Порошенко нареди да издигнат украинското знаме в Славянск

В града армията постигна успехи срещу сепаратистите
118
Порошенко нареди да издигнат украинското знаме в Славянск
Петро Порошенко. Снимка: Ройтерс, архив

Украинският президент Петро Порошенко нареди днес на армията да издигне националното знаме в източния град Славянск, след като беше информиран за военни успехи в сепаратистката крепост, съобщи Ройтерс, като се позова на президентския уебсайт.

Преди това вътрешният министър Арсен Аваков каза, че голям брой проруски сепаратисти са избягали от Славянск след продължителен обстрел от страна на украинските сили.

Още по темата
Според президентския уебсайт новоназначеният началник на генералния щаб на армията е казал на Порошенко, че сепаратистките бойци са били подложени на обстрел, след като са се опитали да пробият линиите на правителствените сили.

Сепаратистите са загубили един танк и други бронирани машини.

"Президентът даде заповед . . . държавното знаме да бъде издигнато върху сградата на градския съвет", заяви уебсайтът, имайки предвид едно от главните здания, където се бяха установили бунтовниците.

Кметът на Славянск Владимир Павленко, назначен на този пост от прорурските сепаратисти, потвърди, че те са напуснали града, но посочи, че украинските сили все още не са влезли там, предаде Франс прес.

"Прорурските бойци си отидоха. Украинската армия все още не е в Славянск. В града няма вече власт", заяви Павленко по телефона за Франс прес.

По-рано днес украинските власти обявиха, че проруските сепаратисти са напуснали града, който беше сцена на ожесточени сражения в последните два месеца.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 9 години
До МдаНеизвестните снайперисти са отдавна известни. Стреляли са от райони/здания превзети от Майдана. Някои са говорили на английски. В Ютюбе има много клипипове. Ама ти като зяпаш само бг-тивита никога няма да научиш истината. Снайперистите са част от Майдана.
73
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОРОШЕНКО- УБИЕЦ
72
2
 
21
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Тоя Порошенко и предния престъпник Турчинов отдавна надминаха Янукович по злодеяния срещу народа в Украйна. Докато Янукович беше на власт, загинаха стотина души (някои застреляни от 'неизвестни' снайперисти). Много държавни глави от Запада ореваха света за това. А по заповеди на тези двамата вече загинаха хиляди граждани, но уж се водят 'проевропейско' управление. Що за Европа е тази, която по заповед на САЩ си затваря очите пред касапницата срещу народа, организирана от един кървав режим???
71
1
 
3
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До 83Докато си търсех хапчетата, намерих една лейка. Сега се мъча да поливам цветята, но... уви, не става, щото е куха!
70
1
 
13
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 71 ЦуриТам е работата драги ми Цури, че не хората в Украйна решават съдбата си , а някой друг отвъд океана си плете кошничката за тяхна сметка.
69
5
 
2
 
! Отговори
83 преди 9 години
*** си пий хапчетата
68
2
 
3
 
! Отговори
алелеее преди 9 години
До един българинЩо,да не са избили четрите дечиня на Порошенко?
67
2
 
10
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Както пише segodnia.ru, в Славянск е започнало от киевската хунта прочистване на кварталите. Гвардейци и военнослужещи тотално проверяват местните жители по отношение на участието им в съпротивата и подкрепата на "терористите". Извършват с обиски в къщите. Чуват се стрелби из града с автоматични оръжия.
66
1
 
25
 
! Отговори
Васил Левски преди 9 години
Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате.СМЪРТ НА АМЕРИКА ВСИЧКИ НА ОРЪЖИЕ
65
6
 
27
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Тази американска *** Порошенко изби хиляди невинни.
64
2
 
21
 
! Отговори
Ха ха ха ха хааааааа преди 9 години
Украинский флаг в Славянске сдуло ветром 05.07.2014 - 17:20 Как сообщили источники в Новороссии, украинский флаг сорвал ветром в Славянске. Каратели киевской хунты, выполняя приказ Порошенко, попытались установить украинский флаг в Славянске. Попытка не удалась - флаг сдуло ветром, упал и сам флагшток, о чем в соцсетях сообщили очевидцы происходящего.Къде е знамето на Прасенко? Даже Господ не им дава да си окачат кирливия ***! Убийци на деца!
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 70,батка, Древна Елада има толкова общо с днешна Гърция, колкото ти с ветеринарната медицина!
62
17
 
7
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Браво! Такива новини да се чуват!
61
3
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Шоп С макета като тебе ,няма смисъл да спори човек. Чети и се образовай,а не да пишеш тъпизми Никога е нямало преди Украйна и скоро пак няма да има в тия граници Набиите си го в тъпите тикви Ама вие макетата,не се славите с голям ум . Нищо чудно че псевдо-държавата ви Македония няма да може да си отбележи 50 годишнина от създаването си
60
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Леле че народ Явно ти си *** и ***. Богдан Хмелницки е подписал договор за влизане в състава на Руската империя. Е, това трябва да ти говори, че го е подписал от името на някакъв отделен народ и територия, които са го упълномощили, ***. Виждаш дървото, а не виждаш гората.
59
6
 
1
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 71 Глупости на търкалета. А за писмеността Все едно да кажеш че щом с руснаците имаме близка писменост,то значи сме един и същи народ?????????????
58
10
 
1
 
! Отговори
цури преди 9 години
до всички "историци"тук има стара и нова история както в България така и навсякъде! Украйна гради своята Нова история и надявам се да е успешно!пожелавам и го! а за всички които правят асоциация м/у стара и нова история моят съвет е: оставете хората да си решават сами бъдещето!!!така и така от вашите плямпания нито ще се оправят нито ще им помогнете, г-да политизирани! първо се научете да мислите хуманно и съвременно!
57
2
 
3
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
Дааа ... логичното се случи, без артилерия, авиация и танкове е невъзможно да се воюва срещу редовната армия, слава богу голямата част от опълченците са се спасили. Смъртта на стотици обикновени граждани и опълченци ще тежи на съвестта на страхливците в Кремъл, които изоставиха народа на Новоросия, за да може да си ползват пачките в западните банки! Явно е верен оня виц че "единственият мъжкар на руския престол е била Екатерина Велика" останалите са просто чиновници обичащи сладкия живот!
56
0
 
4
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 66 и 67 Явно си *** Няма да ти обяснявам,прочети с в уикипедия Също писах,че Киевска Рус ,няма нищо общо нито със сегашна Украйна ,нито с Русия Колкото древна Елада има общо с Гърция или Византия
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народА за Богдан Хмелницки чувал ли си ????---------------Е, хайде, обясни какъв е бил пък този?