Оланд и Меркел искат трайно прекратяване на огъня в Украйна

Двамата лидери разговаряха по телефона с президента Петро Порошенко
Обновена: 4 юли 2014 16:33 | 4 юли 2014 16:27, Веселина Йорданова
10
Оланд и Меркел искат трайно прекратяване на огъня в Украйна
Ангела Меркел и Франсоа Оланд. Снимка: архив, Ройтерс

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел разговаряха по телефона с украинския президент Петро Порошенко, предаде Франс прес. По време на разговора европейските ръководители са подчертали желанието си да постигнат трайно прекратяване на огъня в Украйна, се съобщава в изявление на френското президентство.

"Президентът и канцлерката Меркел разговаряха тази сутрин с президента Порошенко", обяви пресслужбата на Елисейския дворец.

Още по темата
"Те призоваха за прилагането на споразумението, постигнато на 2 юли в Берлин между външните министри на Русия, Франция, Украйна и Русия" с цел постигането на трайно прекратяване на огъня.

Меркел и Оланд са подчертали пред украинския президент, че е от особено значение да се организира среща на контактната група "преди 5 юли, за да се договорят условията за прекратяване на огъня".

Във вторник в Брюксел ще се проведе координационна среща за подготовката на международна донорска конференция, предвидена за края на годината, обяви Европейската комисия. На срещата ще присъстват представители на ЕС, на страните членки и на външни донори.

Срещата ще бъде председателствана от еврокомисаря за европейската политика на добросъседство Щефан Фюле. Целта на срещата ще бъде да се определят краткосрочните и средносрочни приоритети в Украйна и да се съгласува финансовата помощ за Киев.

ЕК заяви, че иска да организира донорската конференция, за да помогне на Украйна да се справи с икономическите си нужди и да реформира икономиката си.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Арети преди 9 години
Планът на Световния елит е почти иэпълненен!!! Апропо, ще прерастне ли битката эа световна ДОМИНАЦИЯ в Трета световна война???
8
0
 
2
 
! Отговори
constantin.petriuc.1 преди 9 години
Слезы на глазах, люблю свою Родину СССР, пидары за океанские развалили мою страну, испортили судьбы миллионам людей, принесли в мое государство СПИД, Наркоманию, Проституцию, Порнографию, Злость и ненависть. Чтобы вы сгнили мрази !
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези на снимката горе и двамата, са военнопрестъпници и трябва и ще бъдат съдени много скоро за престъпленията си срещу човечеството. ФАШИСТИ!
6
0
 
11
 
! Отговори
докато преди 9 години
булгаристанеца си играе на учения с аркадашите и се прави на страшен като джафка срещу бившият си благодетел Русия, то народеца ще плаща на хохлите.
5
0
 
10
 
! Отговори
зико преди 9 години
Донорска конференция, и пак за нас няма да има и от нашите пари.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия двамата разбраха, че стигнаха твърде далеч с *** на американски ***. Браво, че се усещат навреме, преди да стане твърде късно за Европа.
3
0
 
24
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
След днескашния обстрел на руски граничен пункт ,което е снимано от журналистите,просто е въпрос на време,кога Путин ще вкара воиски в Донбас Не бяха разрушени сгради в руски селища около границата,не бяха укр. БМП ,не беше обстрела оня ден Явно Порошенко се смята за хванал оня горе за к*ра,щом наглее ден след ден. Всичкото се събира и ще изригне в посока Киев Да не се окаже,цялата укр. армия обкръжена в Донбас и да почнат да ги съдят кой какво е направил?????
2
0
 
16
 
! Отговори
хидрофор преди 9 години
донорска конференция! Как звучи само! Ами нали обещаха от Америка...?
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искат, ама не им стиска.Ако ДЕ и ФР бяха държави на място с политици на нясто, като водещи в ЕС, щяха да скръцнат със зъби на САЩ да си стоят в резервата и нещата да се оправят много бързо. То е ясно кой и защо има интерес да подклажда тоя конфликт.