Москва нарушила договор, тествайки крилата ракета

Обама изпратил писмо до Путин
29 юли 2014 11:53, Елка Василева
46
Москва нарушила договор, тествайки крилата ракета
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати обвиниха Русия, че нарушава договор за контрол над въоръжаването, датиращ от 1987 г., като е изпробвала крилата ракета, посочи американско длъжностно лице, цитирано от Франс прес.

Този тест бе извършен преди няколко месеца. През януари Вашингтон изрази загриженост заради тестване на ракета от страна на Русия в нарушение на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег от 8 декември 1987 година.

"САЩ, разбира се, ще се консултират със съюзниците си по този въпрос, за да бъде взето под внимание влиянието върху нашата колективна сигурност, ако Русия не започне пак да се придържа" към договореното.

Източникът, пожелал анонимност, уточни, че Вашингтон е повдигнал на няколко пъти този важен въпрос пред Русия, а президентът Обама е изпратил писмо на руския си колега по същата тема.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те американците ако продължават така скоро ще се тестват ракети направо в щатите в/у СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА И ПЕНТАГОНА И НЕ САМО РУСКИ РАКЕТИ АМИ ОТ ПО4ТИ ЦЯЛ СВЯТ ГИ МРАЗЯТ ТИЯ СВЕТОВНИ КРАДЦИ ОСВЕН НАДУПЕНИЯТ ЕС НА4ЕЛО С НАШИТЕ ГАЗОБЛИЗЦИ !!1
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко инфо:Цена на бензин 95 най ниска 1,304?Цена на газ за отопление същата каквато е в Германия цена на дребно 0,822?!Когато се пише нещо първо се проверява нвдей да ставаш като Псаки-аки!
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И се е забила в черният ......на бараката! :-))
25
1
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
До ЛилиПутинКато са те наели за платен писач поне пиши смислени неща, иначе като изпускаш нервите олекваш тотално пред хората. От нерви ли забрави да довършиш текста на пропагандата гласяща" Волен крепи ДПС една година"
24
20
 
3
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 9 години
До Атакист,Някоя рязана М-16 ли ти пусна "дум-дум" в атакисткото задниче, а? Боли ли, ибрик? И Волен ефендилар така го боля първия път при Доган, ще свикнеш, амсалак ))Толкова да си глупав, че чак е смешно, но е нещо напълно нормално за атакистчета!
23
1
 
16
 
! Отговори
doc преди 9 години
Очевидно еднополюсния модел причинява твърде много локални катаклизми в глобален мащаб и сам по себе си се е превърнал в глобално бедствие. Явно противодействието на потърпевшите вече е факт и се случва. Природен закон. Дано само да оцелеем.
22
1
 
16
 
! Отговори
боц преди 9 години
А между другото, това еврейче го спрягат като служебен външен министър!Представяте ли си какви мръсотии ще натвори пак за България и в полза на САЩ и евреите???!!!
21
0
 
20
 
! Отговори
doc преди 9 години
До до монархистЕврейчето с трабанта е просто момчето, което свърши, това, което му наредиха.
20
3
 
27
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
А САЩ могат ли да изброят поне 3 международни договора които да спазват? Като се започне от това че НАТО трябваше да се разпадне след разпада на СССР и се стигне до това че американската армия използва забранените куршуми дум дум за карабините си М16. То това е очевадно, въпроса е какво цели като се закача с Русия непрекъснато?
19
4
 
28
 
! Отговори
до монархист преди 9 години
А някой питал ли е българския народ, дали е искал да бъде член на НАТО или ЕС????!!!!Едно еврейче с трабант, реши за всички!!!
18
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия договори дето САЩ са ги нарушили да не са някакви такива документи подобни на "плана Ран-Ът", дето всички само са слушали за него, но повечето хора не са го виждали, а тези които са го вибдали не виждат нищо чак толкова лошо и опасно?
17
3
 
35
 
! Отговори
Само преди 9 години
не мога да разбера защо тази информация се дава тенденциозно, на други места се казва, че САЩ си тестват ракетите във Франция и Великобритания и заобикалят същия този договор. Понеже Франция и Великобритания не са го подписали.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хохльо е Кубрат - *** опорна точка.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Договорката Украйна да не в НАТО или партньор на САЩ също, което значи - НЯМА договори за спазване (след като никой не ги спазва).
14
2
 
35
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Преминахте всички граници, господа. Бяхте самонадеяни, цинични и невнимателни. Още на заседанието на Совбез-а на РФ на 22.07.2014 г. Владимир Путин ви даде ясен знак, че вие грубо нарушихте основите на международното право. Чакайте следващи изненади.
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам какава ракета да уцели Барака направо в тиквата!
12
3
 
55
 
! Отговори
soulburner преди 9 години
До Анонимен 15:Заблуден си до ниво ''коварна малоумственост''.САЩ (ЦРУ) са отговорни за взвривяването на кулите близанци, влаковете в Мадрид, автобусите в Лондон, изчезването на полет 370 през март, свалянето на MH17 в Украйна, създаването на Ал-Кайда, ИРА, ИСИС, Боко Харам, покушенията срещу неудобни личности, инвазиите на десетки суверенни страни, избиването на хиляди цивилни чрез Дронове в Авганистан, Пакистан, Йордания, Йемен и т.н. Това са само част от престъпленията им, промит мозък.
11
23
 
8
 
! Отговори
монархист преди 9 години
Абе все говорим против НАТО и ЕС, а никой не се сеща че сме членове на тези организации, много кал в/у себе си хвърляме.
10
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе САЩ нарушиха първи същия договор, разполагайки бази на НАТО точно в местата, където договорът не им разрешаваше да ги разполагат... И докато тестъ на ракета е доказан само с американските твърдения, то разполагането на военна сила в забранени зони е ясно видим и без ничии твърдения.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хохльо е Кубрат славяначе