Бойната мощ на Черноморския флот е приоритет за Русия

Путин прие парада за Деня на военноморския флот
Обновена: 27 юли 2014 16:56 | 27 юли 2014 16:55, Елка Василева
253
Бойната мощ на Черноморския флот е приоритет за Русия
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин поздрави руските моряци и офицери с Деня на военноморския флот, отбелязан тази година тържествено в северното пристанище Североморск край Мурманск, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин прие парада на борда на тежкия авионосещ крайцер "Адмирал от флота на Съветския съюз Кузнецов". В приветствието си той постави акцент на това, че денят на ВМФ е празник за цяла Русия, защото "военноморският флот за нашата страна - това е нейната гордост, мощ и достойнство".

В речта си Путин подчерта, че „сред нашите специални приоритети е засилването на бойната мощ на Черноморския флот“. По думите му ще се обновява неговият корабен състав, ще се създава съвременна военна и социална инфраструктура, предаде Интерфакс.

Президентът приведе данни, че през миналата година руските  военноморски сили са извършили общо 43 големи похода, включително и за защита на руското морско корабоплаване и за противодействие на пиратството.

Путин припомни, че за изминалата година са били спуснати на вода 26 нови военни кораби и съдове, седем от които вече са предадени за служба на ВМФ. В бойния състав са влезли въоръжените с ракети атомни подводници със стратегическо предназначение "Юрий Долгоруки" и "Александър Невски". Скоро ще влезе в действие и атомният подводен крайцер "Северодвинск", въоръжен с крилати ракети. Неговите изпитания  вече приключват. Продължава строителството на още 60 кораба, катери и осигуряващи съдове, заложено е изграждането на 11 нови корпуса.

По време на днешните тържества руският държавен глава прие на борда на крайцера рапорт по видеовръзка от генералния директор на главната руска военна корабостроителница "Севмаш", разположена в Северодвинск - Михаил Будниченко, посочва БТА.

Той доложи на Путин, че там са заложени за строеж три подводници наведнъж - "Княз Олег", "Красноярск" и "Хабаровск". Те са част от утвърдената лично от президента програма за превъоръжаване на флота. Програмата се изпълнява в съответствие с графика, отбеляза Будниченко във видеорапорта си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
7
 
1
 
! Отговори
малъкUSсамолетоносач преди 9 години
До СухойНай напред помогни на твоя събрат Миг-9 край Астрахан и тогава ми ела *** гости в Средиземно море.Аз в такива малки гьолове като Черно море не ходя,търси ме във всички океани и голями морета.Никога не съм ходил във вашия гьол.
82
1
 
1
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
чакате ????аз не чакам нищо...а ти какво...чужденец с перфектен български лиго играеш :)))
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия постепенно обкръжава Киев и Киев почнаха да подават оставки. От север е беларуската армия, от изток е руската авиация, а от юг руския флот.
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Хулионе може да не произвеждаш нищо и да чакаш полза..никой не е длъжен да ни прави подаръци..това не ти е комунизма преди 1989 - та--------защо чакате подаръци от щатите тогава ?
79
2
 
4
 
! Отговори
Сухой преди 9 години
До малъкUSсамолетоносачВъпрос на време е. Ама ще ти спра токовете като на колегата ти ;)
78
5
 
1
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
не може да не произвеждаш нищо и да чакаш полза..никой не е длъжен да ни прави подаръци..това не ти е комунизма преди 1989 - та
77
5
 
1
 
! Отговори
малъкUSсамолетоносач преди 9 години
Плувам на воля из всички океани и до сега не съм срещнал източни колеги никъде.
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 94това, че нямаме производство си е изцяло по наша вина..всички наши съседи са на печалба от връзките си с Русия...Гърция, Сърбия..за Турция да не говорим..сега разбрали ме, *** ??---------виж сега , гърция и турция какво печелят не ме интересува, нашата полза каква е ?
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тухлата ще смачка гущера! Сега тук таме скоро и във ваше село!
74
4
 
5
 
! Отговори
до 94 преди 9 години
това, че нямаме производство си е изцяло по наша вина..всички наши съседи са на печалба от връзките си с Русия...Гърция, Сърбия..за Турция да не говорим..сега разбрали ме, *** ??
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 106 от славянинЗа да могат *** като теб да се ориентират по-лесно за ресурса на банката!-------че за какво ми трябва да се ориентирам, аз не съм в брикс
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОт началото на годината, азиатски държави са закупили 600 тона злато от швейцарски банки.Иначе казано Китай и Индия са се отървали от, еквивалента на 600 т. Злато, долари!-------иначе казано по курса на златото от петък това прави $24,922,680,000 , то орешарски сигурно толкова кредити взе за 1 година
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 99 от славянин0 0 Отговоридо 99 от славянинпреди 3 минутиБанката на БРИКС не е направена с долари, а с валутите на участниците и приравнени в долари!------а защо в долари приравняват, аз мислех че брикса с рубли ще работи ?
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14Америка не е черноморска държава но има кораби там.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От началото на годината, азиатски държави са закупили 600 тона злато от швейцарски банки.Иначе казано Китай и Индия са се отървали от, еквивалента на 600 т. Злато, долари!
68
5
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Мощ,мощ и...респект;това е Русия.
67
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевИмат ли руснаците ядрени балестични ракети!Имат!!!Подиграват ли се със международните финансови мошеници, като си правят какво искат!Да!!!Направиха ли руснаците международна банка с Китай и Бразилия,по примера на СБ във Фурталеза!Да!!!Взеха ли си Кримският полуостров заедно с военноморската база Севастопол!Да!!!--------направиха ли международната банка с долари-да :)
66
3
 
11
 
! Отговори
26.04.1986 г. преди 9 години
Чернобилската АЕЦ никога не е разпръсвала радиация. Получила се е авария с водороден взрив без изтичане на радиация. Това е било инсинуация, впоследствие е било разпръснато радиационно замърсяване над Европа с мръсни атомни бомби преносими в куфарче. Целта - удар по търговията и реномето на руските реактори. Също възвестяване на края на СССР от извършителите на това - руските юдомасони. Нито град Припят, нито околностите край Чернобил са светили тогава от радиация.
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азголяма логика извади..какво ни интересуват нас руснаците с техния си огромен пазар например..интересувал ни глупавия ЕС...ще дойдат парите..да...и като се събуди...краката ти отвити...будала:)))-------какъв огромен пазар бе чук, имаме отрицателно търговско салдо. купуваме за 5 млрд газ/нефт изнасяме за 700 млн. лютеници.чат ли си ?
64
6
 
9
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
До ГурбетчияС волове ама им начукаха канчетата на нацистите.