Путин взел еднолично решението за анексия на Крим

"Разширяване на НАТО ще бъде сериозна заплаха за Русия"
Обновена: 20 апр 2014 10:19 | 19 апр 2014 21:43, Елка Василева
284
Путин взел еднолично решението за анексия на Крим
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин взе еднолично решението за  анексиране на Крим от Русия миналия месец, заяви говорителят му Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

 "Това бе лично решение на държавния глава. Само той можеше, бе длъжен и взе това решение", каза тази вечер Песков пред руската телевизия ТВЦ. Той подчерта, че Путин е решил да анексира Крим, след като е станал ясен резултата от референдума, на който огромното мнозинство от жителите на украинския полуостров се обявиха за присъединяване към Руската федерация.

Песков обърна внимание, че руският президент се намира на пика на своята популярност. Ставаме очевидци на феноменално обединение на руското общество около патриотизма, изрази задоволство той.

Говорителят на Путин увери, че Русия е по-заинтересована от останалите страни от една стабилна, спокойна и предсказуема Украйна. Тя е нашият най-близък съсед, подчерта той.

Още по темата

Песков коментира, че на власт в Украйна са дошли марионетки, подставени лица на организаторите на Майдана. Те бяха признати за легитимни ръководители на страната само няколко часа по-късно от САЩ и ЕС, не скри недоумението си той.

Песков посочи, че Русия разглежда няколко сценария за развитие на събитията в Украйна в коментар на събитията в югоизточната част на страната, където проруски настроени активисти са окупирали административни сгради и не се подчиняват на централната власт. Нито една страна не може да се отнася с безразличие към война край своите граници, аргументира се той и увери, че "необходимите мерки ще бъдат предприети". В същото време той наблегна на това, че Русия не е изпратила представители на своите спецслужби в Украйна.

Песков не изключи възможността да бъде включен в западни списъци със санкции. Предприемането на наказателни мерки срещу представители на руското ръководство е неправомерно, предупреди в същото време той.

Говорителят на Путин предупреди, че ако НАТО продължи да се  разширява и направи още една крачка към руските граници, това ще предизвика преначертаване на цялата европейска архитектура за  сигурност.

Евентуалното разширяване на алианса ще бъде сериозна заплаха за Русия, тъй като "НАТО не може да престане да бъде военна организация". И Русия ще бъде принудена да предприеме мерки за гарантиране на своята сигурност, отбеляза Песков, без да даде подробности.

Що се отнася до възможността за присъединяване на Украйна към НАТО, говорителят на Путин изрази надежда военно-политическото бъдеще на тази страна да не предвижда  такова членство, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
7
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Разбира се Всичко с Крим си беше окей и мина супер законно и бъррзо.От Гинес пътуват за там да фиксират рекорда .От както спряхме да изпълняваме петилетка за 2 години няма вече рекорди ! Скука !
142
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакайте бе, каква анеския, нали имаше "референдум" и Крим "доброволно" подаде молба да бъде приет във Руската Федерация?
141
0
 
1
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Зелке, ***, това е "новина" на 3(три) дни!За какво ти плащат, ***?
140
0
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
357 химикали използват за добив на зелената боя с нея боядисват гущери !...Гущерите обикалят по целия свят и много хора ги гледат като домашни любимци !
139
1
 
20
 
! Отговори
майорски преди 10 години
Писна ми да слушам фалшивите изказвания на САЩ и ЕС. Едно говорят друго правят....Демокрацията им е толкова меркантилна иеднопосочна ...че човек вече се отвращава от тази дума ..... хората са готови да приемат всеки друг строй но не и тази фалшива демокрация в която печалившите са по-богатите по силните по властните...това не е демокрация а империализъм ...
138
4
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Всяка новост се гледа с недоверие от начало! Печелят първите !В Русия също ще се добива газ по шистовия метод е наредил Путин !
137
0
 
3
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Няма!!!!!
136
0
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Американските компании са листвани на борсата и всеки може да стане акционер в тях ! Вероятно и много от новите източни милиардери са там .Те само а базирани в Америка !
135
0
 
4
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Данъци има за баламите !!!!!!
134
0
 
2
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Отидаф та са ни върнафУфчинкитье гладни устанахъТрухенчет е ъф салматъ
133
0
 
2
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Тошка ела да видиш!!!!Но има и проклятие!!!!!!Който е дошъл не се е върнал!!!!!Ужас!!!!!!!!Да ни са посареш !!!!!!Кат менье!!!
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
подозирам че шистовия газ ще се добива масово в европа от американски компании...
131
0
 
2
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Тодаре!!!Има ги!!!!!Ама и норвежките помагат !!!!С големите цици!!!!!!!
130
0
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Страшен Призрак броди из Европа ! Той е , Той е , името му е "Шистов Газ" Говори се, почти е сигурно , че е изял "Южния Паток ".Трябва да сме осторожни да не изяде и "Беленския Паток "! Бдете да не се случи това престъпление !Защото оставаме сирачета без добричките Патоци !Какво ще изплащат младите !
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБрех да му се невиди, в република с двукамарен парламент - решения се вземат еднолично... бах маа му и демокрация, дет се вика и "бащата на фашизма" Мусолини не е действал с такъв размах :)----тва е пълен цирк братле, добре че има хора които го разбират, същото е и с "рейтинга",едва ли има одобрение и от 25% от обществото, но в медиите се изкарва за "велик" президент :)
128
0
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Тодаре кой набор си
127
0
 
4
 
! Отговори
Свински преди 10 години
До тошкатаАз през 12 часа съм забраненМодераторът жален Кат бях малък пасях кравиСега имам къща с басеин Съдба майка!!!!!!!!Вярвяй в БОГ!!!!!!!
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брех да му се невиди, в република с двукамарен парламент - решения се вземат еднолично... бах маа му и демокрация, дет се вика и "бащата на фашизма" Мусолини не е действал с такъв размах :)
125
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес Крим, утре и България! Да живее Путин обединител на славяните!
124
1
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
ТодореС мен не говориш лиСрам !!!!!!!!Аз съм шведската ти връзка Кой ти каза как се копираКой се заяждаше с тебе от твое имеКой ще те измъкне от лайнатаКой ще дои овчинкинье