Тайфунът Неогури връхлетя Окинава с 14-метрови вълни

550 хиляди души бяха посъветвани да се евакуират
8 юли 2014 12:46, Елка Василева
9
Тайфунът Неогури връхлетя Окинава с 14-метрови вълни
Снимка: Reuters

Мощният тайфун Неогури връхлетя южния японски архипелаг Окинава, като парализира транспорта и принуди базираните там американски сили да отменят дейностите на открито, предаде Асошиейтед прес.

Четирима души са пострадали, съобщи правителството на Окинава, а един рибар е изчезнал от кораб в бурното море край бреговете на остров Кюшу по на север.

Неогури - един от най-мощните тайфуни, които връхлитат Япония това лято, поддържа постоянна скорост на вятъра 194 км/ч и пориви до 240 км/ч, а вълните достигат височина до 14 метра по данни на Японската метеорологична агенция.

Местните летища бяха затворени. Около 550 хиляди души бяха посъветвани да се евакуират, но повечето останаха в домовете си. По-големи щети може да нанесат проливните дъждове в четвъртък или петък, когато тайфунът стигне до сушата. Той се придвижва към остров Кюшу и след това към остров Хоншу. Очаква се бурята да загуби още от силата си над сушата, но основните щети обикновено се причиняват от пороите, които водят до свлачища и наводнения, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
всс преди 9 години
трябва ли да бъдем толкова вулгарни
1
0
 
6
 
! Отговори
Голият Трол от Тирол преди 9 години
*** да *** *** да ***. Това че съм ***, но намаля значението на моето мнение. На мен ми плащат на брой коментари, в които коментирам Бойко. А какво ще напиша си е изцяло мое решение. 50 стотинки на коментар над 400 символа и с поне 20 гласувания. Да видиш дали това е лесна работа. Ако кажа г-н Борисов е добър политик 10 лайка 10 дислайка, ако кажа абе Тиквун лиже патката на Доган и Волен, той е ***. 40 дислайка 5 лайка. Как да бъде оптимистично настроен мо кажете.