Гневни французи пребиха ромче в Париж заради кражба

16-годишното момче е в кома след нанесения побой
Обновена: 17 юни 2014 14:11 | 17 юни 2014 07:53, Красимир Ангелов
263
Гневни французи пребиха ромче в Париж заради кражба
Снимка: Reuters

Младеж от ромски произход се бори за живота си в парижка болница, след като бе пребит от гневни хора, които го обвинили, че е ограбил апартамент в общински блок, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

16-годишното момче, чиято народност не се споменава, било открито в безсъзнание в петък вечерта в предградието на френската столица Пиерфит-сюр-Сен. То било пребито от местни жители, които го обвинили за грабежа.

Младежът живеел заедно със семейството си в изоставена къща срещу въпросния блок. Той бил задържан на няколко пъти в последно време по подозрение в кражби.

Големи ромски лагери изникнаха в Пиерфит-сюр-Сен през изминалото десетилетие, посочва ДПА. Агенцията отбелязва, че враждебността срещу имигрантите от това малцинство във Франция нарасна рязко през последните години.

Някои активисти за борба с расизма обясняват тази тенденция с изказвания на политици, които заклеймяват ромите.

Според някои оценки във Франция живеят 20 000 представители на това малцинство, предимно от Румъния и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още по темата: Парижпобойроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така ли ги интегрират? сега трябва да им обясним колко са нетолерантни
147
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бой на убиване, само от това разбират, и тук трябват крути мерки, трябва армия и жандармерия периодично да правят акции и проверки в гетата. Вчера едно *** в предаването на Диков, каза от Австрия: "До 20 годиния, България ша е нашО"
146
1
 
19
 
! Отговори
XXL преди 9 години
16-годишното момче, чиято народност не се споменава....Колко повече да я кажат..НАРОДНОСТ *** МРЪСЕН !!
145
0
 
22
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Унас *** ги къткат за избори! За това им се дава всичко-ток, вода, соц. помощи и какво ли не! А за българския гражданин едно голямо НИЩО! Плащаме данъци, осигуровки, дрън дрън и кво получаваме ние? За нашите деца 2г майчинство, сума с която можеш само да се усмихнеш, плащаме ток по 200лв, щото всяка година се налага да го вдигнат с 15% заради ей тези от статията... България не е наша, а на ***! Ние ставаме чужденци в собствената ни родина!!!
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 156това е така но моля не бъркай римлянин с ром едните са от Рим а другите от прогоненото от индия индийско племе *** и са си обикновени ***
143
0
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
"16-годишното момче, чиято народност не се споменава..."Нали сами сте написали "народността" му - *** !!! Докога ще твърдят, че *** са "българи", "румънци" и какви ли още не?Иначе браво на французите - точно така трябва да се процедира с *** *** - при най-малкото провинение - бой без милост, при посегателство срещу човек - СМЪРТ !!!!
142
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За сравнение, докато нашите комунисти навремето създаваха гетата за нашите римляни с безплатен ток и вода и те се увеличаваха навсякъде, докато нашите комунисти ядоха и пиха по банкети, в същото време чешките комунисти в Чехия са издали заповед във всички болници в Чехия след раждане на второ дете римлянките да бъдат кастрирани и са ги кастрирали. Преди две години чешкия президент се извини за това на чешките римляни.
141
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ромчето се пие, *** се бие...
140
1
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Гледайте само как са оборудвани френските полицаи като, че отиват на война :D
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До идеяТочно така.Вместо да се дават 10 милиона за реклама на туризма,тези пари да се изхарчат/откраднат/за реклама на западните страни.За тяхната толерантност социална система и други благини.
138
0
 
12
 
! Отговори
до 156 преди 9 години
Какъв е смисъла да биеш или удряш римлянин? За съжаление в България повечето българи си мислят, че ако римляните се бият редовно за престъпленията които вършат и проблемите с тях ще се решат. Така беше и по Татово време. Само бой и нищо друго и резултата:римляните от бой стават по издръжливи и се умножават още повече. А проблемите се решават така. Премахване на всички незаконни къщи на римляните, премахване на детски и майчински и т.н помощи. Нито Т. Живков нито сега се прави нещо от рода.
137
0
 
6
 
! Отговори
ех преди 9 години
"ЕКОравновесие" ОП, що пък не и "СОЦИОравновесие" ОП... със същите методи за регулация.
136
0
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До БарозуТова е правилно което си го написал И съм с двете ръце за това , но с една забелжка ,че е ЖЕАЛТЕЛНО и е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и българите това да спазват , защото по мой наблюдения 50 -60 % ако не и 2/3 и от българите не го спазват и те това -за ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ !
135
0
 
27
 
! Отговори
Huko преди 9 години
ба, ромЧЕ.. на 16 те вече са женени с по 2 деца.. това не е дете, а е съвсем съзнателно действащ ***!
134
0
 
20
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Aми и тук трябва повечко бой и повечко затвор. Унищожиха селата, гори, природа, вилни зони, множат се като ***, вече дума не можеш да им кажеш. Ще ревете за Чочоулу, който вкарваше танковете в гетата, когато *** убие българин, ще ревете....
133
0
 
12
 
! Отговори
идея преди 9 години
Предлагам да се издадат наръчници за различните европейски държави, как и колко пари могат да се взимат месечно като помощи и да се направи кампания сред ромското население и да се субсидира държавата голяма част от транспорта. Аз бих дарил пари за това начинание.
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bili sa novo-francuzi (senegalci) .. te ne tarpqt kato belite ... *** da im se kachvat na glavata
131
0
 
10
 
! Отговори
.><. преди 9 години
@ 151 иска се наглост не по-малка от тази на хора , които живеят в чужди държави , а се бъркат във вътрешните работи на България , наричайки ни расисти и ръсещи акъл , а сега когато *** са при тях почват да ги пребиват или да ни ги изпращат със самолети в разрез с всякакви европейси закони. Бай *** си ти.
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
раждаемостта ще им се намали само като на уличните кучета с кастрация иначе за тях това е бизнес и помощи от държавата а *** и пирон се бият само по главата
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франция е прекрасна родина за нашето сиукс.Има място за всички.Да поработят още върху интеграцията и социалните помощи.Франсетата да се оглеждат за втора работа,че бай ман... е гладен.