Генералният секретар на ООН осинови лъвче в Кения

Малкото се казва Тумаини, което означава "надежда"
29 юни 2014 08:46,
2
Генералният секретар на ООН осинови лъвче в Кения
Женското лъвче Тумаини Снимка: Reuters

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун стана горд осиновител на 6-месечно лъвче в Кения, предаде Асошиейтед прес.

Бан кръсти малкото женско лъвче Тумаини, което означава "надежда" на кенийското наречие кисуахили. Той изрази надежда, че хората по цял свят ще бъдат в състояние да живеят в хармония с природата.

Бебето лъвче беше намерено изоставено в националния парк в Найроби и ще бъде изпратено за отглеждане в сиропиталището за животни в кенийската столица.

Бан Ки Мун е на двудневно посещение в Найроби в края на продължилите една седмица срещи на най-високо равнище по повод първата Асамблея за околната среда на ООН.

Над 1200 участници от 193 страни членки участваха в събитията в Найроби, където се намира централата на Програмата за опазване на околната среда на ООН (UNEP).

Бан Ки Мун отбеляза, че се надява страните членки на ООН да приемат договора за борба с климатичните промени на официалната среща в Лима през декември.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като татко му го изоноди заради нелоялно поведение към белия дом.
1
3
 
5
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун стана горд осиновител на 6-месечно лъвче в Кения, но в продължение на 2.5 месеца упорито не забелязва избиването на мирни жители на Новоросия от страна на киевските укро-олигарси и неонацисти. Защо лишава славяните от надежда за мир?