Премиерска оставка в Южна Корея заради потъналия ферибот

Правилното решение е да поема отговорността, обяви Чхун Хон Вон
Обновена: 27 апр 2014 07:59 | 27 апр 2014 07:55, Красимир Ангелов
17
Премиерска оставка в Южна Корея заради потъналия ферибот
Южнокорейският премиер Чхун Хон Вон подаде оставка. Снимка: Reuters

Южнокорейският премиер Чхун Хон Вон подаде оставка заради реакцията на правителството след трагедията с потъналия на 16 април ферибот с ученици, предаде Ройтерс.

"Да запазя поста си би било прекалено голяма тежест за администрацията", заяви мрачният Чхун по време на кратка извънредна пресконференция.

Още по темата

"Правилното решение за мен е да поема отговорността и да подам оставка", цитира ИТАР-ТАСС южнокорейският премиер.

Чхун беше освиркан и замерен с бутилка с вода, когато посети опечалените роднини в деня след катастрофата. Хората бяха разгневени от бавните действия на властите след трагедията и честите промени в информацията, съобщавана от правителството.

В един момент местен чиновник съобщи, че всички са спасени. В крайна сметка обаче над 300 души, повечето от тях ученици и учители, са загинали или са изчезнали и се смятат за мъртви.

На децата е било казано да останат по кабините, където очаквали други разпореждания. Към този момент е потвърдена смъртта на 187 души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Нерегулирай преди 10 години
Добротата ще спаси света
8
1
 
7
 
! Отговори
Alex1956 преди 10 години
Това е политическо достойнство.Колкото е далече Южна Корея от България,толкова е далечно подобно поведение на някои наши политици.Явно смятат,че хората,които цяла година стоят под прозорците и искат оставката на правителството са тотални ***,неспособни да вникнат и разберат историческата им мисия да върнат България на товарищ Путин.Тъй като в момента не е възможно политически-ех,мечти-то икономическото обвързване е наложително.Такива политици не подават оставки при никакви обстоятелства.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отговорника за екскурзията се обеси 8 часа след като беше спасен от кораба, а сега последва оставка на най-високо ниво в държавата... тея трябва да дойдат у нас да видят какво е монархия и родословно наследство на постове и позиции по време на демоНкрация! МИтничарите па няма да ги коментирам, там бързаш да направиш дете, че да те наследи на хранилката!
6
0
 
7
 
! Отговори
sud преди 10 години
respekt!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето това трябва да е пример! Браво на този политик. Нашите главочи нямат и капка достойнство. Искам този кореец да ни е премиер.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, достойна постъпка!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1, катастрофата е станала поради човешка грешка, а човешката грешка е станала поради лоша регулация!
2
0
 
21
 
! Отговори
Плевен преди 10 години
Да им имаме управляващите . Това се казват достойни и отговорни хора . А нашите са толкова нагли и безскрупулни че всеки път като видя на екрана лице на управляващите в момента , ми идва да счупя телевизора . Няма спасение от тази долна комунистическа пасмина .
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще ги стигнем?!?Никаква вина няма човека за потъването на ферибота, но подава оставка...