Вратите на НАТО са отворени за нови членове

Предстоят разговори с Грузия и Черна гора
25 юни 2014 10:10,
29
Вратите на НАТО са отворени за нови членове
Снимка: Reuters

Вратите на НАТО остават отворени за нови членове и няма държава извън пакта с право на вето върху разширяването. Това заяви пред журналисти генералният секретар на пакта Андерс Фог Расмусен преди началото на днешната среща на външните министри от алианса в Брюксел, предаде БТА.

Той добави, че НАТО ще осигури допълнителна подкрепа на Грузия за сближаването й с пакта. Расмусен допълни, че предстоят интензивни разговори и с Черна гора. По неговите думи догодина предстои оценка дали към Тбилиси да бъде отправена покана за членство във военнополитическия съюз.

Политиката на отворените врати е исторически успех, тя донесе мир и сътрудничество в Европа, заяви Расмусен. По неговите думи тази политика е добра за присъединилите се към пакта страни и за самия алианс. Всяка държава, която се стреми към членство, ще бъде оценявана според заслугите. Ще продължим да подкрепяме желаещите "да преминат през вратата", добави генералният секретар. Той съобщи, че министрите днес ще обсъдят заплахите за сигурността в Източна Европа, Северна Африка, Близкия изток и готовността за отговор.

Агресията на Русия срещу Украйна доведе до прекратяване на практическото ни сътрудничество. Неприятно ми е да го кажа, но не виждаме Русия да се връща към изпълнение на международните си задължения, заяви Расмусен. Днес ще оценим и ще решим какво да правим нататък, добави той.

По неговите думи в украинската криза Русия е използвала нестандартни тактики, затова НАТО ще прецени как действа срещу новите видове заплахи. Расмусен отбеляза, че на заседанието ще бъде разгледан и въпросът за обособяването на доверителен фонд за Украйна в подкрепа на местните служби за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Най напред да възтановим Варшавския договор. После, след вътрешни размирици и граждански войни еврейските правителства на Источна Европа ще се заменят от национални, и ще видят в този договор единствена възможнос да се защитят от Запада. После, след референдума за отделяне от Англия, Шотландия ще се присъедини към нас, а тя ще е началото - ще дойде и Германия. Ще трябва да внимаваме само в едно - да не допуснем тези троянски коне гърция и турция, нека си стоят в ***.
17
1
 
10
 
! Отговори
морски преди 9 години
Колкото по-скоро България излезе от НАТО и ЕС толкова по-добре за страната ни.
16
1
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 9 години
Vreme e NATO da se razpadne i Evropa da suzdade svoy voenen sayuz.Kakvo e tova nato? Dokoga evropeiskite durzhavi shte budat podlogi na naglite severoamerikanci?
15
1
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
А нато ДА ИМА ДА КАЗВА НЕЩО ПО Ирак ,Афагнистан ,Сирия .... ?
14
1
 
13
 
! Отговори
калвача преди 9 години
..... никой да не си прави илюзия че може да постигне военно превъзходство над Русия. Ние никога няма да го допуснем това. Из речта на Путин пред руската Дума. Така че този да не мисли че плаши гаргите. Кога сте толкова ербап защо искате още членове, за пушечно месо ли.Вие богатите от запад никога няма да тръгнете да воювате. Винаги впрягате другите, а вие мажете филията.
13
1
 
15
 
! Отговори
Бирено шкембе преди 9 години
Вижте му първо името на Алианса. Мислите ли че "Северноатлантическия" съюз му пука за балканските субекти?
12
16
 
1
 
! Отговори
Гоп-стоп! преди 9 години
НАТО - до Владивосток!
11
2
 
25
 
! Отговори
плоски замисли преди 9 години
Путин показа че няма да воюва за михаля и на НАТО мъ се дръпна акото!Сега НАТО се опитва да дразни Русия по други начини белким не и издържат нервите!Така ли да разбираме действията на идито на снимката?Щото ако няма "заплаха" няма снисъл от средствата дето се дават на НАТО нали?
10
2
 
25
 
! Отговори
SJ преди 9 години
Този алкохолик няма ли да го приберат вече ?
9
2
 
30
 
! Отговори
Извод: преди 9 години
НАТО се оказва егати и пирамидата!Само събират пари от членовете та да се издържат третополовите като този на снимката!
8
6
 
4
 
! Отговори
??? преди 9 години
До До 6Сега остава да кажеш че и земята е плоска!
7
28
 
3
 
! Отговори
До № 6 преди 9 години
Русия си набелязва някой регион,първо вкарва раздор между местното население на религиозна, политическа или някаква друга основа, след това взима властта чрез някой местен предател, готов на всичко за пари и власт, и бавно и сладострастно изсмукват суровините и енергоизточниците от този регион. Това нямада спре.
6
4
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Едно време наричаха американците агресори.Колко страни проплакаха от тях?Сега искат да завладеят и половин Европа.Ами този европейски съюз за какво ни е след като от бедни станахме още по-бедни.Нямаме техника във Варна и и там е заприличало по времето на бригадирското строителство в Хаимбоаз и др.Техника за военщината има но тя е за избиване на хора.За какво ни е нато и европ. съюз след като се чистим от природните бедствия с кофи и лопати Тия кофи и лопати трябва да са пред Народното събрание.
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сащ си набелязват някой регион,първо вкарват раздор между местното население,на религиозна,политическа или някаква друга основа,след това взимат власта,чрез някой местен предател готов на всичко за пари и власт и бавно и сладострастно изсмукват суровините и енергоизточниците от този регион,а след като свърши всичко изоставят региона в бедност и потопен в кръв от местни вражди.Един ден това трябва да спре.
4
2
 
20
 
! Отговори
5 преди 9 години
Коментари 1,2,3 и 4 казват всичко достатъчно ясно и точно.Това е истината--друго няма.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно броя на единиците военна техника на България преди и след влизането в НАТО:танкове от 2200 на 80; бронирани машини от 4000 на 280; артилерия от 1450 на 96; боен флот от 120 на 6; самолети от 230 на 16; вертолети от 43 на 6; ракети Скъд от 24 пускови установки до 0, ракети СС-23 от 8 пускови установки до 0.*Унищожени са като условие за влизане в НАТО
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политката на отворените врати е исторически провал, тя донесе демобилизация и намаляване на боеспособността на армиите в Европа и по-голяма военна зависимост от САЩ, която не намалява своята армия.Германия - от 545 000 намалява до 180 000Франция - от 548 000 намалява до 213 000Великобритания - от 308 000 намалява на 174 000България - от 108 000 намалява до 24 000
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сащ както винаги лъжат,уговорката е била Унищожаване на Варшавския договор и ответно решение за Нато но Варшавския договор и СИВ са в миналото ,а Нато еднозначно бомбардира и се разпорежда по света!