САЩ ще координират с ЕС санкциите срещу Русия

Те може да обхванат енергийния, отбранителния и финансовия сектор
27 юли 2014 19:47, Елка Василева
46
САЩ ще координират с ЕС санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Администрацията на САЩ смята в скоро време да координира с ЕС усилията си по налагане на санкции срещу Русия. Това съобщи пред Си Ен Ен заместник-съветникът на президента Обама за националната сигурност Бен Роудс, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Роудс потвърди, че санкциите може да обхванат енергийния, отбранителния и финансовия сектор на руската икономика. По думите му ЕС може да вземе решение по налагането на тези санкции до края на юли.

 "В най-близко време ще координираме усилията си с европейците, за да може мерките ни да се приемат съвместно", каза той.

Роудс изрази увереност, че бъдещите санкции ще са по-силни от досегашните. Той отбеляза, че подобни мерки оказват влияние на руската икономика. "Наблюдаваме изтегляне на капитали в размер на стотици милиони долари", заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: САЩРусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯПак ли се разсмърдя бе, екстремент такъв!Какво ти разбира това на раменете от имперска и друга политика! Да не говорим и за цивилизация! Хайде към Анадола!
3
0
 
4
 
! Отговори
от първия преди 9 години
До Анонимен 2Мен ми е все 20 *** гледам ти си се притеснил!
2
2
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Европейцете ще ти пратим цял контеровоз със банани шебек,няма да се шашкаш.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между другото още чакаме американските 'доказателства ' за сваления от Киев Боинг!Диспечерите вече изчезнаха командира на Киевския БУК загина при 'изпълнение на служебните си задължения ' остана летеца на шурмовика дето също сигурно ще го свалят скоро!