Стрелба, взривове в Краматорск и Славянск през нощта

Киев съобщи за заловени въоръжени бойци на проруската съпротива
Обновена: 19 май 2014 12:07 | 19 май 2014 12:07, Елка Василева
90
Стрелба, взривове в Краматорск и Славянск през нощта
Снимка: Reuters

Стрелба и взривове се чуваха в източноукраинските градове Краматорск и Славянск през изминалата нощ, предаде украинската служба на Би Би Си. Украинското министерство на отбраната съобщи за заловени въоръжени бойци на проруската съпротива.

"Терористите подложиха на артилерийски обстрел позициите на украинските войски на хълма Карачун край Славянск", заяви шефът на групировката "Информационна съпротива" Дмитрий Тимчук, цитиран от Би Би Си. Във военното министерство в Киев казаха, че проверяват тази информация.

Още по темата
Жители на Славянск и Краматорск съобщават в социалните мрежи, че вчера вечерта в града са водени продължителни боеве, че е имало спирания на газа, тока и водата в двата града.

Военното министерство заяви, че в хода на антитерористичната операция вчера военните са задържали "терористи, които възнамерявали" да обстрелват военното летище на Краматорск от преносим зенитно-ракетен комплекс. Според военните двама от задържаните казали, че са журналисти от един от руските телевизионни канали.

Ръководството на канала "Lifenews" обяви в неделя, че двама негови сътрудници са изчезнали. Руският външен министър Сергей Лавров се свързал с председателя на ОССЕ - швейцарския президент Дидие Буркхалтер, и го призовал спешно да използва всички възможности за незабавно освобождаване на руските журналисти, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво казва другата страна: Ополченцы Краматорска взяли в плен чернокожего американского наемника. Об этом в опубликованном в соцсетях видеоинтервью объявил кубанский казак Александр Можаев, более известный как Бабай.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашагите заподскачаха от радост с обичайните си призиви за смърт и леене на кръв.
9
4
 
14
 
! Отговори
изроди преди 10 години
мръсни гадни нацисти-годни само да избиват жени и деца..***!!!
8
4
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До до 8 neni4a Боооже,това заловените ли журналисти ти казаха а ,умнико? Въобще информацията дето я дава Киев е толкова заблуждаваща ,че няма накъде. И ти трябва да си толкова *** ,че да й вярваш на 100%
7
16
 
5
 
! Отговори
до 8 neni4a преди 10 години
И къде са заловени двамата журналисти? На летището в Краматорск заедно с още 4-*** диверсанти с ПЗРК за сваляне на летящи цели. "Журналистите" трябвало да предават на живо по Lifenews в Русия как "украинската съпротива" сваля вражески украински хеликоптери.
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Киев съобщи за заловени въоръжени бойци на проруската съпротива, с руски тескерета в джобовете.
5
5
 
24
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Заловени са двама репортери в Краматорск. Ама от днес.бг(НПО) не са писали,това ,а че са се представяли за такива Също не са писали,че наци гвардията е атакувала Краматорск ,ама са се о*рали за пореден път Също не е добавено,че тая нощ пак са яли бахура нацигвардеиците ,като са ги обстрелвали Нито пък за разтреляните новобранци,дето не искали да стрелят по невъоръжени Всичко това много добре се пропуска или преиначава. Ама какво да се очаква от медия на хранилка на западно НПО
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВескоЗа да можем да викаме после по форумите "долу" или "да живей".
3
0
 
5
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Абе всъщност за кво се гърмят тея?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Начи информацията е от "информационните воини"... Със същия успех и аз мога да публикувам подобна информация.
1
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избивайте проруските терористи!Свобода за Украйна!