Северна Корея изстреля две балистични ракети

Те са прелетели над страната и са паднали в морето
Обновена: 10 юли 2014 08:25 | 10 юли 2014 07:23,
13
Северна Корея изстреля две балистични ракети
Снимка: aрхив, Reuters

Северна Корея е изстреляла вчера сутринта две балистични ракети с малък обсег, които са паднали в морето източно от крайбрежието й, съобщиха военни източници в Южна Корея, цитираниот АП.

Ракетите, вероятно от типа "Скъд", са били изстреляни от югозападната провинция Хвангха, прелетели са над страната и са паднали във водата. Обсегът им е бил 500 километра, каза източникът, пожела анонимност. 

През тази година режимът в Пхенян предприе множество пробни ракетни и артилерийски стрелби. По данни на министерството на отбраната в Сеул от 21 февруари досега броят им е около 90, като десет от тях са тестове с балистични ракети, посочва АП. 

ИТАР-ТАСС допълва, че според севернокорейската агенция КЦТА лидерът на страната Ким Чен Ун отново е ръководил учебните изстрелвания на тактически ракети и е "останал доволен от резултатите".

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Северна Кореяракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Извинявай, ама не мислиш ли,че има малка разлика между САЩ и Сев.Корея.? ;)Никой не прави проблем и на Русия и на Китай и т.н., обаче има диктаторски режими, които са в пълна изолация и са толкова враждебни към елементарни човешки ценности,че е съвсем нормално да се държат под око...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имали нова ракета ,с двама човека екипаж .Двама щото тежала ,пък корейците били по дребни и слабовати.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Basi кефа е да си Ким Прическата! Гърмиш си с ракети, когато си искаш.А нашите тийнейджъри тука се мъчат с някакви пиратки по Коледа.
8
6
 
7
 
! Отговори
само Русия ..... преди 9 години
Еми там умират от глад ама ракети да има да се кефи малкото диктаторче и Обама се бил оакал хахах ако каже нещо ще кажете, че тоя само се бърка където не трябва, сега си мълчи значи го е страх те Северна Корея със ракето от 20век ако си мислите, че могат да стигнат извън техните граници или пък до САЩ говори колко сте .....как никой още не е казал, че Русия е велика ....
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северна Корея е идеала и надеждата за целия свят . Това е бъдещето . Всички да приемем и живеем по теорията "чукче"...........от върга толкуз пушиляк тъз рикета ве.....ааааа .....фърка с *** .......
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато само правят тестове не виждам къде е проблема.
5
6
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
На ден американците изстрелват десетки и стотици ракети по време на проби и учения. Никой нищо не казва.Когато обаче Северна Корея направи нещо, веднага гръмва цялата пропагандна машина на илюминати.Тогава всеки нормален и мислещ човек си задава въпроса: ЗАЩО ЗА ЕДНИ ДА МОЖЕ, А ЗА ДРУГИ НЕ ?
4
0
 
4
 
! Отговори
Манго преди 9 години
Искам и аз железо...
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жълтия е пич--стреля си ракетите когато си поиска.....А Обонго се оаква и нищо не може да му направи.....Лудо парче е Кимчо--нека си гради комунизма и да незакача другите.А Обонго да си трае,че ще стане мазалото.
2
1
 
4
 
! Отговори
Васко преди 9 години
И какво чудна има? Прелетели са наистина, щом са изстреляни от югозападна провинция и са паднали в морето източно от бреговете на дтраната.Вероятно не са преминали разстоянието на автостоп.Защо постоянно се заяждате???
1
3
 
2
 
! Отговори
АК 100 преди 9 години
Та какво са направили ракетите? "Те са прелетели са над страната!" Айде стига, бе! Ало, редакторите!