Полша готова да приеме войски на САЩ

Външният министър иска сигурност в Източна Европа
20 апр 2014 22:34, Александър Попов
358
Полша готова да приеме войски на САЩ
Снимка: Reuters

Полша е предложила на САЩ и НАТО да приеме американски войски на своя територия във връзка със събитията около Украйна, съобщи полският външен министър Радослав Шикорски в публикувано днес интервю за вестник "Вашингтон пост", съобщи БТА.

По думите на министъра той вече е обсъдил въпроса с държавния секретар на САЩ Джон Кери и върховния Главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав.

"Смятаме, че след като изминаха 15 години от нашето членство в НАТО и в светлината на събитията в Украйна, този
регион заслужава да му се предоставят гаранции за сигурност", посочи Шикорски.

Той отбеляза, че такава гаранция трябва да стане разполагане за постоянно на войски на САЩ в източноевропейски страни, в това число в Полша.

"Американска база и военна бригада има в Германия. Американски бази има във Великобритания, Испания, Италия, Турция. И само в Полша присъствието на американски войски е малко", добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: НАТОСАЩПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
4
 
! Отговори
ДО 247 преди 10 години
тО И сТАЛИН, Твоя баща изби милиони руснаци, ама след края на войната! Понимаеш, РУСка ***?
193
1
 
4
 
! Отговори
244 преди 10 години
Как си им дал православнието ? но Цариградския православен Патриарх , имаше интервю в Ню Йорк и спомена за Руската независима патриаршия , Гръцката , .. Румънска ...И не спомена Българската ? Която е първата независима . А християнството всички сме го взели от Византия !
192
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТО ПА ДА ИМАШЕ РУСКИ АКЦИИРУБЛАТА Е ПРОБИТА ПО РОЖДЕНИЕСВЕТЪТ НИКОГА НЕ Е ВЯРВАЛ НА РУСКАТА МЕЧКАНИКОЙ НЕ ИСКА ДА СИ ПРОДАВА СУРОВИНИТЕ СРЕЩУ РУБЛИСУРОВИНИ САМО СРЕЩУ ТЕХНОЛОГИИ И ПРОИЗВОДСТВОСТРАНИТЕ ТРЯБВА ДА МИСЛЯТ ЗА ВРЕМЕТО КОГАТО РЕСУРСИТЕ ИМ ЩЕ СЕ ИЗЧЕРПАТКАКВО ЩЕ ПРАВИ БЪЛГАРИЯ КАТО МЕДНИТЕ НИ МИНИ ЗАТВОРЯТ...ЗЛАТНИТЕ..ЩЕ ИЗНАСЯМЕ САМО РОМИ ПО НЕЗАКОННИТЕ КАНАЛИ
191
0
 
5
 
! Отговори
242 преди 10 години
Във италианския филм " Слънчогледи " с Мастрояни и София Лорен , дават изтощените италиански войници които падат , и немогат да вървят , много умират от замръзване . Мастрояни беше един от тях !За бой се представят боевете на руснаци и германци . Всичко друго не е повлияло на войната и не го отчитат . Не отчитат че българите са се били при драва с Германците , нито сърбите са изменили хода на войната !
190
3
 
4
 
! Отговори
хахаах преди 10 години
Вижте ся, руснаците са арабите на Азия. Ние сме им дали азбуката и православието, КФС пилето, МакДоналдс кравата, немците БМВ-то, японците Сони-то
189
0
 
3
 
! Отговори
232 преди 10 години
И какво , баща ми е българин изпратен на беломорието , това му е била и военната служба . Никой не го интересува за българския войник и италианския . Говори се за великите военни сили , когато се анализира една война ! А силите са били Германска армия , Руска и влизат Американци и Англичани в западна Германия . И от там Рузвелт , Чърчил и Сталин , разделят Европа !
188
4
 
5
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Нищо общо нямам с руснаците и слава Богу! Не ползвам руски стоки, ако има такива въобще, и не ме интересуват ***! То добре че сме им дали азбука, че щяха да си пишат на монголски алкохолиците!
187
2
 
3
 
! Отговори
до 234 преди 10 години
Така е, пич, само дето много им миришат вагините на сельодка, не ти трябва анамнеза, хаха
186
1
 
8
 
! Отговори
До 203. преди 10 години
Днес Русия не приема стоки от Арома , Интересува се от Гучи, Париж, Лондон,
185
3
 
3
 
! Отговори
235 преди 10 години
Имаме общо бе - един антибългарски паметник на Ваньо със шмайзера в София, мх
184
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Кат Русия няма втора, тъй велика на света. Тя е нашата опора, тя е наш'та висота! "Цитата е от?.... Нямали сме нищо общо с Русия!! Да, бе, да!!!
183
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рускините за едни Адидас Торшън ако знаете на какво са способни, малиий
182
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Темата е безсмислена! Българите нямаме нищо общо както с руснаци, така и с поляци! И слава Богу!
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само за протокола - полякините са жените с най дълбоки вагини в Европа. И определено най меркантилните! И шовинисти, шовинисти... Ще ми се да имаха обща граница с Турция, тогава щеше да стане супер интересно, особено с "бежанците". Думата "толерантност" щеше да се изпълни с нов смисъл.
180
1
 
3
 
! Отговори
230 преди 10 години
Що не я написа правилно , с я накрая , пиша с IPhon , и стават грешки при натискането може да засегнеш съседна буква . Ако опиташ няма да напишеш и едно изречение ! Не е от неграмотност ?А ти си неграмотен в мисленото си , това ти е проблема !
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А знаеш ли какво е Полякина ?
178
8
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
Рускиня не е националност, рускиня е професия!
177
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 224Има ли руски стоки в България ?Чувала съм че има втора употреба !
176
1
 
11
 
! Отговори
за 224 преди 10 години
Ти си осъден на китайски ментета до края на живота си, качествени стоки, включително и руски ще гледаш през крив макарон, защото си беден, ограбен и смачкан. Новите ни господари са се погрижили за това.
175
8
 
5
 
! Отговори
до 218 преди 10 години
Българите са толкова славяни, колкото баба ти е скакалец! Аман от невежи!