25-години затвор за американец, пратил на Обама писмо с отрова

Джеймс Дътчке призна вината си през януари
20 май 2014 07:53, Красимир Ангелов
17
25-години затвор за американец, пратил на Обама писмо с отрова
Джеймс Дътчке. Снимка: Reuters

Жител на американския щат Мисисипи беше осъден на 25 години затвор, след като се призна за виновен в изпращането на писма със смъртоносната отрова рицин до президента Барак Обама, сенатора Роджър Уикър и съдийката от Мисисипи Сади Холанд, предаде Франс прес.

41-годишният Джеймс Евърет Дътчке, преподавател по бойни изкуства, призна вината си през януари.

Още по темата


Трите писма, съдържащи рицин, бяха открити, преди да стигнат до адресатите си. Новината за тях малко след атентата на маратона в Бостън предизвика силни вълнения в САЩ.

Джеймс Евърет Дътчке беше заплашен с доживотен затвор, но в крайна сметка получи 25 години лишаване от свобода.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Престарали се пак преди 9 години
Там законодателството е безпощадно. Дори към най-известните!Ето защо унищожиха Майкъл Джаксън заради непотвърдени обвинения и лъжи! Накрая беше оправдан, но със съсипано здраве и психика....Ако беше българин, все още щеше да се радва на живота! Но пък на България сега й трябва тъкмо американско правораздаване!
10
1
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
А в края на писмото какво е имало? Залепено парче банан ли? Че *** като го види да го изяде и барабар с него и рицина! Кое ли е наред в САЩ? Но това че не е станало е добра новина все пак. САЩ имат нужда от толкова *** президент.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно от къде е взел рицина. До колкото ми е известно не е лесно да се извлече, а не би трябвало да се продава...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе опит за убийство си е, особено като се има предвид към кого са били адресирани ... Нищо чудно да ги беше обелил и нагънал като зрял банан :)
7
3
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
А какво си мислиш, че щеше да стане ако беше Русия? Същото. Това не е просто писмо, това е отрова. Надявам се да осъзнаваш сериозността на това деяние. Представи си ти да получиш такова писмо и детето ти да го отвори и да налапа веднага съдържанието и да починте на място. Какво правим после, а? Седим във форума и говорим за демокрация? Извади си галвата от задните части и я задействай. Това е опит за убийство и се наказва подобаващо. Не като в България да убиеш дете на пешеходна пътека и нищо!!!
6
2
 
7
 
! Отговори
LVPVSEST преди 9 години
Нямат ли в Хамерика " Хелзинкски комитет " и " Отровено общество" та са наказали толкова жестоко човечеца ? Ама там Шорош , Ротшилд и Рокафелер не смеят да се надигат ...
5
9
 
14
 
! Отговори
chjon преди 9 години
Явно и американците не са очарованисъщо като нас от президента си.
4
5
 
12
 
! Отговори
шопето до ха ха ха преди 9 години
Ами емигрирай на изток, пък ние си имаме достатъчно акъл. Тук сума хора убиха, самоубиха, самозапалиха, и нищо. Ще съдят дядо Петко, който си бранел майката и дома.
3
16
 
16
 
! Отговори
Американеца преди 9 години
Браво на САЩ, това се казва правосъдие, както някой по-долу е написал в БГ да получиш такав присъда трябва да направиш тройно убийство. А иначе това си е опит за убийство, каква присъда трябва да се даде според вас? 3 години условно ли? А не се притеснявайте, не съм чул някой да емигрира в Китай, където годишно се изпълняват 4000 съмнителни смъртни присъди и където не можеш да видиш небето и слънцето от смог. Или в Русия, където всеки 3ти е наркоман и всеки 2ри тежък алкохолик.
2
7
 
28
 
! Отговори
Владимир Путин: преди 9 години
Спокойно, молодец ! Скоро ще забием руското знаме на Белия дом, а теб ще направим герой !
1
10
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
САЩ е най-несвободната и недемократична държава в света ! Разбира се, този интелигентен човек е знаел, че няма да убие Обама. Пишсмата му са били по-скоро сигнал и форма на протест срещу политиката, която води кениеца въпреки, че преди изборите обещаваше друго.Това са 25 години затвор за писма !!!Идете в САЩ ! Радвайте се на "демокрацията" им ! :)Скоро да се бяга на Изток май ще бъде по-демократично и прогресивно от това да се заминава на Запад.Факт !