - това и заслужавате !
18
1
 
23
 
! Отговори
456 преди 10 години
До СТРАНДЖАТАМечките не вият ,те рамжът и премазват всичко по пътя си! Вият наркоманчетата като теб като им спре чичо Сам дрогата!!!!
17
1
 
25
 
! Отговори
опа преди 10 години
Ха и то какво стана? Русия ще победи със камери и бабушки! Този път западната демагогия при снимков материял не минава!Дай им на украинците достъп до Youtube и те сами ще си направят изводите!
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УСА за първи път се сблъсква с бели хора, информирани и знаещи какво искат!Украинците са разумни не са там арабески дето скоро са слезли от камилите! Не се хващат на 10-те лъжи подържани от Русия и тем подобни без лично да го проверят!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
USA-dyrjava v koqto negrite i cvetnokojite nqmaxa prava do 1980 godina ne moje da mi govori za prava i svobodi na sobstvenite si grajdani kamo li za sveta.V USA trqbva da ima DPS natam otiva.Svobodi mai4in ezik za vsi4ki i y4ili6ta na mai4in ezik.vestnici i togava da mi govorqt za svoboda v USA.i *** na mai4in ezik zna4i nie sme dale4 pred tqx.
14
1
 
35
 
! Отговори
медец преди 10 години
Обратен ефек или ефектен обрат?:) Ама наистина се кефя всеки път на такива новини:Без кръвопролития, кротко мирно и всичко е наред, а не вертолет Apache разстрелва объркани хора изневиделица снимано от самите убийци!Това е славянско самосъзнание, не наемници със изстръгнати мозъци!Адмирации!
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАПОЧВАТ ДА РАЗБИРАТ ЧЕ ЩЕ СЕ БИЯТ С БРАТЯ ТА СИ И СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЕВРОГЕЙЦИТЕ. АМИ ЛОГИЧНО НИКОЙ С МОЗЪК НЯМА ДА СЕ БИЕ С БРАТ СИ.