ЕС вкара още три руски компании в черния списък

Санкции се налагат и на 8 руснаци
Обновена: 30 юли 2014 22:37 | 30 юли 2014 22:36,
35
ЕС вкара още три руски компании в черния списък
Снимка: архив Reuters

Европейският съюз допълни черния списък на санкциите с още 8 руснаци и три руски компании заради действията на Москва в Украйна, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Имената са публикувани тази вечер  в Официалния вестник на ЕС, издаван в Брюксел.

Още по темата
В новата редакция на списъка влизат заместник-шефът на администрацията на руския президент Алексей Громов, бизнесмените Юрий Ковалчук, Николай Шамалов и Аркадий Ротенберг. Последният е отдавнашен спаринг партньор по джудо на Владимир Путин.

В списъка на компаниите влиза Руската национална комерсиална банка, която първа започна операции в Крим след анексирането на полуострова през пролетта. Сред добавените в списъка са още  завод "Алмаз-Антей" и авиокомпания "Добролет". Техните авоари на Запад се замразяват.

Така в черния списък фигурират вече 95 физически лица и 23 юридически.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: брюкселРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
20
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Слушах доста дълъг политически коментар по програма на немското радио. Руснаците са заявили, че с вдигане цените на газта ще компенсират всички евентуални загуби. Де факто нещата ще се оправят на наш гръб! САЩ предизвикаха тези аномалии, беднотията ще плаща.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е ли върховен цинизъм. "Замразяваш" авоарите на някой, щото се решел надясно, а не наляво. Това си е пладнешка кражба. Според мен веднага другата страна трябва да предприеме резипрочни мерки - назионализиране на активи, и прочие.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мaймунaтa и бушменa преди него се нaсрa** в севернa aфрикa и близкия изток. Вълнaтa от нелегaлни имигрaнти, дето зaливa цялa европa, от ден нa ден стaвa все по голямa. Но зaтъпелите европудели се преструвaт, че нямa проблем. Зa тях е вaжно единствено дa угодят нa чичо сaм. Aбсолютни нищожествa. Европa е вече история. Окончaтелно се принизи до нивото нa вонящa подлогa. Но вече не дaлеч деня, в който мургaвочерните тълпи ще я тaлибaнизирaт.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мани, мани,а на оная му работа свят й се зави!
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,съсипаха го тоя Путин.Вече десети панталон къса от това местене от единия крачол в другия.