Град Святогорск е освободен от сепаратистите, обявиха от Киев

"Народният кмет" на Славянск опроверга информацията
Обновена: 23 апр 2014 19:57 | 23 апр 2014 19:56, Красимир Ангелов
67
Град Святогорск е освободен от сепаратистите, обявиха от Киев
Снимка: БТА

Вътрешното министерство на Украйна обяви, че е "освободило от сепаратистите" град Святогорск, разположен на около 20 км от проруския бастион Славянск.

Това е станало в рамките на възобновената вчера от Киев антитерористична операция, предаде Франс прес.

Операцията е преминала без жертви, уточнява министерството. То описва града с население близо 5000 жители като стратегически пункт на границата на три рускоезични области - Донецка, Луганска и Харковска.

Група въоръжени мъже бе забелязана днес в град Святогорск. Градът бе освободен от специалните части при антитерористичната операция, а в града и околностите му патрулира милицията, обяви вътрешното министерство на Украйна, цитирано от БТА.

"Народният кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов обаче опроверга информацията, съобщи Интерфакс. "Току-що се свързахме с нашите групи в Святогорск. Никаква силова операция няма там, всичко е спокойно, прелетял е само един вертолет. Оценяваме това съобщение като натиск над нас от страна на киевските власти", поясни той.

Същевременно проруски сепаратисти в Източна Украйна потвърдиха днес, че са задържали американски журналист, работещ за сайта Vice News, предаде Ройтерс.

Вячеслав Пономарьов каза пред журналисти, че репортерът Симон  Островски е бил задържан за разпространяване на лъжлива, дестабилизираща информация, но изтъкна, че с него се отнасят добре.

"Нищо лошо не се е случило с Островски. Той е при нас, чувства се добре и е на безопасно място. Не ни е заложник, а  гост. Ние просто му осигурихме подслон", каза "народният кмет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само за протокола ..Тарик Азис стоеше на метри от американската армия и показваше пленен танк ,а тея освобождават от дистанция и дори екип на пропагандния отдел не са изпратили.
4
4
 
35
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Поредната дезинформация на хунтата в Киев,не вярвайте на превратаджиите те виждат че с всеки изминал ден губят Украйна.Армията е изоставена на произвола гладува и мизерства хората ги хранят с консерви:politikus.ru/events/17569-golodnaya-ukrainskaya-armiya-broshennye-na-proizvol-sudby.html
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това като Гъобелсовата тактика да хвърля предсказанията на Нострадамус над Франция.Само не видях де са труповете ,че там с перце не става ,а мотивация да стреляш по съгражданите си няма особенна.
2
7
 
39
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До дядо Еми нищо не се чува Въобще около Украйна тече такава дезинформация,че страшна работа. Явно ЦРУ в това са най-силни
1
4
 
48
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Бе кво се чува из независимата преса,че "закарпатието" искат автономия и присъединяване към Унгария...от *** украйна ще остане само майданя май