Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга

Всички те сочат с пръст като виновник Украйна
22 юли 2014 21:12, Елка Василева
395
Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Опит за убийство на руския президент Владимир Путин, отчаян заговор за въвличане на Запада в битката за Източна Украйна, нескопосан опит за масово убийство на руски граждани – свалянето на малайзийския самолет подхранва безброй конспиративни теории, обединени по един признак: всички те сочат с пръст като виновник Украйна. Никой не допуска възможността отговорността за трагедията да пада върху Русия, предаде Асошиейтед прес.

За руснаците историята около самолетната трагедия се различава рязко от тази, която следят хората на Запад. Докато държавният секретар на САЩ Джон Кери говори пред американските телевизионни зрители, че самолетът е свален от бунтовници с руско оръжие, на руснаците се подават сценарии за сили в Украйна, които заговорничат за извършването на зверство в небето.

Само часове, след като беше съобщено за катастрофата, една от най-популярните руски телевизионни водещи - Екатерина Андреева, се зарови в една от тези теории: Връщайки се от Бразилия, Путин минал по същия летателно трасе като малайзийския пътнически самолет, по-малко от час преди машината да бъде поразена - намек за опит за убийство на руския президент.

В петък хипотезите се пренасочиха към ракетните системи "Бук", с каквато според Украйна е свален самолетът. Държавната телевизия "Русия" обвини Киев, като заяви, че бунтовниците няма такава система, докато Украйна наскоро е разположила установка за "Бук" в района. Телевизията дори отбеляза, че цветовете - червено, бяло и синьо от емблемата на "Малейжа еърлайнс" "приличат на руския трикольор", намеквайки за украински опит за взривяване на руски пътнически самолет.

В. "Комсомолската правда" тръгна по друга следа – че украинските авиодиспечери са пренасочили малайзийския самолет да лети директно над зоната на конфликта - и публикува снимки от уебсайтове, проследяващи полетите, на които се виждали колебанията в маршрута на самолета.

Руски медии допуснаха, че украинските власти са направили така, че свалянето на самолета да изглежда като бунтовническа атака с надежда това да катализира въвличането на западните сили във военна интервенция.

Бунтовниците разрешиха на група наблюдатели от ОССЕ да направят в събота само частична инспекция на мястото на катастрофата, преди да отправят предупредителни изстрели, когато двама украински членове на екипа се опитаха да обследват останките, отбелязва АП. Руските медии на свой ред съобщават, че бунтовниците сътрудничат на наблюдателите и обвиняват Киев, че възпрепятства достъпа на международните следователи, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 63Не ти се получи иронията, защото Путин ако искаше Донецк и източна Украйна досега 37 пъти най-малко щеше да го направи от началото на конфликта който започна от Майдана. Путин си взе това което наистина принадлежи на Русия- Крим! Т'ва е! А ти се прави на интересе, ***!
41
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ=СЕВЕРНА КОРЕЯРУСИЯ Е ДЪРЖАВАТА НА КОНСПИРАТИВНАТАТА ПРОПАГАНДА
40
4
 
14
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
до анонимен 40"Когато е бил облъчен от Зенитния комплес преди да бъде захванат,Су 25 прави маньовър за да избегне захвата,като форсира и набира височина и курс към пътническия самолет,сближава се с Боинга.Така вместо изтребителя е захванат Боинга и след това свален.В кого е вината,Киев,Москва,Донецк?"ако е вярна тази теория, виновен е този, който е разрешил полет над територия, където се водят военни действия и летят изтребители-украинските диспечери!А всичко се почна от майдана,кой е виновен?
39
6
 
6
 
! Отговори
Русофилия преди 9 години
Тогава той я зашлевил крещейки - И пушиш, а!?Това са вашите "братя славяни". Такива са били винаги, такива ще си останат!
38
13
 
6
 
! Отговори
Русофилия преди 9 години
Москва. 23 часа. Във входа нищо се не види, щото крушки няма, за кабел да не говорим. Вятъра вее през фугите на технологичните дограми на стълбището. Младата Маша се прибира вкъщи, катерейки се по стълбите пипнешком. В тъмното се чува мъжки глас: - Събличай се, имам нож! - тя започнала да се съблича безмълвно. Правили кекс. По едно време след това попитала - Да имаш цигара? - мъжът подал цигара в тъмното и драснал клечка кибрит. На светлината на клечката казал - Маша! - а тя - Татко!
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Язък, бе украински ***! Оставихте се в ръцете на скапаните евреи, а те ви изцапаха ръцете с кръвта на 295 невинни.Т'ва е евреина няма морал, няма ценностна система, няма човечност. Т'ва е най-долното животно на тази планета. Мръсни ***! А вие украинци сте не по-малки *** за да избиете толкова невинни само за да угодите на еврейските си господари във Вашингтон и Брюксел. ***!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБubiy wsicki amerikanzi i izraelzi
35
9
 
7
 
! Отговори
До 57 преди 9 години
Какво те учудва? Там е пълно с болни пиеници. Тука все кажуват, че *** правят такива золуми. Там поне са бели алкохолици, убийци на деца. Руснаците НЯМАТ ценности. Кухи са като матрьошки.
34
1
 
6
 
! Отговори
Нема се чудите! преди 9 години
Второ убийство на бебе в Москва! Заклаха 1-годишно момиченцеМайката откарана в болница в критично състояние Неизвестен до момента *** уби по особено жесток начин 1-годишно момиченце и рани тежко 42-годишната му майка. на жестоката гледка се натъкнала по-голямата дъщеря на Ирина, която, обезпокоена, че майка й не си вдига мобилния телефон, отишла до тях да види какво се е случило. Момичето едва не припаднало при вида на жестоко закланата си сестричка Богдана и почти бездиханната си майка. Момичето веднага се обадило в "Бърза помощ" и полицията, съобщава Lifenews.ru.
33
5
 
3
 
! Отговори
Ахмед Барутанлията преди 9 години
Току-що ми съобщиха, че подтиквани от Москва, пробългарските сепаратисти и терористи в Батак са нападнали и окупирали конака. Ако не освободят веднага окупираните от тях официални сгради, по най-бързия начин смятам да осъществя една антитерористична операция срещу тези сепаратисти и терористи, поддържани от Москва!
32
5
 
5
 
! Отговори
Flight Director преди 9 години
Девиза на руските ПВО е:НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ЛЕТИМ, НО И НА ДРУГИТЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ !!!BTW, анонимен 40 е много прав. Може би е станало нещо такова както той го е описал...
31
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 9 години
Izrael e kurvenskata sataninska kopeldashka sperma kojato nai-mnogo podkrepja krastavia gnusen islam s/u Pravoslavieto.
30
13
 
9
 
! Отговори
Кико преди 9 години
САЩ са предоставили на журналисти доказателства за думите си. Ракетата е изстреляна от Сниiжне, което от началото на конфликта е под контрола на "Донецките Народни Ръбове". Хайде сега болните чугодобивници да почнат да ме плюят и да размахват снимки на летял наоколо Су25...Мир на праха на всички пасажери и екипажа! Проклети да са всички участвали в изстрелването и насочването на ракетата!
29
2
 
19
 
! Отговори
ПЕНТИУМА преди 9 години
russian.rt/article/41908Днес бунтовниците предадоха черните кутии на малазийците.Засега виждам че руснаците са тези които боравят с факти.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господи, дай очи на слепеца под мен (4)
27
2
 
6
 
! Отговори
AF преди 9 години
Рaк, Сaркомa, Кaрциномa. Товa сa именa нa еднa ковaрнa болест, която се рaзпрострaнявa и трябвa дa се третирa. Понякогa aмпутaциятя е болезненa но е желaтелнa пред физическa констaтaция нa смърт нa целия оргaнизъм. Фундaментaлния ислям, хaмaс,ел кaйдa, боко хaрaм, ислямски брaтя, хизбулa, сиви вълци, розови пaнтери и не знaм още колко джихaдисти от Истaнбул до Куaлa Лaмпур ненaвиждaт цивилзовaния свят и просто се дифинирaт кaто РAКОВО ОБРAЗУВAНИЕ. Не зaбрaвяйте, Изрaел е нaпреднaлa в медицинaтa
26
1
 
2
 
! Отговори
до анонимен 40 преди 9 години
do anonimen 40Ти от къде знаеш това или е поредната хипотеза?
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станало фатално стечение на обстоятелствата.Украински щурмовик Су 25 е изпълнявал задача и е бил засечен(открит) от руски радари,най-вероятно.Координатите му(местоположение,височина,скорост,курс) са били предадени на опълченците,на техен(на тяхно разположение) ЗРК.Решено е да бъде унищожен изтребителя.Когато е бил облъчен от Зенитния комплес преди да бъде захванат,Су 25 прави маньовър за да избегне захвата,като форсира и набира височина и курс към пътническия самолет,сближава се с Боинга.Така вместо изтребителя е захванат Боинга и след това свален.В кого е вината,Киев,Москва,Донецк?
24
1
 
8
 
! Отговори
Flight Director преди 9 години
ОК, колкото повече коментари чета, толкова повече се убеждавам,че и едните и другите, както и западната пропаганда не си поплюват изобщо, а хвърлят конспиративни хипотези навсякъде по света... Има ли някой, който вече да не се е объркал в твърденията и на тези и на онези и на 'анализаторите'?...В крайна сметка това е идеята- да се обърка общ мнение,а след това според ситуацията да се моделират/набедят виновни... Е, на кой да вярвам, че се обърках нещо?...
23
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
Nacistkite hazarski svine te objavjavat za antisemit ako protestirash s/u izraelskia nacizum.