Сепаратистки лидер поиска руски войски в Славянск

Пономарьов: "Защитете тези, които се борят срещу украинските националисти"
Обновена: 20 апр 2014 16:17 | 20 апр 2014 16:16, Александър Попов
147
Сепаратистки лидер поиска руски войски в Славянск
Снимка: Reuters

Самопровъзгласилият се проруски кмет на Славянск, крепост на сепаритистите от Източна Украйна, поиска Русия да се намеси, за да защити тези, които се борят срещу "украинските националисти", съобщи руската държавна агенция РИА Новости, цитирана от БТА.

Още по темата

Според Вячеслав Пономарьов местното население е заплашено от националистическата групировка "Десен сектор", която е в основата на смъртоносната престрелка през изминалата нощ и "само Русия може да го защити", посочва РИА Новости.

Пономарьов каза, че сред личните вещи на бойците, нападнали тази нощ контролен пост на влизане в Славянск, има документи, които потвърждават, че те са от "Десен сектор", съобщи ИТАР-ТАСС. По думите на кмета у един от убитите бойци е намерен жетон на дясната организация с номер 20. Номер едно е на лидера на организацията Дмитро Ярош, каза Пономарьов. Освен това е намерена картечница, югославско производство, аналог на германската MG 42, която е била на въоръжение по времето на Втората световна война, съобщи Пономарьов.

Той каза, че хората, които нападнали поста край село Билбасовка, на влизане в Славянск, пристигнали с четири коли. Когато местните отряди поискали от тях да спрат, те открили огън. Двама от членовете на местното "опълчение" били убити на място. Трети починал в болница. Загинали са и двама от нападателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: УкрайнаРусияСлавянск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
6
 
! Отговори
ВАСКО преди 10 години
"Защитете тези, които се борят срещу украинските националисти!!!
61
1
 
2
 
! Отговори
до преди 10 години
Русия има територия да поеме много метерити. Не се безпокой за Русия, ами ако тук на главата ти падне някой метерит!? Не че ще е голяма загуба, но все пак същество си!
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите ще живеят много по-добре с Путин за президент и като част от Русия, отколкото като независима държава!
59
1
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Те руснаците ни телевизор ни кола могат да направят но първи изтреляха човек в космоса и луноход на луната.Да не би марсианците да са построили всичко това.Но имат много водка и хубави жени.
58
4
 
1
 
! Отговори
Ялтенска конференция преди 10 години
А бе кой каквото ще да си пише, хората се договориха в Женева:Крим остава за Русия; останалата Украйна е за Запада.Ако някой в Крим не му е кеф, че е под руски ботуш, да си продава имотите и беж, на запад. Обратно, ако на някой в Харков, Донецк или там някъде не му е кеф, че ще е част от Западната цивилизация, да си продава апартамента и обратно в Русия!Това е! Хората се договориха. Пък вие си поствйайте на Великден, като си нямате друга работа...
57
1
 
7
 
! Отговори
se преди 10 години
Най верния ход е Русия да въведе веднага руски спец части в районите с руско население.Обама и Европа да го ду....т.Путин е държавник и знае ще е националност,етност ,религия и народ за разлика от нашите продажни политици!
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тервелаз добре де да включиме и разработките за за оръжия и технологий за масово поразяване и като си толкова запознат каква част от бюджета отива за последните а бе не се нерви ще ти стане нещо
55
3
 
3
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
След петдесетина години децата ще четат в учебниците по история....Имало едно време на Исток една държава, наречена "ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО"...
54
1
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 10 години
Тея който пишат и си мислят че няма пазар на Изток, много се лъжат. Не пишете глупости!Имате гоогле проверете и се информирайте.Там е бъдещето! в развиващите се пазари. Те са богати на ПРИРОДНИ ресурси, и на човешки ресурс. Евтина работна ръка и главно в трудоспособна възраст. Това е двигателят на една икономика.З.Европа и изтича времето, защо по дяволите си мислите че приема нови ИЗТОЯНИ държави за членки? ...Христос Воскресе:)
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙТО МИ ХВАЛИ ТУК *** КАТО РУСИЯ ИЛИ САЩ ДА ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ!ТУК Е БЪЛГАРИЯ!РУСКИ И АМЕРИКАНСКИ ПИЯНИЦИ *** ДА ВЪРВЯТ В АДА ДАНО!
52
4
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
И Бог се гневи на руснаците.Падна метеорит в Русия.Сега ако разгневят и НАТО да им пусне една -две атомни....
51
0
 
3
 
! Отговори
Указ ! преди 10 години
ще вземат да ни отрежат субсидиите и спретнат някой Майдан и на нас. Затова, не ги обиждайте и се отнасяйте към тях с необходимата доза състрадание! Те горките за единия хонорар си кривят мръсните душички! Знаете ли колко е гадно.Поставете се на тяхно място!
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По една атомна бомба за всеки град в гейския запад! Да живее България като част от Руската федерация!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата с най големия потенциал не можа да направи нищо,нищичко което ползваме сага в нашите домове.Да не изброявам че получиха от Германия някога на готово много разработки и технологии и за 50г. нищо не подобриха.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевДа бе а другите не крадат от един дол дренки са и не се ядосваи ,не се напъвай *** не си много честен
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е най-великия лидер в човешката история!
46
2
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Одисей 1 Уговорена ,чрез рекет . Кажи го на касиерките в големите търговски вериги,които бачкат като хамави за мижави пари. Държавата тотално се е отказала да защитава правата на работниците. Буквално тоя ЕС ни *** майката,по същия начин като СССР ,само че вместо за 45 години,успя да го направи за 7 .Превърнахме се в негова колония ,по-зле и от когато ни е командорил СССР Ако целта на ЕС е да обезлюди тая земя,я постигна ,както не е успявала Османската империя за 500г
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички вече узнаха какво прави САЩ за да потдърж световното си влияние.Жалко че заради това още една страна ще страда десетилетия.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо най жестоките нацистки концлагери са на полска и украинска територия.Не германците а тогавашните майданци и *** са нает персонал в лагерите и са избивали хората за да ги оберат и поради вроден садизъм.
43
9
 
4
 
! Отговори
До русолизците преди 10 години
Българите нямаме нищо общо със славяните!Прочетете малко и се образовайте!Ако ви е толкова мила Русия, хайде, паспорта в джоба и освободете родината ни от отровното си присъствие.