Македонската опозиция не признава резултатите от изборите

Избирателната активност е била малко над 53%
Обновена: 27 апр 2014 21:43 | 27 апр 2014 21:38, Камелия Цветанова
7
Македонската опозиция не признава резултатите от изборите
Снимка: Ройтерс

Гласуването на предсрочни парламентарни избори и на втория тур на президентските избори в Македония завърши без сериозни инциденти, съобщи ДПА.

Според избирателната комисия избирателната активност е била малко над 53 процента.

Имаше информация за известни нередности. Неправителствената организация СИВИЛ съобщи, че е имало хора, които гласуват на групи, а политически партии организирали превоза на избиратели до изборните секции.

Македонската опозиция няма да признае резултати от изборите, заяви водачът на основната позиционна партия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) след края на гласуването.

"Минути след затварянето на изборните бюра съм тук да обявя, че СДСМ и опозиционната ни коалиция няма да признае изборния процес, нито президентските или парламентарните избори", каза пред журналисти председателят на формацията Зоран Заев.

Той обвини управляващите консерватори "в злоупотреба с цялата държавна система".

Проучванията и повечето анализатори прогнозират трети мандат за управляващата коалиция на премиера Никола Груевски и коалиционния им партньор - партията на етническите албанци Демократичен съюз за интеграция (ДСИ).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Аз тия не искам вече да се присъединяват към България. Само ще ни закопаят!"Ние българите сами сме ги предали.По руска заповед (на Сталин) започваме сами да създаваме тази държава. Български бежанци от Гърция са идвали в България, но са били препращани в новосъзданената Македония, за да може новата държава да се напълни с население.Една българска телевизия даже филми направи за това. Няма да и казвам името на телевизията за да не и правя реклама. Има документи които всеки може да види.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе то и в Крим изборите не бяха честни, ама има кой да ги признае. А даже и пенсии на хората раздават вече по-големи (от руска хазна допълват)
5
1
 
2
 
! Отговори
Мамун преди 10 години
Абе къв е тоя вентилатор нарисуван на урните?
4
0
 
0
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Ако за българите в Македония ще забраняват да се говори български език ? Ако ще вдигнат лозунг "Всички българи-на бесилката"? Какво се направите, братя- българи? Може би, и след това ще бъде тихо да пие ракия?
3
0
 
0
 
! Отговори
до №2 преди 10 години
избори 2 в 1, виж има 2 урни
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе аз ли нещо не схващам или вие нещо сте в грешка,тия избори не са ли за президентНякой ще ме светне ли
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз тия не искам вече да се присъединяват към България. Само ще ни закопаят!