Украинската армия си върна контрола над град край Донецк

Правителствените войници водят също боеве за Иловайск
30 юли 2014 12:15, Красимир Ангелов
68
Украинската армия си върна контрола над град край Донецк
Снимка: Reuters

Украинските сили съобщиха днес, че са върнали под своя контрол завзетия от сепаратистите град Авдеевка, разположен на десетина километра северно от Донецк, предаде Франс прес.

Правителствените войници водят също боеве за Иловайск, разположен на около 20 км източно от Донецк, уточни в комюнике генералният щаб на украинските операции в източната част на страната, цитиран от БТА.

Откакто си възвърнаха бунтовническата крепост Славянск в началото на месеца, украинските сили постепенно напредват към големите градове в района, в които са се окопали сепаратистите - Донецк и Луганск, припомня АФП.

В последните дни те засилиха офанзивата в района между двата града и близо до границата с Русия, която Киев и Западът обвиняват, че снабдява с оръжие сепаратистите.

Украинският генерален щаб подчерта, че украинските войски не са дали нито една жертва през изминалата нощ, но са били подложени на множество нападения, най-вече снощи, когато от руска  територия е извършен обстрел при граничния КПП Довжански.

Тази сутрин украинските сили били атакувани от седем танка, подкрепени от автомобили, които прекосили границата близо до село Добровка, югоизточно от Донецк, посочи източникът. При боевете в Луганск в последното денонощие е загинал един цивилен, казаха местните
власти.

Управата в Донецка област, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи за 19 убити при сражения между украински войници и проруски сепаратисти. Според сайта на управата, през последното денонощие в болниците в района са били докарани 31 ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
ali преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯSikeiym azini amgikazli CHUNGENE
42
0
 
2
 
! Отговори
пенко преди 9 години
60/ пич в момента шутират САЩ в Авганистан. при влизането в Авг. американците се молиха на руснаците да влязат от север с войските на ген. Достум, а те да атакуват със самолети от далече, а да- и с крилати ракети ! Знаеш ли, че в Гранада американските" спец -части" се биха с 200 кубинци сума ми ти време .Ако погледнеш реално в последните войни -само в Холивууд американците са супермени!
41
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 9 години
62 миличък ,какво ти се еслучило,кой беше този ? Явно не си го искал и все пак ти се е случило ! На колко години беше - на 14 ? И аз бих се чувствал мъртъв след гаврата, но аз ще те подкрепя-опри се на моето рамо и забрави за името .Ето отпускаш се-отпускаш се и не мисли дали вече си *** -просто няма значение !
40
0
 
0
 
! Отговори
ст преди 9 години
До Анонимен САМО КЪДЕТО РУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ СА ТОЛКОВА УКРАЙНЦИ КОЛКОТО ТУРЦИТЕ В БГ СА БЪЛГАРИ ХЕХЕХЕХЕХЕ Е ДА УКРАЙНЦИ СА ПО ПАСПОРТ.
39
7
 
1
 
! Отговори
Манафов преди 9 години
до Анонимен 62Скъпо ***,украинските сили са превзели още един град от сепаратистите.Ако щеш пиши и за Аспарух факта за превзетия град няма как да го скриеш.А за Левски остани за постоянно в Турция за да можеш да изчетаеш всички архиви.Може и на теб да ти излезе късмета въпреки че не си 14 годишен и на стари години може да те ощастливят.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еи преводачите от бг то- не разбрахте ли че вероятността да уцелиш от тото е по-голяма, отколкото новина от Киев да се окаже истина!
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво ревете сега, другари русофили?Не Украйна,а Русия и по-точно Путин запали фитила на войната!Защо не ревахте, когато руснаците избиваха мирното население и ограбваха магазини, банки и домове на "враговете"?Съвсем скоро на Путин щему ударят шута, както в Афганистан.
36
2
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 9 години
преди 130 години тези които са укривали Левски са били терористи.. Но е имало и много като тебе, предатели, които са работили за чужди интереси и са предали българският герой-"терорист" Васил Иванов Кунчев. Имало е и ще има хора, като тебе - не народ, а ***!
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако украинците се бият за националните си интереси няма да бомбандират собствения си народ независимо какъв диалект говори той.
34
5
 
3
 
! Отговори
комисионер преди 9 години
украинците се бият за националните си интереси , вие за кои интереси пишете червенясали терористи ?
33
1
 
2
 
! Отговори
дезертьор преди 9 години
Така е чуят ли се от изток новини за много украински дезертьори,очаквай да падне някой град на "Новорусия" по властта на Киев.Честито на Авдеевка!!
32
1
 
1
 
! Отговори
макето преди 9 години
укрите ядат киотек по сите фронтове веке е готов плано за превземането на киев а па украинските депутати веке ядат бой от селските женурля хи хи хи току що гледах един клип сосипаха го
31
0
 
0
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Икар Добре ,така да бъде,ще видим,след 10 дена какво ще стане Аз ли чета,само каквото ми е изгодно???? Ти правиш същото ,само ,че в по-голям мащаб
30
0
 
1
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До ненич - добре, няма да те разубеждавам. Видно е, че четеш само това, което ти ляга на сърцето. След десетки дни ще видиш как украинската армия изнемогва с тотален разгром над красивите опълченци. :) Тогава ще се убедиш сам в много неща.
29
0
 
0
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До БобиДай гугъл на това: -v-seti-poyavilis-foto-i-video-obstrelyannogo-mnogoetajnogo-doma-v-donetskeС какво е гърмян този блок според теб? Само не почвай да плямпаш, като оня ден "Ураган", шото мисля, че се уточнихме, че това е земя-въздух ракета. Айде разбирачев - с какъв тип ружьо и с каква муниция е плякан тоя блок? Град!?
28
2
 
2
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Икар По самите думи на визши укр .военни Просто изгубиха толкова техника напоследък,че няма да могат да я попълнят Да не говорим,че най-боеспособните им части се разпадат много бързо Имат страшно много освен убити,ранени,също и дезертирали А парите ,там я карат на изпарения от една седмица Да не говоря за протесната вълна ,на маиките и жените на укр. военните. Вече десетки селища са обхванати,а ще стават още повече и повече
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боби Гаубицата ли стреля по площи, бе ***... Я ходи прочети малко книжки.
26
2
 
3
 
! Отговори
макето преди 9 години
вчера са убити трима американски инструктори (офицери) барабар с генерал Ки Ренди Алън(по настоящем бивш) който е командвал антитерористичната(опълченската) операция в Донбас
25
3
 
2
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Боби, нбе искам те разочаровам, но бидейки фронта в предградията на Донецк и Луганск - то хората не тичат към укрития, те спят в тях. Отделно от това, ако ме светнеш как гаубиците стрелят с различни от "единичните" изстрели...ще обмисля вариант да те почерпя. Само един въпрос ще ти задам пак. През някой друг час опълченците тръбят, че жилищни квартали са гърмени с Град и тежка артилерия. Пък после казват (те) един, двама или петима загинали? Как стаа тва?
24
2
 
2
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Подробности? Това, което тълкувате като "парашутисти" съм го виждал на учения. Кой те светна, че положението на УА се влошава? Колко изчете/видя по въпроса? Съветвам те да следиш всички медии и да сравняваш, а не само тези, на които новините ти се чинят приятни за ухото /окото/. Понеже знам подробности, нека те открехна, че положението на т.нар. опълченци се сгъбясва от час на час. Затова последните дни им избягаха главите и атаманите. Пускат из нета някакви фишеци. Виж: KARTA-ATO-30.07.jpg