Голяма част от проруските сепаратисти напуснали Славянск

Градът беше бастионът на проруския бунт в Източна Украйна
190
Голяма част от проруските сепаратисти напуснали Славянск
Снимка: архив, Ройтерс

Голяма част от проруските сепаратисти и техният предводител са избягали от украинския град Славянск, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков, качено в страницата му във Фейсбук.

Славянск беше бастионът на проруския бунт в Източна Украйна.

"Преди изгрев слънце разузнавателните ни служби ни информираха, че Игор Стрелков и голяма част от бойците са избягали от Славянск, всявайки смут у малкото оставащи в града бойци", се посочва в съобщението на Аваков.

Киев обвинява ръководителя на проруските сепаратисти в Славянск Игор Стрелков, че е полковник от руското военно разузнаване, припомня Франс прес.

Вчера Стрелков отправи призив за помощ към Москва и предупреди, че без руско съдействие Славянск скоро ще падне в ръцете на силите на Киев.

Според украинското издание "Новости Донбас", цитирано от ИТАР-ТАСС, през нощта в Славянск е имало тежки сражения между проруските сепаратисти и силите на Киев. Накрая проруските сепаратисти са напуснали града по посока на Краматорск и Артемовск.

На блокпостовете в града са останали малко проруски активисти, които са от местните хора, допълва донецкото издание.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: украйнаСлавянск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
1
 
! Отговори
Бен Хур преди 9 години
РУСНАЦИТЕ СА НАЙ - МИЗЕРНАТА НАЦИЯ В ЕВРОПА ... ГЛЕДАХ ГИ ЦЯЛА СЕДМИЦА В ГЪРЦИЯ В ХОТЕЛА ...ВСЕ ЕДНО ПУСКАШ НЯКОИ ОТ ДЖУНГЛАТА И СЕГА ЗА ПРЪВ ПЪТ ВИЖДАТ СВЕТА ...НЕАДЕКВАТНИ , НАГЛИ , ПРОСТИ И АРОГАНТНИ ....И АЛКОХОЛИЦИ ...
109
0
 
1
 
! Отговори
Joro преди 9 години
I nie trqbva s boi i zakon da izritame ruskite bokluci i BG predateli koito i m pomagat.kak moje proruski BG bolkuk da obvinqva ostanalite v predatelstvo
108
3
 
0
 
! Отговори
неотрален преди 9 години
първата работа като обсаждаш град е да го одрежиш от водойсточника при славянск има много реки и езера та затова стрелков го е избрал Украйнците също действаха правилно и го взеха със щурм обсадата щеше да се проточи и жертвите Руснаци цивилни и Украйнци щяха да са повече НО след като неможаха да ликидират опълчението битката ще се проточи
107
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак им потрошиха зъбите на рашките,както в Афганистан!!!
106
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само бой за червените хиени на Путин!
105
4
 
16
 
! Отговори
111 преди 9 години
До 152 Евала на руснаците, че успяват да се опълчват на голямото световно зло, към което се числим вече и ние търпеливите овце и форумни герои като теб.
104
13
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Това са те, "героите на народа" - корабът взе са потъва и те се разбягаха като мишки. "Освободителите на Новорусия" с *аните ***. Големи герои, голяма работа. А за Новорусия какво да кажем? Най-кротко съществувалата държава в света - само 2 месеца. Докато разберем за съществуването й, тя взела, че изчезнала. Лидерът терорист щяла да търси помощ от Москва. Виждате ли сега, че това не са местни хора, а руски спец служби? Виждате ли, че Путин като Хитлер се опита да откъсне част от държава?
103
3
 
12
 
! Отговори
рускиня преди 9 години
Те пак ще се върнат, но този път до Киев.
102
1
 
11
 
! Отговори
boevik преди 9 години
До руснакPrav si za sujalenie povecheto bulgari sa predateli. Taka e bilo i shte bude. No mejdu nas ima i stoinostni hora , koito sme patrioti , obichame i pomnim nashite OSVOBODITELI I BRATQ SLAVQNI.
101
6
 
3
 
! Отговори
сирил преди 9 години
до 147 руснак Никой като мен не ненавижда болшевизма и революционното насилие, което го предхожда Но омразата ми към болшевизма и болшевиките не се дължи на глупавата им икономическа система или нелепата им доктрина за невъзможно равенство. Тя идва от кървавия и опустошителен тероризъм, който практикуват във всяка страна, която са опустошили, и единствено чрез който тяхното престъпно управление може да бъде поддържано Режимите, които са взели властта с насилие и узурпация, често прибягват до тероризъм в отчаяните си усилия да задържат онова, което са откраднали. /Реч в Камарата на общ
100
5
 
0
 
! Отговори
сирил преди 9 години
До анонимен119 Присъщият порок на капитализма е неравното разпределяне на благата; присъщата добродетел на комунизма е равното поделяне на нищетата.
99
9
 
14
 
! Отговори
руснак преди 9 години
Спокоино момчета.Скоро Путин ще разкатае геиропеиската и американотравеститска ***.Само ми е болно за вас българи,че с кои се хванете винаги сте е..ни.Това е защото във вас няма грам национализъм,сплотеност и родолубие ,а се продавате за едно ядене и пиене...Toлкова сте жалки ,че ви съжалявам.
98
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 111Внимавайте всички, които подкрепяте в конфликта САЩ. Поради собствената си глупост, подкрепяте и възможността например Македония никога да не се завърне в пределите на България и да признаем техен самостоятелен език и народ. Така че когато заемате позиция мислете за последиците.------македония беше призната от българия още по времето на желю :)
97
2
 
7
 
! Отговори
АРХАНГЕЛдо зомбита преди 9 години
Е- как си независим, а си работник? Щом си работник, значи си зависим! И още- аз пък имам бизнес и наистина съм независим и със сигурност изкарвам в пъти повече от теб! Това не значи, че за мен в света има само добър запад и лош комунизъм! Само тъпите фенове на боко виждат света така...без значение анцуга и чалгата!!!
96
7
 
5
 
! Отговори
111 преди 9 години
Внимавайте всички, които подкрепяте в конфликта САЩ. Поради собствената си глупост, подкрепяте и възможността например Македония никога да не се завърне в пределите на България и да признаем техен самостоятелен език и народ. Така че когато заемате позиция мислете за последиците.
95
2
 
9
 
! Отговори
........ преди 9 години
абе много безработни бе...висите тук денонощно после плачете че нямате нищо, мързелива ***
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АРХАНГЕЛостаналите сме превърнати в истински зомбита от медиите! Чалга, анцузи, ***, крадци, измамници, наркомания, лакомия, простотия.....да продължавам ли?------------- Интересно как аз не съм превърнат в зомби - не слушам чалга, не ходя с анцуг, не съм ***, не крада, не мамя, не шмъркам, е, верно, лаком съм - бачкам колкото мога за повече кинти. Харесва ми да съм независим.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 148Дребен бизнес няма, а само зависими от някого смачкани наемници! Харесва ли ти?--------------------Естествено, че ми харесва. Може би трябва от моя джоб да ти организират бизнес и да ме назначат за твой клиент? Би си майката, като си некадърен и ***, мри там и толкова. Бизнесмен му се прищяло да става. Аз как не съм бизнесмен, обикновен работник съм, взимам си заплатата и съм си ок.
92
18
 
12
 
! Отговори
xxx преди 9 години
Много бетонирани русофилски тикви има в таз държавица ей! Като толкова ви кефят ***, що не се пръждосвате там? Нали там е рая на славянството и всички се обичат!
91
6
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Айде радваите се малко Издигнат е укр. флага над кметството на града Доволни ли сте? То и Наполеон е влязъл в Москва(която също е била разрушена) Сега укр. армията,ще си премества артилерията на юг,а около Славянск имат много техника