Бойната мощ на Черноморския флот е приоритет за Русия

Путин прие парада за Деня на военноморския флот
Обновена: 27 юли 2014 16:56 | 27 юли 2014 16:55, Елка Василева
253
Бойната мощ на Черноморския флот е приоритет за Русия
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин поздрави руските моряци и офицери с Деня на военноморския флот, отбелязан тази година тържествено в северното пристанище Североморск край Мурманск, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин прие парада на борда на тежкия авионосещ крайцер "Адмирал от флота на Съветския съюз Кузнецов". В приветствието си той постави акцент на това, че денят на ВМФ е празник за цяла Русия, защото "военноморският флот за нашата страна - това е нейната гордост, мощ и достойнство".

В речта си Путин подчерта, че „сред нашите специални приоритети е засилването на бойната мощ на Черноморския флот“. По думите му ще се обновява неговият корабен състав, ще се създава съвременна военна и социална инфраструктура, предаде Интерфакс.

Президентът приведе данни, че през миналата година руските  военноморски сили са извършили общо 43 големи похода, включително и за защита на руското морско корабоплаване и за противодействие на пиратството.

Путин припомни, че за изминалата година са били спуснати на вода 26 нови военни кораби и съдове, седем от които вече са предадени за служба на ВМФ. В бойния състав са влезли въоръжените с ракети атомни подводници със стратегическо предназначение "Юрий Долгоруки" и "Александър Невски". Скоро ще влезе в действие и атомният подводен крайцер "Северодвинск", въоръжен с крилати ракети. Неговите изпитания  вече приключват. Продължава строителството на още 60 кораба, катери и осигуряващи съдове, заложено е изграждането на 11 нови корпуса.

По време на днешните тържества руският държавен глава прие на борда на крайцера рапорт по видеовръзка от генералния директор на главната руска военна корабостроителница "Севмаш", разположена в Северодвинск - Михаил Будниченко, посочва БТА.

Той доложи на Путин, че там са заложени за строеж три подводници наведнъж - "Княз Олег", "Красноярск" и "Хабаровск". Те са част от утвърдената лично от президента програма за превъоръжаване на флота. Програмата се изпълнява в съответствие с графика, отбеляза Будниченко във видеорапорта си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХулиоМай не си много в час как е в Турция,там е по зле и от Украйан..има 15-20млн.кюрди които не могат да дишат турците и турската армия прави постоянно това което сега прави КИев,но там ги няма източните съседи да вкарват ракети и инструктори.Турция е тиха рражданска война от години,но тоя Ердоган се *** с армията на Кемал Ататюрк и накрая ще бере ядове.
122
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 177Що ти ако нашата армия имаше 100 самолета и 50кораба какво щеше да направиш?
121
2
 
13
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
а ти чувал ли си за голямата военноморска база на Русия на сирийското крайбрежие..именно заради която Запада не посмя да нападне Башар Асад:)))
120
1
 
8
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
не можеш да сравняваш Турция с Украйна. едното е държава с икономика и всичко е останало, а другото е бивш слуга на Русия..превърнало се в държава преди 20 години за пръв път в световната история..като украинците рязко се делят на географски принцип..пълна пародия са..едните казват, че са руснаци, а другите - украинци..а са едни и същи:)))все едно гледаш Македония:))))
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До щраихАмериканците не правят много военни паради ,а направо действат.Все пак ако направят военен парад във вашингтон не вярвам да поканят Путин,а и той надали ще иска.
118
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойната мощ на Черноморския флот е приоритет за Русия.Няма що голямо Море голям флот ще да имат.За океански флот нещо чу ли ли са?
117
5
 
8
 
! Отговори
щраих преди 9 години
както бързо се развиват събитията следващият парад вл владимирович ще го посреща във вашингтон
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАЧКАЙ,ПУТИН,ЮДО-МАСОНСКАТА ГМЕЖ!ЦЕЛИЯТ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ Е С ТЕБ!Ало, майката на Путин се казва... другарката Шаломова!Почти всичките му близки приятели са ... евреи!
115
16
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До Василев 170И какво като имат балистични ракети пияните руснаци? Сякаш САЩ нямат прихващачи, така стоят и си чакат да ги прасне ракетата... Аз ти казвам, че руска ракета НЕ може да стъпи на американския континент. Русия имали подводници около бреговете на САЩ. Значи ни знаеш, че имат, а САЩ, разбираш ли, не знаят... Те американците знаят дори майчиното мляко на механиците в тези руски подводници. През 1944 г. Англия знаеше, че немците имат такива около острова. И, къде са немците днес?
114
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХулиоА бе то и за Украйна имаше международни спогодби пък то виж какво стана,защо мислиш че едни ще спазват договорите ,а другите ще ги спазват само когато им оттърва.
113
2
 
6
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
ти може да плащаш такси, но Турция не може да затвори проливите за никого..даже и насън(най - малко пък за Русия,която е един от най - големите й икономически партьори и то за десетки милиарди всяка година).има си международни спогодби..вземи прочети малко повече по въпроса, че се излагаш
112
16
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До Василев 157Василев, ти география учил ли си? Погледни картата. САЩ е посредата между 2 океана, еднакво далече от Русия. Може да изкара подводници, кораби и самолети откъдето си иска. Ха сега погледни Русия. Черно Море - затворено. Балтийско - малък излаз, затворено. Остана само тихоокеанския флот, но там САЩ ще атакуват мощно. Погледни сибир - там войници няма, САЩ ще го превземат за 1 ден. Всичката войска на Путин и около Москва. Моли се да не стане война, че Русия здраво ще го издуха.
111
3
 
2
 
! Отговори
дон балон $$$$ преди 9 години
От 240г ме чакат да се спукам.Щом имат време и си нямат друга работа нека ме чакат да се спукан.Аз си имам друга работа , хората трябва някак да търгуват.
110
11
 
7
 
! Отговори
демократ преди 9 години
"Северодвинск""Юрий Долгоруки" и "Александър Невски" може спокойно да ги използват в Каспииско море за риболов.Черно море вече е територия на НАТО особено когато Украйна се присъдени към алианса.
109
7
 
15
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Много скоро доларите ще стават само за чистене на ***. АгентЩирлиц
108
3
 
6
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
а за Балтийския руски флот, който може би е най - могъщия чувал ли си:))))
107
4
 
5
 
! Отговори
до 152 преди 9 години
това в някой американски филм ли го гледа...как турците затварят проливите:))))..или сам си го измисли:))))проливите са международна зона...намали малко американското кино
106
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силен флот в затворено море, доминирано от авиация? А пари за океански флот така и няма да има за другаря Путин.
105
7
 
3
 
! Отговори
русия капут преди 9 години
(данните са в долари по руската статистика), то българския износ за Русия нарасна от около 200 на малко над 500 милиона евро, което доказва тезата за липса на симетрични зависимости и съизмерими ползи.С ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ:НИЕ МОЖЕМ БЕЗ РУСИЯ А ТЯ НЕ МОЖЕ БЕЗ НАС И ЕС.
104
4
 
5
 
! Отговори
русия капут преди 9 години
За мащабите на тези процеси е достатъчно да споменем официални данни от руската статистика - само през януари т.г. - преди последното изостряне на отношенията около Крим - повече от 20 милиарда долара са напуснали панически Русия. Това предполага, че заедно с новото изостряне на кризата в отношенията между Русия и ЕС, изтичането на финансов ресурс от Русия ще продължи с нарастващи темпове, като се очаква да надмине 100 милиарда долара в края на годината.В същото време руският внос у нас нарасна от малко под 2 милиарда долара до над 7 милиарда долара (данните са в долари по руската статисти