Новозеландец оцеля след три часа в бурно море

SOS в пясъка го спаси от смърт
12 май 2014 09:03, Александър Попов
14
Новозеландец оцеля след три часа в бурно море
Снимка: Reuters

Сигнал за бедствие SOS, нарисуван в пясъка, спаси живота на новозеландец, отнесен от голяма вълна от борда на яхта, предаде ДПА.

Тод Въркоу уринирал от борда на яхта, докато останалите двама членове на екипажа на плавателния съд спели под палубата. Яхтата, която била оставена на автопилот, продължила с голяма скорост напред и Въркоу бил принуден да плува 3 часа за живота си при бурно море и гръмотевична буря.

Най-големият му страх обаче бил да не се появят акули.

"Не спирах да си казвам: Не се предавай! Не бих казал, че съм най-добрият плувец. В определени моменти не мислех, че ще успея. Просто продължих да давам напред, за да се добера до сушата. Беше си въпрос на чиста воля", разказа оцелелият.

Мъжът успял да достигне скалист остров, но след това преценил, че трябва да се добере до същинското крайбрежие на Нова Зеландия. Въркоу влязъл отново във водата и доплувал финалните 400 метра до залива Кайтуна, в най-северната част на Северния остров.

Мъжът видял спасителен хеликоптер да кръжи над главата му. Тогава нарисувал сигнал за бедствие в пясъка. Пилотът на хеликоптера тъкмо се готвел да приземи машината, за да може членовете на екипажа да се подготвят да продължат издирването в мрака, когато те забелязали как мъж отчаяно маха с ръце до нарисувания от него призив за помощ.

Въркоу, който бил получил хипотермия, бил качен на вертолета и откаран в най-северния новозеландския град, Уангарей, за да си вземе горещ душ, пише БТА.

"За мен беше облекчение да ги видя. Не искам да правя отново това", каза в заключение спасеният мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: нова зеландияоцелял
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
nedoumyava6t преди 10 години
Po-negramotno napisana statiya ne sam 4ela...:-/
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Представям си ако го е напънало та да са е ... в морето със сигурност е щял да привлече акули и *** на секундата в която падне в морето.Логично!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво !!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не съм виждала по-лоша статияпреводача от гугъл не прави хубави преводи
6
1
 
9
 
! Отговори
Читател преди 10 години
Г-н Попов, моля обърнете внимание на началото на историята си. Доста странно, но както си пикаел човека и в следващия момент яхтата продължила с голяма скорост... Нещо ми се струва че липсва в така представеното обяснение....вероятно падането.
5
1
 
14
 
! Отговори
АКЪЛ преди 10 години
Стойте си на сухо, стига с тия яхти! Акъл!!!Караш ски - чупиш крак. Логично.Ходиш зиме на планина - губиш се и замръзваш. Логично.Храниш улични *** - събира се глутница, лае и хапе. Прелест!Гласуваш за Сергей или за Дудук - идва Володя от Москва.
4
1
 
4
 
! Отговори
Поука преди 10 години
Никога не пикай срещу вятъра.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOVA E KASMET.
2
1
 
19
 
! Отговори
Тайс преди 10 години
3 часа в бурно море - кофти тръпка.
1
2
 
37
 
! Отговори
Tisse преди 10 години
Pikai v toaletnata, ne v moreto!