Киев публикува записи за ролята на руски агенти в убийството на Рибак

Записите са на подслушани телефонни разговори
25 апр 2014 16:18, Елка Василева
51
Киев публикува записи за ролята на руски агенти в убийството на Рибак
Володомир Рибак /ляво/. Снимка: Reuters

Украинските спецслужби публикуваха записа на подслушан телефонен разговор, който според тях показва как проруски бунтовнически лидер се съгласява да бъде изхвърлено тялото на местен общински съветник, чието убийство предизвика офанзивата на силите за сигурност в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

"Слава, моля те, изхвърли този труп. Той лежи тук и вони", казва мъж, когото украинската служба за сигурност (СБУ) идентифицира като руски агент. Според СБУ той разговаря с Вячеслав Пономарьов, самообявил се за кмет на Славянск - военната крепост на бунтовниците в Донецка област.

Още по темата
"Тялото ли? Да, тъкмо приключвам с журналистите и ще се погрижа за него, отговаря идентифицираният като Пономарьов. Ще видя къде ще заровим тази "голяма уста".

Ройтерс добавя, че Пономарьов не е могъл да бъде открит за коментар. Гласът в записа прилича на неговия, но няма нищо в репликите, което да насочва, че става дума за убития политик - Володимир Рибак. Съветникът от партията на украинския премиер беше отвлечен миналата седмица, а обезобразеното му тяло бе открито в река край Славянск.

В друг аудиозапис, разпространен от СБУ, се чува мъж, за когото се твърди, че е друг руски агент и който на явен московски жаргон нарежда на свой подчинен в съседния град Горловка да залови съветника "Рибак", след като "ни писна от него" в общината.

Миналия четвъртък Рибак попадна в обкръжение от враждебна тълпа, сред която имаше и маскиран мъж в камуфлажно облекло, след като се опита да свали знаме на сепаратистите в Горловка, където бе съветник. Този инцидент беше записан на видео. След това следите му се изгубиха.

Рибак, чиято смърт бе наречена от временния президент Олександър Турчинов "убийство на един украински патриот", бе погребан в Горловка вчера, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
3
 
! Отговори
Исти преди 10 години
А ако ги нямаше руснаците,днес в източна Европа щяха да живеят поне 100 милиона българи!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те в Украйна властите викат "залавяне на агенти" на "пускане на смешни колажи" :D
15
1
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 10 години
А ако ги нямаше американските, нямаше да има нито един убит!
14
2
 
11
 
! Отговори
/ преди 10 години
По повод непрекъснатите лъжи на Киев ,че "руски агенти"били това и онова,господин Лавров отричайки лъжите ка Киевските терористи свалили конституционното правителство,когато бе уговорено да се проведат избори,е отвърнал лаконично"Руски агенти заловени в Украйна?Покажете ги"rt
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ги нямаше московските агенти в Украйа...много украинци щяха още да са живи
12
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Американците могат да ти публикуват телефонен разговор какъвто и между когото си поискаш. Спецове са по всички манипулативни инсинуации. На времето изфабрикуваха ядрено и химическо отъжие на Садам, а се оказаха голи и боси цялята армия...??!!1
11
0
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 10 години
Те всички разбират, но на някои им се плаща да не разбират!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама как си личи че е злополучен фотошоп. Хайде стига глупости, вече и телефоните еднодневки снимат по-добре. Да не говорим, че над главата си личи как е изрязано и замазано некадърно. Те САЩ вече пуснаха и те едни очевидни фалшификати - чак ми е забавно да ги гледам колко са отчаяни, Путин ги хваща издънка след издънка, а те само могат да си измислят, снимки на части от миналата година, фалшиви снимки на агенти, фалшиви телефонни разговори на умрели отдавна хора и т.н. Смешно и Жалко :)
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И бабите в село Дивотино разбраха, че размириците в Украйна са дело на добре обучени руски диверсанти. Нека да си припомним как в Харков руските войници окупираха операта вместо кметството.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опасявам се че Обама ще свърши като Хитлер. Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние като вземем пък и започнем да вярваме...
6
15
 
1
 
! Отговори
преценкa! преди 10 години
Сaмо зa две седмици укрaинскaтa aрмия и сили зa сигурност бяхa вдигнaти нa крaк с aмерикaнскa експертнa помощ! Техните действия сa видимо aдеквaтни и осъществени е необходимaтa дозa сaмочувствие, сегa зa путин вече е невъзможно дa нaхлуе кaто в Крим, Укрaйнa се изпрaвя и покaзвa решимост зa борбa с окупaторa от москвa!
5
17
 
2
 
! Отговори
вергил преди 10 години
о много червени *** не познават какви са украйнците през ден ще има терористични акци ще видим тая година колко руснаци ще смеят да отидат на море в крим с децата си
4
4
 
18
 
! Отговори
Житан преди 10 години
Ако на Киев такова му е разузнаването,просто не виждам кой ще му се върже ! То бива,бива инфантилщина,ама тия са черешката на тортата !
3
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог дa го прости и мир нa прaхa му, руснaците сa ***, всички знaем кaк действaт и лъжaт!
2
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците били ползвали "радиовръзка с криптирани честоти", което се разшифрова за 5 години с компютър правец82.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ги нямаше американските и европейски пари за майдана,ако ги нямаше американските и европейски политически совалки до Киев,ако ги нямаше продажните украински политици,много украинци щяха да са живи.