Град Святогорск е освободен от сепаратистите, обявиха от Киев

"Народният кмет" на Славянск опроверга информацията
Обновена: 23 апр 2014 19:57 | 23 апр 2014 19:56, Красимир Ангелов
67
Град Святогорск е освободен от сепаратистите, обявиха от Киев
Снимка: БТА

Вътрешното министерство на Украйна обяви, че е "освободило от сепаратистите" град Святогорск, разположен на около 20 км от проруския бастион Славянск.

Това е станало в рамките на възобновената вчера от Киев антитерористична операция, предаде Франс прес.

Операцията е преминала без жертви, уточнява министерството. То описва града с население близо 5000 жители като стратегически пункт на границата на три рускоезични области - Донецка, Луганска и Харковска.

Група въоръжени мъже бе забелязана днес в град Святогорск. Градът бе освободен от специалните части при антитерористичната операция, а в града и околностите му патрулира милицията, обяви вътрешното министерство на Украйна, цитирано от БТА.

"Народният кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов обаче опроверга информацията, съобщи Интерфакс. "Току-що се свързахме с нашите групи в Святогорск. Никаква силова операция няма там, всичко е спокойно, прелетял е само един вертолет. Оценяваме това съобщение като натиск над нас от страна на киевските власти", поясни той.

Същевременно проруски сепаратисти в Източна Украйна потвърдиха днес, че са задържали американски журналист, работещ за сайта Vice News, предаде Ройтерс.

Вячеслав Пономарьов каза пред журналисти, че репортерът Симон  Островски е бил задържан за разпространяване на лъжлива, дестабилизираща информация, но изтъкна, че с него се отнасят добре.

"Нищо лошо не се е случило с Островски. Той е при нас, чувства се добре и е на безопасно място. Не ни е заложник, а  гост. Ние просто му осигурихме подслон", каза "народният кмет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леле че народНе е цру,не е леле че народ е
24
3
 
19
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
Комунизъм ли?Господине проспали сте 25 години от човешката история.. НА ЗАПАД ПОСТРОЙКИ НЕБОСТЪРГАЧИ,ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.А В МОСКВА САМО ПИЯНДУРИ Имате Гугъл Еарт пускате и гледате в Москва как всичко е сгради от 150 метра и нагоре!Класически небостъргаш в Манхатан 100метра - Бг Родина или Кемпински.За повече инфо от към небостъркачите сйта Скайскипър педж и пишете В Кънтри Русия или Китай Само ще се ваикате каква глупсот сте сътворили.Руското е неоПатриот-Социализъм!
23
5
 
28
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
До Анонимен 21Ти ако вярваш на Украинските превратаджии.....Техните войски вече са пред Москва и всички Руснаци са запели във един глас ХЕРОЯ САЛА :))) Другата новина която нашите медии услужливо пропускат е, спрените пенсии, спрените заплати, недостига на лекарства, масовите протести на минъорите и най вече за пристигането на Ярош във Днепопетровск...И как така се обединиха Коломойски и Ярош ? За тези който не знаят и двамата са евреи !!!!Като Ярош е решил да защитава областния Коломойски
22
3
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 23 Да бе ,сякаш сега от ЦРУ не ти преглеждат facebook-a или не ти следят къде влизаш в нета Айде стига с подобни отминали работи. Сега пак си има слухтене ,следене и т.н.
21
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЗМИСЛЕНИЯТ КОМОНИЗЪМ СИ ОТИВА С РОДИЛНИ МЪКИ. НА ЗАПАД ПОСТРОЙКИ НЕБОСТЪРГАЧИ,ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.А В МОСКВА САМО ПИЯНДУРИ И НИЩО ДРУГО,ТАМ МИ МИНАХА НАЙ ХУБАВИТЕ ГОДИНИ ЗА КОЕТО ЩЕ СЪЖЕЛЯВАМ ЦЯЛ ЖИВОТ,СЕГА СЪМ НА ЗАПАД И СЕ КЕФЯ,КРАДЛИВА НЕЧЕСТНИ ИЗБОРИ ВСИЧКО Е ИЗОПАЧЕНО В СОЦЛАГЕРА .КОЙ ЩЕ ОТИВА ТАМ САМО ЗАБЛУДЕНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ.*** НА ЗАПАД ДАСЕ ПОЧУСТВАШ СВОБОДЕН И УВАЖАВАН ЧОВЕК.НИКOЙ НЕСЕ ЗАНИМАВА СЪС ТЕБ СПОКОЙНО СИ РАБОТИШ И СИ ЖИВЕЕШ.А В СОЦЛАГЕРА ДС ТЕ ПОДСЛУШВА ПОД ПРОЗОРЦИ ПО ВРАТИ НА ВСЯКЪДЕ.ИЗВРАЩЕНИЯ.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сегодня в течение дня проведены мероприятия по обеспечению общественной безопасности в Святогорске Донецкой области.
19
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинската армия е освободила град Святогорск, намиращ се в източната част на Украйна от сепаратисти, съобщава AFP, позовавайки се на информация от украинското министерство на вътрешните работи.Сидерасти?Как е настроението?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Восставшие опровергают освобождениеМежду тем народный мэр Славянска Вячеслав Пономарев опроверг информацию о занятии Святогорска силовиками. Об этом сообщает Интерфакс.Мы только что связались с нашими группами в Святогорске. Никакого захвата там нет, все спокойно, пролетел лишь один вертолет. Мы расцениваем это как давление на нас со стороны киевских властей, пояснил он.
17
5
 
29
 
! Отговори
Рублаждия Българин преди 10 години
До Доктор Сър ПичукДнес заработи шекелите бегай при Сорос за премия :))))))))Продажници винаги е имало, но Соросойдите се завъдиха по тези земи след 1991 г....Соросойда е по страшен от обикновения продажник !!!!!!! Как да го обясня на ***, че от триполов мъжка постъпка не може да се очаква...Примери много, те са свикнали само да ги клатят и да се навеждат...Все едно наш Плевнъо да се направи на мъж, и да се опита да набие десет крачки пред знамето :))))) По скоро ще ги изтанцува !
16
4
 
9
 
! Отговори
ни съ знай преди 10 години
Не вярвам на украинци, много лъжат!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние на изборите ще се освободим от наглото присъствие на сидерастите.
14
3
 
19
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Поредното дези. Славянск не е бастион на революцията, а само един град в Донецка област. просто е на удобно място и неговото вземане е важно за хунтата.Иначе говорим за Донецка Република.Съобщението за Святогорск си е чиста проба информационна война.Интересно но преди няколко часа руснаците оповестиха за стачка на миньорите в Кривой Рог.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тимошенко ,газовата принцесса , сегашен кандидат за президент на украина да ги изгори с атомно оръжие ха ха
12
30
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Мъжка постъпка от страна на украинския премиер би било да изгони от страната руснаците, които подкопават нейната стабилност, а те са 4-5 милиона. Щом искат в русия прав им път, да си вземат нещата и бегом към москва, да им увеличават пенсиите с 20$ на месец. Навремето как нищожеството тодор живков изгони 500 хил. българи в Турция, защото не искаха да си сменят името...
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хунтата в киев си приписва подвизи който де факто не са реализирани защото такова нещо не се е случвало ха ха ,часовника върви края им идва !
10
2
 
30
 
! Отговори
Рублаждия Българин преди 10 години
Нашите медии са "независими" и затова преписват "Роитерс" "CCN" и "euronews" единствено ЦИОНИСТКАТА гледна точка....По времето на комунизма имам чувството, че информацията е била по обективна....Комунизма е производно на ЦИОНИЗМА както демокрацията и всичко е със цел НОВ СВЕТОВЕН еврейски РЕД !!!! Единствено Русия и държавите от "Брикс" могат да спрат ДЕСЕТТЕ ЕВРЕЙСКИ ФАМИЛИИ който се опитват от векове да поробят света !!!!!
9
10
 
4
 
! Отговори
vnimanie преди 10 години
Durjavata e Ukraina , kakvo da gi pravqt.Ako tova stane v Rusia ,shte gi izbiqt do 9-to kolqno . Kato ne im otturva SUMKI ,VOKZAL I ROSHA.
8
2
 
9
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До 6,Работата е по сложна датата клони към 09/05/45. Пита се само коя ще е столицата?!?!
7
2
 
30
 
! Отговори
Западна Идилия преди 10 години
"Град Святогорск е освободен от сепаратистите, обявиха от Киев"Сепаратистите от Киев не се броят. Те са независими демократи подкрепяни от миротворци.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo na teia ruski solgeri, zadyrzali zurnalist :)