Кръвопролитни сражения край Славянск и Краматорск

Атака на украинските сили отблъсната от сепаратистите
14 май 2014 14:37, Елка Василева
147
Кръвопролитни сражения край Славянск и Краматорск
Снимка: Reuters

Нови стълкновения между проруските сепаратисти и украинските сили имаше през изминалата нощ в Славянск и Краматорск, съобщи "народният кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов, цитиран от Интерфакс.

"Враговете ни атакуваха към 1 ч. след полунощ, но ние отблъснахме атаката", каза той. По негови данни в престрелка са били убити осем украински военни, а седем са били ранени.

Сепаратистите твърдят, че са унищожили и няколко бронирани машини. Според Пономарьов загуби има и сред сепаратистите, но той не посочи конкретна цифра.

Той отбеляза също, че тази сутрин обстановката и в двата града е спокойна. От украинското правителство няма потвърждение на твърденията на Пономарьов, предаде ДПА.

Интерфакс съобщи за сблъсъци и край село Октябърское, на 20 км от Краматорск. Според съобщение на украинското военно министерство около обед украински десантчици, които пренасяли вода и продукти, попаднали в засада. В завързалата се престрелка загинали седем военни, а девет били ранени. Десантчиците загубили един БТР и един товарен автомобил с минометна установка.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAKVA E TAZI ARMIA. na ykraina samo zagybi tarbi ,xelekopteri ,bronuotransportiori,i v ziva sila,4e az mislex 4e po slaba armia ot nashta nema no gresha ,to nashti lovdzi ako yditat mai podobre shte vouvat,radvam se 4e ne samo texnikata i urazieto e nai vaznoto no i boinia dyx (a balgarskia dyx ,kolkoto i da ne iskam triabva da priznia e posilen ot dosta narodi v evropa.
109
0
 
0
 
! Отговори
МП42 преди 9 години
Спец. Не се прави така.При такива операции обикновенно се ползват основно пушкалата на другата страна вид тип и калибър за да може да се ползват местните складове или пък ГРУ им е осигурило много добра логистика както при случай на открита война.Относно коментара ти за 0.11мм също не си прав щото в Иж ще ти го нарпавят каквото поръчаш с цев 5.54 5.56 или 7.62 с различните му винтови линии НАТО стандарт,Африка стандарт или дори Сауди стандарт.Майдановците имат но не това на снимката.
108
0
 
0
 
! Отговори
Спец преди 9 години
До МП42Машиненпистоле, не е така - видях снимки на този модел в ръцете на украински боец от тези, които нападнаха Славянск (не помня, може и Краматорск). Но не мога да се не се възхитя на окомера ти - даже на снимката различаваш 0.11 мм (разликата между калибър 5.45 и 5.56)! Оръжеен гений!
107
0
 
2
 
! Отговори
Янко преди 9 години
До Анонимен 129Колега, думата "сепаратисти" се използва главно от Елочка Людоедката - една от нейните 30 думи. Жалко, няма да ме разбере, не е чела Илф и Петров. Това е нейна фирмена дума, по-скоро кодова - плащат й, кокато я употреби. Казваш му на момичето, че това е слугинско поведение, ама не!
106
0
 
0
 
! Отговори
тимофеи преди 9 години
До МП42ми поръ4ал си го е по е интернет кво толкус?
105
0
 
3
 
! Отговори
тимофеи преди 9 години
До ффако си на мястото мястото на ПУТИН какво ще направиш ? докато трепят сънародниците ти ще организираш геи парад ли?
104
0
 
6
 
! Отговори
timofei преди 9 години
До Всилiиде на4алото на велика русия!наи великата с ресурси сплотен народ и въоръжена до зъби а и маи много кадърен президент !маи ги о4аква едно не толкова лошо бъдеще а и в наи високия пик на световната криза русия се издължи предсро4но със заемите е кво по добро от това?
103
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете да използвате названието "сепаратисти", защото и децата ще ви се смеят... най-меко казано
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВсилМайорски ...говореше цели три месеца Путин "не се мешайте в Украина, Украйна сама да решава.." от ноември до февруари ...все им говореше човека ама то това Американеца като не разбира от дума ....а сега го яжте ! Който нож вади от нож умира Вкраха Американците агитатори и екстремисти пък после се чудят що и русия го направи ....ама те явно не са знаели че руснаците са имали такива ....
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВсилТака направиха и американците ...но за Разлика от Руснаците те започнаха тази игра ...а сега се сърдят че русия ги надцака
100
21
 
4
 
! Отговори
Всил преди 10 години
Ясно е, че Русия вкарва специални части които се представят за народа в украйна. Така направиха с Крим, така направиха и с Приднестровието, Абхазия, Осетия. Под дулата на оръжията с колосални измами после правят "избори". Руски *** иде и за вас коледа :)
99
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАко руската армия е там , тя щеше да е вече в Киев и Лвов,!Покрай украинските граници бяха разположени три от най- елитните руски дивизии- тулската, таманската и кантемировската Въпроса щеше да е не дали , а кога точно до 4 часа ще са в Киев и Лвов.
98
8
 
3
 
! Отговори
МП42 преди 10 години
На снимката е боец с АК103.Интересното е че в Украина го нямат на склад.Те като в Бг са си със старите АК47.Има го само в руските складове,а и се произвежда за сега само от Иж.Значи някой там е паправил пачка от това!
97
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонименнато е терористична структура, която е много храбра,- ако срещу себе си има човек, въоръжен до зъби с бръснарско ножче, може да изпрати механизирана дивизия срещу него- и ако успее да го победи- една година да празнува победата си
96
7
 
2
 
! Отговори
до 121 преди 10 години
Браво пич най добрия коментар който съм чел до момента
95
16
 
7
 
! Отговори
1 Българин преди 10 години
Жал ми е за нашите фашисти (исках да кажа комунисти-а може би и социалисти, но те са еднакви). *** на Москва са се тролизирали да пишат простотии и забравиха кой ни управлява около 20 г. от прословутият ни преход от недоразвит (недоносен) социализъм, към див варварски социал-анархизъм. Забравиха Жан Виденов, забравиха царя (един от най-канцерогенните лечители на народа ни), забравиха как правителството на тройната коалиция (на серГейчо) ограби народа и подписа маса заробващи договори.
94
13
 
7
 
! Отговори
фф преди 10 години
Е кои според вас са проруските сепаратисти които могат толкова добре да отбиват атаките на редовни Рмейски части? Точно така това са си Руски агенти и военни
93
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва и трупали боен опит в Сирия, реват и се оплакват: Бият ни-и2. Лидерът на Десния сектор Д. Ярош (човека на Тимошенко) е поискал баш-демократите от Ал,Кайда в Чечения, на Доку Умаров да започнат атентати в Русия! И какво изплува- След Афганистан, Африка и Сирия украинските фашисти, ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отборУкраинци, така става, като оставихте хиляда дрогирани *** да ви решават съдбата. - Дано по-бързо САМИ натирите фашистите-превратаджии..
92
3
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Защо сега НАТО не удари Киев след като хунтата изпрати военни да унищожават хора искащи отделянето от Украйна както преди удариха Сърбия-Белград затова, че нападаха Косово, Хърватска и други които искаха независимост защитени от НАТО а тук защитават киевската хунта а обвиняват народа искащ свобода и независимост ? За мен НАТО е престъпна организация !
91
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майдан стоял за власть, Донбасс стоит за жизнь.