Путин взел еднолично решението за анексия на Крим

"Разширяване на НАТО ще бъде сериозна заплаха за Русия"
Обновена: 20 апр 2014 10:19 | 19 апр 2014 21:43, Елка Василева
284
Путин взел еднолично решението за анексия на Крим
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин взе еднолично решението за  анексиране на Крим от Русия миналия месец, заяви говорителят му Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

 "Това бе лично решение на държавния глава. Само той можеше, бе длъжен и взе това решение", каза тази вечер Песков пред руската телевизия ТВЦ. Той подчерта, че Путин е решил да анексира Крим, след като е станал ясен резултата от референдума, на който огромното мнозинство от жителите на украинския полуостров се обявиха за присъединяване към Руската федерация.

Песков обърна внимание, че руският президент се намира на пика на своята популярност. Ставаме очевидци на феноменално обединение на руското общество около патриотизма, изрази задоволство той.

Говорителят на Путин увери, че Русия е по-заинтересована от останалите страни от една стабилна, спокойна и предсказуема Украйна. Тя е нашият най-близък съсед, подчерта той.

Още по темата

Песков коментира, че на власт в Украйна са дошли марионетки, подставени лица на организаторите на Майдана. Те бяха признати за легитимни ръководители на страната само няколко часа по-късно от САЩ и ЕС, не скри недоумението си той.

Песков посочи, че Русия разглежда няколко сценария за развитие на събитията в Украйна в коментар на събитията в югоизточната част на страната, където проруски настроени активисти са окупирали административни сгради и не се подчиняват на централната власт. Нито една страна не може да се отнася с безразличие към война край своите граници, аргументира се той и увери, че "необходимите мерки ще бъдат предприети". В същото време той наблегна на това, че Русия не е изпратила представители на своите спецслужби в Украйна.

Песков не изключи възможността да бъде включен в западни списъци със санкции. Предприемането на наказателни мерки срещу представители на руското ръководство е неправомерно, предупреди в същото време той.

Говорителят на Путин предупреди, че ако НАТО продължи да се  разширява и направи още една крачка към руските граници, това ще предизвика преначертаване на цялата европейска архитектура за  сигурност.

Евентуалното разширяване на алианса ще бъде сериозна заплаха за Русия, тъй като "НАТО не може да престане да бъде военна организация". И Русия ще бъде принудена да предприеме мерки за гарантиране на своята сигурност, отбеляза Песков, без да даде подробности.

Що се отнася до възможността за присъединяване на Украйна към НАТО, говорителят на Путин изрази надежда военно-политическото бъдеще на тази страна да не предвижда  такова членство, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
13
 
3
 
! Отговори
Володя П. преди 10 години
Я сам обосрался !
162
6
 
10
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
Василев как е надника ***? Пий едно кафе и разгроми руската ***. ***.
161
4
 
10
 
! Отговори
правило преди 10 години
Решенията трябва да се вземат еднолично.Всички останали органи би следвало да имат препоръчителен елемент към вземащия решенията.Колективното решение е криене към колективна безотговорност.Мекотелите и интригантите винаги се крият зад колективната безотговорност,тъй като няма наказателни последствия.Затова винаги успеха в армията се дължи,че има еднолично,а не колективно решение.
160
10
 
12
 
! Отговори
FarAwayMan преди 10 години
Няма нищо феноменално, нито уникално в 'обединението' на руското общество. Същото вече се случи през 30те години на миналия век в Германия. Резултатите всички ги помним. Случайно съвпадение ?!
159
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с рашата е свършено...
158
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !"Ще стане и това. Няма да е толкова бързо, колкото ни се иска обаче. Баба Ванга го е казала. Русия ще се въздигне някъде към 2030 година ..."малии страх, как може да има хора които вярват в баби ванги ?
157
3
 
26
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 10 години
До Питам Путин !Ще стане и това. Няма да е толкова бързо, колкото ни се иска обаче. Баба Ванга го е казала. Русия ще се въздигне някъде към 2030 година ...За нас българите е важно да не губим връзката с руснаците, защото те са велик и братски народ.Всеки българин отишъл в Русия знае какво отношение имат те към нас. Там се чувстваш като у дома си !В колко чужди държави по света може българите да имат такова усещане и да бъдат така посрещани ?
156
3
 
24
 
! Отговори
Питам Путин ! преди 10 години
С Крим се получи добре. Защо се мотае ? Кога ще анексира Аляска, цяла Украйна, Молдова, няколко държави на запад, за да има Русия най после излаз на Атлантическия океан ? До сега можеше да има и Япония, през о. Сахалин, Курилските острови и директно в Токио. Днес ццял свят него гледа, а той се бави. Хайде Путин, не се замотавай приятелю !
155
4
 
24
 
! Отговори
8888 преди 10 години
Погледнато в историята-във всяка една държава в която са вземани еднолично решения,е имало наредък.Напредъка се изразявал във разни форми-икономически,воени,политически,социялни или духовни.Затова в историята са останали-Александър македонски,Чингиз хан,Атила,Наполеон,Петър първи,ДЕ Гол,Цезар,Чърчил и дори Сталин-В днешно време на тези хора спокойно им лепват етикета-диктатори.Което НЕ е правилно-такава е била ситуацията тогава-такова решение са взели.Исторически-тези хора са най вече ПАТРИОТИ..
154
8
 
35
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 10 години
Путин е велик лидер. Велик политик ! Само големите могат да взимат такива смели решения.
153
0
 
16
 
! Отговори
Обикновен преди 10 години
Боя се,че ако големите не се вразумят,досегашните войни ще изглеждат като детски игри!При кубинската криза световни учени като лорд Ръсел се надигнаха и спряха безумието,което беше обхванало и двете страни.Къде са сега такива люде!?
152
3
 
3
 
! Отговори
до 240 преди 10 години
личи си кой е чел - Майн кампф.
151
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, ама обиждат го. По другите въпроси в Русия чрез колективен орган ли взима решения.
150
3
 
42
 
! Отговори
gogo преди 10 години
За хората със слаба памет, ще припомня моментите от българската история - най-великите ни владетели в миналото, издигнали България до световна сила и донесли златния век не само в България но и в цяла Европа, са вземали ЕДНОЛИЧНО решенията за съдбата на народа си и държавата. Демокрацията е лъжа и измама, не може едно множество от хора в парламента, които са разделени помежду си от интереси и идеологии да вземе мъдри решения за народа си.
149
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най-голямата степен на демокрация е когато еднолично се вземат решения
148
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той и Боку еднолично земаше решенията и още по-еднолично прайше магистралите. Сам одеше да ги асфалтира. *** нещо не му връзвахте кусур на едноличните действия.
147
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами така се взимат решенията...еднолично...ъхъ...мислил...мислил...и си рекъл "Абе я да го земем"...Той кат държавен глава, начи ***, след анализи и консултации, се явява нещо като "едноличен"...и зема решенията...особено след заседанието на "Думата"...съвсем еднолично ги прай тия работи
146
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами тогава еднолично и да се оттегли на похорон! youtu.be/KBYMAX-UhHE
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен218 СПОКО, ШИСТИТЕ СА ГЕОПОЛИТИЧНОТО ОРЪЖИЕ НА САЩ , НО КАТО ВЗЕМЕШ ДА СЛЕДИШ ПО-РЕДОВНО ВЕСТНИК ,,СТРОГО СЕКРЕТНО'' ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЧЕ ДОСЕГА САМО НА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО МЯСТО-ВЪВ ЮЖНА ДАКОТА МИСЛЯ ЧЕ БЕ, СА РЕНТАБИЛНИ ПОНЕЖЕ ПОД ТЯХ СА ОТКРИЛИ И НЕФТ, А НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ СА НА ЗАГУБА СОНДАЖИТЕ. ----най-много добив има в ohio за другаде не знам. имало е един път земетръс от 2 по рихтер който се дължи на сондажите. иначе има и сондиране без химикали само хидравлично. щом го правят има кинт
144
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 10 години
Мисля че е крайно време да ви сложат цензурата и тук и да има бан на птребитили с изключително Прос речник. А и много от хората дори не са погледнали заглавието на статията просто си цапат и цапат.