Расмусен бил с микрофон на личен разговор с Путин

Срещата била в Брюксел през 2002 г.
18 апр 2014 12:06,
152
Расмусен бил с микрофон на личен разговор с Путин
Снимка: архив, БТА

По време на личния си разговор с Владимир Путин Андерс Фог Расмусен все пак е имал у себе си микрофон, съобщи датската осведомителна агенция "Рицаус бюро", цитирана от ИТАР-ТАСС.

По данни на агенцията срещата между двамата политици се е състояла в Брюксел през 2002 г., по време на датското председателство на  ЕС.

Вчера руският президент изрази в телевизионно предаване възмущение от това, че сегашният генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, докато бил премиер на Дания, веднъж без разрешение записал и публикувал личен разговор с него. Не мога да повярвам на ушите и очите си - каква глупост!", каза Путин.

"Какво доверие може да има след такива инциденти?", запита той. Говорителката на НАТО Оана Лунджеску и специалният съветник на Расмусен Йонас Торп нарекоха обвинението пълен абсурд.

Според Торп през целия си мандат като премиер Расмусен "никога не е носил микрофон, за да записва преговори с г-н Путин или друг някой".

Журналистът Кристофер Гулдбрансен, снимал по това време документалния си филм "Фог зад кулисите", разказва обаче пред „Рицаус бюро", че на пресконференция сам той закачил микрофон на дрехите на датския премиер. След края на пресконференцията Расмусен отишъл на срещата с руския президент, без да го свали.

Разговорът им "бе записан и използван във филма", обяснява Гулдбрансен.

"Това стана само защото му бях закачил микрофон на пресконференцията", признава вината си документалистът. Той изтъква, че обикновено Расмусен "много внимава да не носи  микрофон в подобни ситуации".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
18
 
3
 
! Отговори
st преди 10 години
Не един 5 ще си сложа когато разговарям с диктатори.А защо да не се чуе от света какво си говорят айде само не ми казвайте че си говорят за секретни неща на официална среща.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Не мога да повярвам на ушите и очите си - ....", Путин се обяснил в "любов", а гадните НАТОвци го записали..."каква глупост!"
26
2
 
29
 
! Отговори
село преди 10 години
Хора от неговият ранг,за такъв скандал и лицемерие трябва публично да бъдат бити с дрянови сопи.
25
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да е носил кво. Прави си записи човека да си прави анализ. Все едно пък руснаците никога не използват микрофон.
24
2
 
36
 
! Отговори
8888 преди 10 години
Ужасно лицемерие--нямам думи----БЕЗ КОМЕНТАР
23
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия западни политици съвсем изперкаха вече -- една псува като каруцар--друг лъже пред цял свят--трети раздава курабийки на майдановските фашисти--четвърти налага санкции,а после се моли да не му спира газта....Абе тия са без никакво човешко достоинство.........*** и медузите.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Расмусен бил с микрофон на личен разговор с Путин "За сметка на това сега западните *** са постоянно с един мегафон (мегафона на Барако Обара) в устите. Барако говори чрез него и на западните *** устите им са пълни .... ?? със статии. Западни свиркаджии и циркаджии. Какво ли няма да направят е ефира, за да се покажат колко са пристрастени към западната пропаганда.В случая на мястото на тези свиркаджии и циркаджии са датската осведомителна агенция "Рицаус бюро", цитирана от ИТАР-ТАСС.
21
3
 
24
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До даммм ТАКА СИ Е. НЯМА НЯКОЙ ДА НЕ ЧАТКА ЧЕ ЕДИНСТВЕНАТА ФУНКЦИЯ ОПРАВДАВАЩА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТОЗИ АГРЕСИВЕН БЛОК Е ДАВЛЕНИЕ И ЕВЕНТУАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА РУСИЯ ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ. НООООО ЗА ТЯХНО ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ ПРОСТО ПРОПУСНАХА МОМЕНТА!
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СМЯХХХХХХ тия станаха като про...тките ....а цял свят гледа.Още истини ще излизат--просто защото злото трябва да бъде наказано
19
3
 
12
 
! Отговори
111 преди 10 години
До 111Ние не сме славяни в смисъла, в който ти го разбираш, но ние българите сме пренесли своя дух и слово в Русия и в голяма част от т.нар. славянски свят. Ние сме от най- древните народи на света, винаги една част от българите са си били на Балканите и сме разпространявали нашите достижения през вековете, които са и били откраднати от такива като гърците и сърбите например. Даже много често самите руснаци у нас признават, че българите за тях са народа на духа.
18
22
 
2
 
! Отговори
НАТО на 'Микроф преди 10 години
ПУТИН ще дава "интервюта" мнооого скоро
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредното доказателство за това че НАТО лъже
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подло и лицемерно поведениеСега,когато американците правят подписка за избирането на Путин за Президент на САЩ, да не вземат и датчаните да го поискат за ПремиерТоя Расмунсен много се изложи
15
4
 
19
 
! Отговори
даммм преди 10 години
Тодоре....съвсем се омазаха тия дАмократи.Едно е хубаво в тази история--МАСКИТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПАДАТ...има още много,но всяко начало е трудно
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КГБ функционера много възмитен !!!...записва ли го !
13
4
 
28
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Голям страх ди тресе още от едно време педроатлантиците
12
4
 
34
 
! Отговори
хахаааа преди 10 години
Е как стана така....вчера писах тук по повот тази новина--ето че така и стана--признават си с някакво глупаво обяснение.И тези хора решават съдбите на мильони хора????Та те са лишени от собствено достойнство...И после се питат защо все повече хора харесват и подкрепят Путин.Отговорът--ЗАЩОТО НА ХОРАТА ИМ ОМРЪЗНА ЛИЦЕМЕРИЕТО,АРОГАНТНОСТА,ДЕБЕЛООЧИЕТО,НАГЛОСТА И ДВОЙНИЯТ АРШИН,,,,,,
11
5
 
31
 
! Отговори
БГ ВЪН ОТ НАТО преди 10 години
Нищо общо не можем да имаме ние славяните с тези йезуити и врагове на българи и руси
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пулитиците трябва да бъдат задължени да носят микрофони навсякъде! те са обществени фигури. още повече, че ние сме задължени да носим микрофоните на техните служби противоконституционно, въпреки, че сме си обикновени плащачи на заплатите и осигуровките им. да не говорим, че им плащаме и данък кръвнина.
9
3
 
24
 
! Отговори
НАТО СА ЛЪЖЦИ преди 10 години
по природа. Най-големите естествено са САЩ - нали НАТО са само едни васали на световния тиранин