Ще пострада ли туризмът в Хонконг от протестите?

Бизнес асоциации са притеснени, че вълненията в района могат да отпъдят туристите
Обновена: 30 юли 2014 18:05 | 30 юли 2014 18:05, Елена Кирилова
2
Ще пострада ли туризмът в Хонконг от протестите?
Снимка: архив Ройтерс

Бизнес асоциации твърдят, че продемократичните протести във финансовата част на Хонконг ще засегнат туризма и ще се отразят негативно на продажбите на дребно, предава Bloomberg.

Потребителските разходи през първото тримесечие са се свили с 4,4% в сравнение с тези през предишните три месеца, а всеки протест ще има отрицателно въздействие върху настоящото тримесечие, посочват четири групи, включително Главната търговска камара на Хонконг и Асоциацията на имотните предприемачи в Хонконг.

Активистката група Occupy Central With Peace and Love заплашва да проведе седящ протест с 10 000 души в бизнес района на Хонконг, защото реформите, свързани с изборите на следващия лидер на територията, не отговарят на международните стандарти.

Планът срещна недоволство от страна на Китай, магнати, счетоводни фирми и търговски камари, които твърдят, че протестите ще прогонят туристите и ще замразят бизнеса.

Алиансът за мир и демокрация, който се противопоставя на Occupy Central, е събрал 935 635 подписа от жители и туристи срещу движението, твърди организаторът му Робърт Чоу.

Други асоциации, които също смятат, че туризмът ще пострада, са Главната търговска камара на Китай, Федерацията на хонконгската промишленост и Асоциацията на китайските производители в Хонконг.

Китай настоява, че всички кандидати за лидер на областта трябва да бъдат проверени от комисия, докато Occupy Central държи номинациите да бъдат направени от гражданите, а не от властите.

Почти 800 000 души гласуваха по време на неофициалния проведен през този месец референдум за публична номинация.

В началото на юли демонстрантите в Хонконг организираха седящ протест. 511 души обаче бяха задържани заради опитите им да попречат на главния администратор Лян Чжънин да отиде на работа.  

Още новини за туристическата индустрия можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Партньорите" отвъд океана се опитват да пробутват и тука "демокрацията". Абе ще ядат шамарите накрая, то се е видяло.