64 станаха загиналите от потъналия южнокорейски кораб

Четирима членове на екипажа са арестувани
21 апр 2014 08:16, Анисия Иванова
5
64 станаха загиналите от потъналия южнокорейски кораб
Снимка. Ройтерс

Действията на капитана и екипажа на ферибота, потънал миналата седмица с няколкостотин души на борда, са равносилни на убийство, заяви днес президента на Южна Корея Пак Гън-хе, цитирана от Франс прес.
 "Действията на капитана и някои членове на екипажа са абсолютно непонятни, недопустими и равносилни на убийство", каза президентката на съвещание с висши политици, цитирана от президентската канцелария.

Всички южнокорейци сме с разбито сърце, в шок и изпълнени с гняв, заяви президентката, която миналата седмица се срещна с близки на изчезналите, повечето от които са гимназисти.

Още по темата

Южнокорейски прокурор съобщи, че четирима членове на екипажа са арестувани, тъй като не са съумели да предпазят пътниците на кораба, предаде Асошиейтед прес. Те са обвинени също, че са  напуснали ферибота.

Загиналите при корабокрушението станаха 64, обявиха от щаба на бреговата охрана след възобновяването на търсенето на хората в неизвестност, посочва ИТАР-ТАСС. Надежда някой от ненамерените досега 302-ма пътници и членове на екипажа да са оцелели на практика почти няма. Спасени са 174 души, включително капитанът и голяма част от екипажа.

В издирвателно-спасителната операция участват 212 кораба и катера, включително 90 съда на бреговата охрана, както и 32 кораба на военноморските сили, 34 самолета и хеликоптера и 556 спасители.

През нощта във вътрешността на ферибота е вкаран дистанционно управляван подводен робот. Сега с негова помощ се обследват вътрешните помещения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Flex преди 10 години
Абе как така загина толкова народ, като кораба е 1/3 само наводнен като го гледам на тая снимка? То всички подобни катастрофи наскоро завършват с много удавени и кораб съвсем удобно над водата... не е като да го удари торпедо, че да потъне, закача някой риф отдолу и засяда там леко приводнен и 1/3 се удавят.. защо...
3
1
 
5
 
! Отговори
хгфхгфхгф преди 10 години
ПрезидентКАТА??????
2
1
 
6
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Колкото и да участва, явно не са достатъчно, щом има загинали.
1
0
 
9
 
! Отговори
loyui преди 10 години
Amin.