Путин върна войските от границата с Украйна в базите им

"Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани"
19 май 2014 12:45, Елка Василева
350
Путин върна войските от границата с Украйна в базите им
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин разпореди войските, участвали в учения близо до границата с Украйна (в Ростовска, Белгородска и Брянска област), да се завърнат в базите си, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

Заповедта предвижда тези части да продължат бойната си подготовка на полигоните край съответните бази.

Президентът на Русия "приветства първите контакти между Киев и привържениците на федерализацията с оглед установяване на пряк диалог, в който да участват всички заинтересовани страни", се казва в съобщението.

Още по темата

Русия приканва незабавно да бъдат спрени "наказателната операция" и насилствените действия, да бъдат изтеглени войските и всички натрупани проблеми да се решават единствено по мирен начин, посочва пресслужбата.

Във връзка с продължаващата "наказателна операция" в Украйна напрежението в тази страна нараства, констатира Кремъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ситуацията в Украйна бе обсъдена на оперативно съвещание с членовете на руския Съвет за сигурност, проведено днес от президента Владимир Путин в Сочи преди отпътуването му за Китай, уточни говорителят му Дмитрий Песков. Обсъдени са били и други актуални международни проблеми от дневния ред на преговорите, предстоящи в Шанхай.

Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани в страната, отбеляза Путин преди посещението си в интервю за китайски медии, пише БТА. С Китай "сме на общо мнение, че е недопустимо да се преразглеждат резултатите от Втората световна война", заяви руският лидер. "Последиците ще са крайно опасни; показват го днешните трагични събития в Украйна", каза той.

"Естествено ще се противопоставяме и занапред на опитите за фалшифициране на историята, за героизация на фашистите и техните помагачи, очерняне паметта и доброто име на героите освободители", увери руският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
254, аз имам много смешна приказка за Мечкатаpolitikus.ru/articles/19423-politicheskaya-skazka.html
222
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ясен. Имаш ли представа какво е "Ясень" или само така си дрънкаш.
221
3
 
4
 
! Отговори
шопето преди 10 години
Тя и една френска кралица смятала народа за неонацисти, разбунтували се просто от скука и преяждане. И им казала да ядат пасти, като нямат хляб. После всички знаем какво се случило. Та и Путин пее същата песен, май е чел история само на кагебето и си е пазарувал от корекома.
220
5
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Санкциите май си свършиха работата, Путин го вадеше голям, ама като му секнаха милиардите и запя друга песен, добре че не се стигна до военен конфликт, че НАТО щяха да минат през Русия за 2 дни
219
4
 
3
 
! Отговори
Rusiq umrq преди 10 години
Nato ako reshi da pradne shte izrine cqla Rusia. Budjet na NATO - 1 TRILION na Rusiq 10 da ne i 20 pati po-malak *** basi tupite ladi, cqlata Rusiq trqbva da izteglqt ako qdosat NATO!!!
218
0
 
1
 
! Отговори
до 261 преди 10 години
От индустриализираните държави единствено Русия с 627 затворника на 100,000 души се доближава до показателите на САЩ.
217
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
257 Румбо ти на Путиновата статистика ли вярваш или на очите си , та около мен в Драгалевци се напълни с руснаци през последните 6 години след краха на Уолстрийт и бягтсвото на англичаните от България . Това е защото България е члена на ЕС , хубава страна , топла страна за това и идват
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Затворниците в САЩ са 2 милиона и малко, но в Русия са 1.5 милиона, само че САЩ са 320 милиона, а Русия са 140 реално и доста по малко между 90 и 95 милиона, но ако трябва за вярвяме на руската статистика са 140 милиона. "---------Не, грешни са ти данните. Америка е на първо място по затворници на глава от населението (incarceration rate)Америка е на първо място със 716 на 100хил. Русия е на 8мо място с 484, Китай на 124 със 120.
215
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте спорили1. САЩ не може МАТЕМАТИЧЕСКИ да си върне дълга какъвто и да е той външен и/или вътрешен. 2. Русия е оцеляла в изолация 70 години при комунистите ще оцеле докато САЩ окончателно Фалира.3. Китай за да не фалира със САЩ развива собствения си пазар4. Само ЕС се правим че не съществува проблема САЩ и че не сме тръгнали по стъпките му.----------------243 Боби Щатите са изпадали в далеч по тежка ситуация с дългаА Русия не мога да я мисля в изолоция слава богу сме навън
214
2
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯНапиши население на Русия и ще останеш изненадан!Статистиката е много интересна-ако от 1990 до 2000 населението спада с до 900 000 на година,то след 2001(времето на Путин) тоя спад намалява с по 100 000 на година и 2012 излизат на нула.За 2013 има ръст от 22 000(не е много,но е нещо)Очевидно емиграцията силно е намаляла,има вяра в бъдещето!А какво да кажем за България,след 7г в ЕС и 10г в НАТО се топим по-бързо от всякога!А ако извадим от картинката ***-става страшно!
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"234 а ми кажи къде са Катар , Кувейт , Люксембург , Норвегия имаш ли поне малко мозък за да вденеш какво ти пиша "Въпроса си задай на безмозъчните ЦРУ, Световната Банка и МВФ които са правили тая класация - може да им предложиш да ги научиш, явно нищо не могат да вденат отиди да им обясниш отворко.-----------------------246 Безмозъчния си ти защото си намяш и най бегла представя от отделните показатели
212
2
 
0
 
! Отговори
до 253 преди 10 години
Затворниците в САЩ са 2 милиона и малко, но в Русия са 1.5 милиона, само че САЩ са 320 милиона, а Русия са 140 реално и доста по малко между 90 и 95 милиона, но ако трябва за вярвяме на руската статистика са 140 милиона.
211
2
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
И кой бяга в САЩ. Защо Путин настоява за отпадане на визите за Руснаците - за да му избяга целия народ в САЩ?КОЛКО РУСНАЦИ ЖИВЕЯТ В САЩ И КОЛКО АМЕРИКАНЦИ ЖИВЕЯТ В РУСИЯ ?!А ПУТИН НАСТОЯВА ЗА ОТПАДАНЕ НА ВИЗИТЕ ПОНЕЖЕ Е СИГУРЕН ,ЧЕ ДОРИ И ДА НАСТОЯВА ВИЗИТЕ ПАК НЯМА ДА ОТПАДНАТ ! ПУТИН ПРОСТО СИМУЛИРА ЧЕ Е ДЕМОКРАТ !
210
3
 
5
 
! Отговори
до 234 преди 10 години
Не си прав байно, СССР оцеля защото имаше приятел преди 1941 год фашистка Германия и защото Запада му помагаше по време на войната и защото имаше вярни сателити след 1945 година като например България, Полша, ГДР, Чехословакия, Унгария и донякъде Румъния. Сега какво има. Пълна изолация в ООН, ако изключим разбира се великите сили Сирия и Зимбабве и Венецуела.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската армия въобще не е под контрола на Путин. :( Колко пъти обявява, че на границата с Украйна вече няма войска, колко пъти им нарежда да се изтеглят, ето, днес пак им е наредил, а уж преди 2 седмици се изтеглиха, а те стоят ли стоят и си правят оглушки за волята на държавния глава! Това президент ли е, или е лукова глава, че не го бръснат за слива? :(
208
3
 
1
 
! Отговори
БМ-30 преди 10 години
Боби, напълно съм съгласен с теб, но защо беше това дрънкане на танкови вериги, хората отвъд границата възприеха това като сигнал за помощ и сега си патят! Кадрите в нета са потресаващи - преди всичко са убити невъоръжени граждани в това число и жени! Неможе да противодействаш ефективно с един АК-74М и ПК срещу САУ и БМП и БТР ... да не говорим за застреляните и след това изгорени в проф. дом в Одеса ! Не му се получи сметката на В.В. както с Крим ... нещо не беше взето под внимание ..
207
1
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Погледнете снимката!Може ли някой на света да каже каква мисъл се върти в тая глава?А е сигурно,че има план!Изтеглянето на войските може да значи много и нищо.Да не ги е пратил зад Урал?Могат да влезнат в Украйна не за 2 часа а за 4-5,голяма ли е разликата?Те не бяха пратени да нападат,а да стресират киевските ***! Всъщност ако напада,най-добре е въздушен десант,при тая слаба ПВО.
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"234 а ми кажи къде са Катар , Кувейт , Люксембург , Норвегия имаш ли поне малко мозък за да вденеш какво ти пиша "Въпроса си задай на безмозъчните ЦРУ, Световната Банка и МВФ които са правили тая класация - може да им предложиш да ги научиш, явно нищо не могат да вденат отиди да им обясниш отворко.
205
1
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До БобиСтига сте спорили1. САЩ не може МАТЕМАТИЧЕСКИ да си върне дълга какъвто и да е той външен и/или вътрешен. 2. Русия е оцеляла в изолация 70 години при комунистите ще оцеле докато САЩ окончателно Фалира.Е ЗАЩО САМО РУСНАЦИ БЯГАТ В САЩ , А НИТО ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ НЕ Е ТРЪГНАЛ ДА ТЪРСИ ПРЕПИТАНИЕ В РУСИЯ ?! ТИ СТАТИСТИКИТЕ НЕ ГИ ГЛЕДАЙ , А ГЛЕДАЙ НАКЪДЕ ЕМИГРИРАТ ХОРАТА !!! НА ТУРСКИ ИМАМЕ ЕДНА ПОГОВОРКА - ПЧЕЛАТА ОТ МЕД НЕ БЯГА !!! АКО В РУСИЯ Е ПОНЕ МАЛКО ХУБАВО НИТО ЕДИН РУСНАК НЯМА ДА БЯГА ОТ РУСИЯ
204
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. US2. Китай3. Индия4. Япония5. Германия6. Русия7. Бразилия----------------234 а ми кажи къде са Катар , Кувейт , Люксембург , Норвегия имаш ли поне малко мозък за да вденеш какво ти пиша