Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга

Всички те сочат с пръст като виновник Украйна
22 юли 2014 21:12, Елка Василева
395
Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Опит за убийство на руския президент Владимир Путин, отчаян заговор за въвличане на Запада в битката за Източна Украйна, нескопосан опит за масово убийство на руски граждани – свалянето на малайзийския самолет подхранва безброй конспиративни теории, обединени по един признак: всички те сочат с пръст като виновник Украйна. Никой не допуска възможността отговорността за трагедията да пада върху Русия, предаде Асошиейтед прес.

За руснаците историята около самолетната трагедия се различава рязко от тази, която следят хората на Запад. Докато държавният секретар на САЩ Джон Кери говори пред американските телевизионни зрители, че самолетът е свален от бунтовници с руско оръжие, на руснаците се подават сценарии за сили в Украйна, които заговорничат за извършването на зверство в небето.

Само часове, след като беше съобщено за катастрофата, една от най-популярните руски телевизионни водещи - Екатерина Андреева, се зарови в една от тези теории: Връщайки се от Бразилия, Путин минал по същия летателно трасе като малайзийския пътнически самолет, по-малко от час преди машината да бъде поразена - намек за опит за убийство на руския президент.

В петък хипотезите се пренасочиха към ракетните системи "Бук", с каквато според Украйна е свален самолетът. Държавната телевизия "Русия" обвини Киев, като заяви, че бунтовниците няма такава система, докато Украйна наскоро е разположила установка за "Бук" в района. Телевизията дори отбеляза, че цветовете - червено, бяло и синьо от емблемата на "Малейжа еърлайнс" "приличат на руския трикольор", намеквайки за украински опит за взривяване на руски пътнически самолет.

В. "Комсомолската правда" тръгна по друга следа – че украинските авиодиспечери са пренасочили малайзийския самолет да лети директно над зоната на конфликта - и публикува снимки от уебсайтове, проследяващи полетите, на които се виждали колебанията в маршрута на самолета.

Руски медии допуснаха, че украинските власти са направили така, че свалянето на самолета да изглежда като бунтовническа атака с надежда това да катализира въвличането на западните сили във военна интервенция.

Бунтовниците разрешиха на група наблюдатели от ОССЕ да направят в събота само частична инспекция на мястото на катастрофата, преди да отправят предупредителни изстрели, когато двама украински членове на екипа се опитаха да обследват останките, отбелязва АП. Руските медии на свой ред съобщават, че бунтовниците сътрудничат на наблюдателите и обвиняват Киев, че възпрепятства достъпа на международните следователи, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
3
 
! Отговори
Кико преди 9 години
Вижте в ютуб :РБК: эксперт раскритиковал доклад минобороны РФ по крушению Boeing-777Пък после се пускайте да конспирирате. :)
21
2
 
7
 
! Отговори
bg преди 9 години
Telesno I dushevnite evreiski smradishta ot AP po-dobri li sa ot ruskite medii..........USA e sataninsko formirovanie v koeto nikoga ne e imalo svobodna media I multipartiina sistema.....Amerikanskite sataninski spermi mnogo zdravo lajat sveta 4e imat mnogopartiina sistema.
20
44
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ ЗАЩИТАВАТ МЕЖДУНАРОДНИЯ МИР,БЛАГОДАРЕНИЕ НА САЩ ЖИВЕЕМ В МИР ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА НАСАМ,РУСНАЦИТЕ СА ПРОСТИ,ЗАВИСТЛИВИ,ЕГОИСТИ
19
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 9 години
До Анонимен С А Щ и Барак Банана !
18
2
 
29
 
! Отговори
ПЕНТИУМА преди 9 години
Ами те и западните политици и медии пребързаха да прехвърлят вината на бунтовниците и на Русия преди да е приключило разследването.Явно *** е проспала този момент.
17
1
 
11
 
! Отговори
bg преди 9 години
Dano ruskite medii da ne sa *ka evreo-napoleonova sataninska smrad kato amerikanskite.
16
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой нападна суверенна СР Югославия? Кой нападна суверенен Ирак? Кой нападна суверенна Либия? Кой още поддържа в Сирия терористите от ИДИЛ, цинично наричани 'Сирийска свободна армия'? Кой си затваря очите за касапницата, която Израел извършва в Палестина? КОЙ, КОЙ, КОЙ, КОЙ????
15
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOLU RISIA
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Конспиративна теория е оня списък от 12 опорни точки, дето го публикуваха от хамериканските посолства. Беше бъкан с неща от вида "ние вярваме, че....", "силно сме убедени, че....", "всички фактори сочат, че.....". Но според тях той 'определено доказвал вината на Русия', ха-ха-ха :)))
13
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната между НАТО и Русия е въпрос не на вероятност а на време.Тя ще се води в името на демокрацията. а всъщност за суровини, територии и пазари.Без тях сегашният безумен икономически модел основан на опустошаващо планетата потребление е обречен.И както във всички случаи досега ще бъде започната от НАТО.Момента на началото ще е когато натовските държави преценят че Русия не е в състояние да нанесе унищожителен ответен удар- не по корабите им, не по базите им в други държави а по собствената им територия.Затова, както казват пожарникарите- поддържай маркуча си в изправност.
12
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Terrorussia!!!
11
4
 
9
 
! Отговори
do 9 преди 9 години
Do 9A kakvo ahte kajesh za bush ,bashta mu, reagon i vaichki usa prezidenti sled ww2 deto zaeadno sa izbili 10 planeti hora Takiva glupaci kato teb sa otajie na usa po calata planeta zashtoto da si tap ne e opasno no da si tap i da davash mnenie si e dosta opasno zashtoto oblachvash i drugi s tapizma si . A kolkoto do russia-ukraina az lichno mislq che rusnacite nqma da ostavqt ukraina da pobedi buntovnicite , rusia se zastapi za bashar assad a nqma da se zastapi za etnicheski ruanaci v ukr.
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кво ме занимавате въобще с някви руснаци и някви американци?
9
9
 
37
 
! Отговори
Momo преди 9 години
До Ива(10)Не споменаваш за смъкнатият Боинг 747 на иранските авиолинии в Персийския залив от САЩ. :) Случайно ли е това или от незнание?
8
19
 
18
 
! Отговори
Ива преди 9 години
Много тука, направо потрес. Сащ. Украйна, Русия.. всичите са един дол буклуци. Едните свалиха самолет 2001 година и се държаха като ощипана мома над месец в разследването, другите 81ва година избиха като кучета 300 саомлет с корейци и даже наградиха убиеца с почести, третите са бездънна яма за конспиративни теорий. А хората забравят, че 295души изпълнени с мечти, желания, възможности 1/3 от тях малки ДЕЦА си заминаха заради диващината на новият Сталин, Рейгън и диви украинци..
7
11
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4а защо Посеранко и Обама не излезнат с техните снимки и радарни данни? Питам само и отговор не чакам...
6
42
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сепаратиста си подаде оставката на втория ден това беше ясно ,че са те!!!
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво ***!!!!
4
8
 
56
 
! Отговори
Х преди 9 години
Щом при разследващите ще има и украинци ясно колко ще са обективни-Все едно Пеевски да разследва Ц, Василев,
3
9
 
58
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
за нормалните хора на запад, на изток, на юг и на север, както и ония горе, също се разминава версията им с официално обявената от г-н Кери...